Banii Constantei, pompati in Tara "Piticului" Oancea

1222440720.jpg

Apropiatul primarului Mazare beneficiaza de supliment din banii publici

Primaria Constanta continua colaborarea cu SC Mobitom SA, care este una fructuoasa de ambele parti. Asa cum aratam in editii anterioare, firma este unul dintre principalii beneficiari ai faptului ca primarul Radu Mazare si-a prelungit mandatul. SC Mobitom SA este o clienta mai veche a municipalitatii, fiind preferata in executarea unor lucrari de interes public. Societatea ii are ca administratori pe Valentin Ciuceanu, Valentin Boros si pe Gheorghe Oancea. Acesta din urma este nimeni altul decat administratorul firmei SC Five Holding SA, adica Brick. Inca de la infiintarea Brick, locuitorii orasului au stiut ca in afacere era implicat si primarul Radu Mazare. Desi el nu figureaza in actionariatul firmei, legaturile Mobitom cu primaria sunt evidente. Precizam ca Gheorghe Oancea este un apropiat al echipei Mazare-Constantinescu. El detine si restaurantele On Plonge din Mamaia si din Portul Tomis, la acesta din urma figurand, cu carte de munca, sotia presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Prin urmare, legaturile dintre Oancea, Mazare si Constantinescu sunt limpezi. Intr-o editie trecuta relatam in detaliu faptul ca SC Mobitom SA a scos bani frumosi chiar si din jocul nevinovat al copiilor constantenilor, fiind firma care s-a ocupat de amenajarea locurilor de joaca din municipiu.

Apropiatul lui Mazare castiga din suplimentari

Ei bine, daca pentru amenajarea locurilor de joaca firma lui Oancea a castigat sapte miliarde de lei in decurs de cateva luni, municipalitatea a descoperit ca mai are de efectuat lucrari suplimentare si a facut suplimentari de fonduri. Cum era si firesc, banii au ajuns tot in contul Mobitom. Astfel, pentru lucrarile suplimentare aferente obiectivului de investitii Parc de distractii tip Tara Piticilor, cuprins intre b-dul I.C. Bratianu si str. Cumpenei, firma lui Gheorghe Oancea a incasat 13.880,62 lei fara TVA, adica peste 165 milioane de lei vechi. Concret, banii s-au dus pe executarea unei alei pietonale pentru asigurarea accesului din b-dul I.C. Bratianu catre obiectivul de investitii mentionat. Procedura de licitatie a fost, cum era de asteptat, negociere fara anunt de participare.

"Smecheria" a mers de trei ori

Firma lui Oancea a mai incasat bani si pentru lucrarile suplimentare aferente obiectivului de investitii Parc de distractii tip Tara Piticilor, cuprins intre str. I.L. Caragiale, Aleea Nalbei si str. Baba Novac. De aceasta data este vorba despre executarea unui zid de sprijin din beton armat si lucrari conexe, care au costat 19.555,26 lei fara TVA, adica peste 230 milioane de lei vechi cu TVA. Procedura de licitatie a fost aceeasi, ca si in cazul celuilalt loc de joaca. Pe langa cele doua contracte suplimentare, Mobitom a mai luat bani de la primarie si pentru lucrari suplimentare de amenajare a terenului de sport cuprins intre str. I.L. Caragiale, Aleea Nalbei si str. Baba Novac. Pentru executarea unui zid de sprijin din beton armat si lucrari conexe, ca si in cazul locului de joaca pentru copii de la aceeasi adresa, firma lui Oancea a incasat 29.955, 27 lei fara TVA, adica peste 350 milioane de lei vechi. In concluzie, pe langa cei aproximativ sapte miliarde de lei vechi ceruti initial pe lucrari, Oancea s-a mai "invartit" de vreo 750 de milioane.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1314

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 850

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1573

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 819

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 876

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 917

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2527

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1005

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 860

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1703

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 735

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2653

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3106