Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul


Aleşii locali ai PSD, ai PMP și Victor Constantin (consilier, exclus din PNL) au dat undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje în cartierul Palazu Mare.

„O bătaie de joc la adresa cetăţenilor. Locuitorii din Palazu Mare, nemulţumiţi de faptul că lângă casele lor va apărea un bloc cu 10 etaje, au participat la şedinţa Consiliului Local. Pe lângă faptul că vocile lor nu au fost ascultate, comportamentul primarului a fost sfidător. Din fericire, zilele lui Decebal Făgădau în fruntea oraşului sunt numărate. Din 2020 îşi poate exersa tupeul, ironiile şi aroganţa în afara Primăriei şi a Consiliului Local”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.

Aprobarea PUD - construire imobil locuire colectivă pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL, a trecut ca prin brânză, de la vot s-au abţinut doar aleşii locali de la PNL si Andrei Popescu.

De altfel, Primăria Constanţa a pus în dezbatere publică proiectul, cu rugămintea ca locuitorii din zonă şi investitorul să discute şi să găsească soluţiile cele mai bune pentru ambele părţi. Acest lucru nu s-a întâmplat şi proiectul a trecut, cu toate că avea aviz negativ din partea comisiei de urbanism a CLM.

„Este scandaloasă atitudinea domnului primar Decebal Făgădău, care refuză să asculte vocea constănţenilor de rând, tratându-i ca pe cetăţeni de mâna a doua. Am fost în urmă cu două săptămâni în cartierul Palazu Mare, am discutat cu oamenii care, pe bună dreptate, sunt revoltaţi de haosul urbanistic pe care Primăria Constanţa îl generează zi de zi.

Blocuri de zece etaje într-un cartier de case, cu străduţe foarte înguste, fără posibilitatea fizică de a permite o descărcare a traficului rutier, cu o infrastructură edilitară deficitară şi subdimensionată - toate acestea nu vor face decât să îngroape întreaga zonă. În plus, PUZ-ul din 2011 a fost aprobat de Primărie fără cele mai elementare noţiuni de transparenţă, fără nicio dezbatere.

De asemenea, hârtiile din spatele documentaţiei de autorizare nu au nicio legătură cu realitatea şi, în mod normal, nicio instituţie publică din ţara asta nu ar putea să autorizeze o asemenea construcţie în condiţiile date. Primarul Decebal Făgădău trebuie să se oprească imediat din a distruge oraşul”, susţine şi preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, ce a reacţionat după votul din Consiliul Local Municipal.

Despre VDT Construct Impex SRL 


Potrivit Registrului Comerţului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei şi un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariaţi a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei şi un profit de 1.0276.673 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariaţi, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei şi un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare şi în AGE General Consulting SRL şi Delta Mar Tours SRL.

Citeşte şi:


Proiectul care a creat scântei în Consiliul Local Municipal Constanţa. Mărul discordiei - o investiţie imobiliară

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanţă Primarul Făgădău, în calitate de iniţiator, forţează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

Constănţeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităţilor să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 şi să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

PUD-ul iniţiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Primăria Constanța caută o firmă pentru reabilitarea energetică a școlii și grădiniței din Palazu Mare

17 May 2024 290

PUZ-urile pentru Palazu Mare, în atenția Tribunalului! Ce s-a întâmplat în proces

10 May 2024 794

Justiție Constanța Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare cer în instanță suspendarea unei autorizații de construcție pentru un nou imobil

10 May 2024 476

Un bloc de șase etaje va fi ridicat în cartierul Palazu Mare de doi afaceriști din Tulcea

06 May 2024 2322

Păstrăv la tavă cu garnitură de cartofi și friptură de pui în sos ostropel Meniu special de Florii pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

28 Apr 2024 723

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 455

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

19 Apr 2024 1026

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 1001

În municipiul Constanța Cum s-a celebrat Ziua Internațională a Romilor la Școala 14 din Palazu Mare (Galerie FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 1538

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3145

Primăria Constanța cumpără ședințe practice de tragere cu armament în poligon! Iată de la cine

31 Mar 2024 618

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1664

Știri Constanța CT BUS. Traseele liniilor 1, 3 și E1, modificate de vineri

21 Mar 2024 698

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 709

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2701