Politic

Banii Constantei, pompati in Tara "Piticului" Oancea

1222440720.jpg

Apropiatul primarului Mazare beneficiaza de supliment din banii publici

Primaria Constanta continua colaborarea cu SC Mobitom SA, care este una fructuoasa de ambele parti. Asa cum aratam in editii anterioare, firma este unul dintre principalii beneficiari ai faptului ca primarul Radu Mazare si-a prelungit mandatul. SC Mobitom SA este o clienta mai veche a municipalitatii, fiind preferata in executarea unor lucrari de interes public. Societatea ii are ca administratori pe Valentin Ciuceanu, Valentin Boros si pe Gheorghe Oancea. Acesta din urma este nimeni altul decat administratorul firmei SC Five Holding SA, adica Brick. Inca de la infiintarea Brick, locuitorii orasului au stiut ca in afacere era implicat si primarul Radu Mazare. Desi el nu figureaza in actionariatul firmei, legaturile Mobitom cu primaria sunt evidente. Precizam ca Gheorghe Oancea este un apropiat al echipei Mazare-Constantinescu. El detine si restaurantele On Plonge din Mamaia si din Portul Tomis, la acesta din urma figurand, cu carte de munca, sotia presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Prin urmare, legaturile dintre Oancea, Mazare si Constantinescu sunt limpezi. Intr-o editie trecuta relatam in detaliu faptul ca SC Mobitom SA a scos bani frumosi chiar si din jocul nevinovat al copiilor constantenilor, fiind firma care s-a ocupat de amenajarea locurilor de joaca din municipiu.

Apropiatul lui Mazare castiga din suplimentari

Ei bine, daca pentru amenajarea locurilor de joaca firma lui Oancea a castigat sapte miliarde de lei in decurs de cateva luni, municipalitatea a descoperit ca mai are de efectuat lucrari suplimentare si a facut suplimentari de fonduri. Cum era si firesc, banii au ajuns tot in contul Mobitom. Astfel, pentru lucrarile suplimentare aferente obiectivului de investitii Parc de distractii tip Tara Piticilor, cuprins intre b-dul I.C. Bratianu si str. Cumpenei, firma lui Gheorghe Oancea a incasat 13.880,62 lei fara TVA, adica peste 165 milioane de lei vechi. Concret, banii s-au dus pe executarea unei alei pietonale pentru asigurarea accesului din b-dul I.C. Bratianu catre obiectivul de investitii mentionat. Procedura de licitatie a fost, cum era de asteptat, negociere fara anunt de participare.

"Smecheria" a mers de trei ori

Firma lui Oancea a mai incasat bani si pentru lucrarile suplimentare aferente obiectivului de investitii Parc de distractii tip Tara Piticilor, cuprins intre str. I.L. Caragiale, Aleea Nalbei si str. Baba Novac. De aceasta data este vorba despre executarea unui zid de sprijin din beton armat si lucrari conexe, care au costat 19.555,26 lei fara TVA, adica peste 230 milioane de lei vechi cu TVA. Procedura de licitatie a fost aceeasi, ca si in cazul celuilalt loc de joaca. Pe langa cele doua contracte suplimentare, Mobitom a mai luat bani de la primarie si pentru lucrari suplimentare de amenajare a terenului de sport cuprins intre str. I.L. Caragiale, Aleea Nalbei si str. Baba Novac. Pentru executarea unui zid de sprijin din beton armat si lucrari conexe, ca si in cazul locului de joaca pentru copii de la aceeasi adresa, firma lui Oancea a incasat 29.955, 27 lei fara TVA, adica peste 350 milioane de lei vechi. In concluzie, pe langa cei aproximativ sapte miliarde de lei vechi ceruti initial pe lucrari, Oancea s-a mai "invartit" de vreo 750 de milioane.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul comercial Kaufland de la ICIL se primeneşte

20 Jun 2019 1303

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța, zona ICIL. O victimă (galerie foto+video)

12 Apr 2019 3439

UPDATE. Doliu în magistratura din Constanţa Judecătoarea Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, este condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

26 Mar 2019 7416

Surpriză neplăcută pentru șoferii care parchează la întâmplare în parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța. Ce au pățit mai mulți conducători auto

12 Dec 2018 755

Bărbat, săltat de poliţişti în zona ICIL din Constanţa. Pe numele lui era emis un mandat de executare

04 Nov 2018 727

Un nou magazin Lidl s-a deschis la Constanța. Zeci de oameni au așteptat la coadă. Unde este situat magazinul (galerie foto-video)

25 Oct 2018 12083

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 7882

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 917

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 3021

Atenţie, şoferi! Confort Urban anunţă lucrări în zona ICIL Constanţa pentru noul magazin Lidl

13 Sep 2018 3203

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 2019

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 608

Accident teribil în Constanţa. O ambulanţă SMURD răsturnată. Două victime mama şi copilul (galerie foto şi video)

11 Aug 2018 26624

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1845

Imagini de la eveniment Accident rutier în zona ICIL din Constanța. Două mașini implicate (galerie foto+video)

17 Jun 2018 2717