Balaban a preluat, oficial, Directia de Cultura (galerie foto)

investire_balaban.jpgConform Ordinului nr. 396 din 11 noiembrie, emis de ministrul Culturii, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional are un nou director în persoana democrat-liberalului Gheorghe Balaban.

Învestirea oficială a acestuia a avut loc ieri, la sediul instituţiei, în prezenţa prefectului Claudiu Palaz, care a dat citire ordinului ministerial. Conform documentului, Gheorghe Balaban a fost numit pe perioadă determinată în funcţia de director coordonator al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Constanţa şi urmează să încheie un contract de management cu ministerul de resort.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că-şi doreşte o colaborare permanentă cu noul director şi l-a asigurat de întregul său sprijin.

Prezent la eveniment alături de alţi invitaţi, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ţinut să-i spună noului director Balaban că aşteaptă de la el o mai bună punere în valoare a patrimoniului judeţului Constanţa. „Noi suntem parteneri ai instituţiei pe care o conduceţi şi sperăm să ne ajutaţi ca să promovăm obiective din judeţul Constanţa. Mă gândesc la Murfatlar, Dumbrăveni... acele bisericuţe care au rămas uitate (...) Bisericuţele noi să le întreţineţi, iar pe cele vechi să le recondiţionăm. Aceste obiective să vă fie la suflet. Cu ele să vă treziţi, cu ele să fiţi toată ziua în lucrare şi cu grija lor să vă culcaţi", au fost sugestiile făcute de ÎPS Teodosie directorului Gheorghe Balaban.

 

Proaspăt învestit, Balaban a declarat „porţi deschise la DCCPN Constanţa" şi i-a asigurat pe cei prezenţi că toate proiectele în curs de derulare şi toate iniţiativele vor fi sprijinite pentru a fi puse în practică şi definitivate. „Aici nu există politică, aici există cultură. Suntem deschişi tuturor. Sper să nu supăr şi să nu se supere nimeni. Mă voi zbate să obţin fondurile necesare", a menţionat Gheorghe Balaban.

La învestirea în funcţie a noului şef al Direcţiei au participat şi deputatul PD-L Maria Stavrositu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Florian Constantin, cel de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii, Gigi Chiru, ex-directorul Direcţiei de Cultură, Virgil Lungu, şi directorul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Nicolae Papadopol.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

redivivus

14 Nov, 2009 11:47

"Prezenta Inalt Prea Sinistrului Rasputin la festivitate este de rau augur.Este cel care a construit garaje peste obiective arhelogice.Dupa cum se vede,cultura inseamna afaceri,hoteluri,bani.Balaban trebuia sa marcheze evenimentul in prezenta oamenilor de cultura din Constanta care au probleme deosebit de grave.Ca sa ai CULTURA trebuie sa existe scoli moderne in primul rand la sate si comune,acolo de unde au provenit si provin marii nostri oameni de cultura.Trebuie sa existe cadre didactice competente si bine platite,sa existe o Lege a invatamantului care sa aiba obiectiv cultura nu tampirea generatiilor viitoare.Trebuie sa dam CULTURA pe mana oamenilor de cultura ,nu pe a unora de teapa celor dintre care s-au recrutat ministrii culturii in Romania pana acum.Trebuie sa ai un primar cu o vasta cultura nu un GROBIAN.

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 123

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 169

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 169

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 217

Din Coreea de Sud, la Constanța. Klaus Iohannis a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Apr 2024 415

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 284

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 300

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 289

Firme Constanța Un nou administrator în cadrul Medical See SRL

25 Apr 2024 226

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 345

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 244

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 377

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 326

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 212

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 272