Bogdan Huțucă “Nedreptatea ia sfârșit. Demersurile PNL de tăiere a pensiilor speciale au dat roade”

  • Tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru forțele de dreapta
  • Deputatul PNL, Bogdan Huțucă accentuează faptul că principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise


Tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru PNL și forțele de dreapta.
Principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise, pentru activul de partid, așa cum a făcut PSD, susține președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

“Prin impozitarea pensiilor aberante, nemeritate, ne putem uita în ochii celor care au muncit o viață întreagă și primesc pensie pe măsura veniturilor pe care le-au realizat. Indiferent de motivele pur electorale ale PSD-ului care astăzi votează impozitarea pensiilor speciale, pe care culmea, chiar ei le-au inițiat, promovat și de care au ținut cu dinții, rezultatul este unul care ține de normalitate și de bun simț. Dragi colegi de la PSD, tupeul nu are limite - tu să fii inițiatorul acestei nedreptăți și tu să încerci să pozezi în justițiar este ceva ce depășește orice limită a bunului simț, dar ne-am obișnuit cu acest comportament schizoid al unui partid pentru care minciuna și fake-news-ul au devenit a doua natură.

Tăierea pensiilor speciale era absolut necesară. Într-un moment în care economia globală suferă, în momentul în care cei cu venituri mici sunt în zona de risc, impozitarea drastică a pensiilor speciale este o chestiune de dreptate socială.

După o viață de muncă, trebuie să primești pe măsura contribuției. Această măsură de impozitare se aplică exclusiv pensiilor care sunt acordate discreționar. Astfel, pensiile mai mici de 2000 de lei vor avea impozit 0. Pensiile speciale cuprinse între 2000 și 7000 de lei vor fi impozitate cu 10% și tot ce înseamnă pensie specială peste 7000 de lei va fi taxată cu 85%”, a declarat deputatul liberal.

Huțucă punctează că se păstrează principiile contributivității, tocmai pentru că e important ca această inițiativă să fie deplin constituțională.
“Pe scurt, taxarea se face numai pentru pensiile speciale acordate discreționar, nu pentru cele rezultate ca urmare a calculului contribuțiilor din anii de muncă.
Acești bani pe care îi vom salva din plata acestor pensii speciale vor putea fi reinvestiți în economie, astfel încât să genereze creștere, nu nedreptăți, ca până acum”, a conchis liderul liberalilor constănțeni.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

DODO

18 Jun, 2020 16:29

asta a fost un simulacru de taieri Trebuiau desfiintate nu ciuntite

Articole asemanatoare

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

26 Feb 2024 644

Deputatul Stelian Ion „Parlamentarii USR nu vor vota pentru păstrarea pensiilor speciale"!

16 Oct 2023 814

Proiectul legii pensiilor speciale în dezbaterea şi votul plenului Camerei Deputaţilor

11 Oct 2023 704

Premierul Marcel Ciolacu „Doresc ca în următoarele două săptămâni aceste amendamente la pensiile speciale să le trecem prin Parlament “

07 Oct 2023 777

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor „Până la finalul lunii septembrie va fi adoptată legea pensiilor speciale în noua formă“

16 Sep 2023 767

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

08 Aug 2023 891

Legea de modificare a pensiilor speciale, retrimisă în Parlament de Curtea Constituțională

02 Aug 2023 917

Ce pensii se elimină începând cu data de 1 iulie

30 Jun 2023 1446

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptat

26 Jun 2023 1252

Liderul PSD, Marcel Ciolacu „Am depus o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor“

07 Jun 2023 1107

Stelian Ion PSD și PNL au votat pentru perpetuarea pensiilor speciale la Curtea Constituțională

11 May 2023 1410

Anunț de ultimă oră de la MApN! Vizat sistemul unitar de pensii publice

20 Mar 2023 3668

LIVE Remus Negoi și Stelian Ion prezintă „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL“

24 Nov 2022 2131

Ministrul Marius Budăi Proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat în câteva zile şi înaintat Guvernului (VIDEO)

21 Nov 2022 1485

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale invitat în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la Ora Guvernului pe tema pensiilor speciale

21 Nov 2022 1181