Bogdan Huțucă(PNL) “Guvernul pregătește granturi pentru turism iar românii care își vor face vacanța în țară, vor contribui la salvarea industriei”


Turismul este unul dintre cei mai puternici piloni ai economiei constănțene. De bunul mers al turismului depind familii nu doar din Constanța, ci din toată regiunea Dobrogei care vin să lucreze aici pe perioada verii.

“Este un ecosistem economic extrem de complex și orice perturbare aduce consecințe pe termen lung. Tocmai de aceea, e nevoie de soluții dedicate pentru economia locală și pentru turismul atât de afectat de această epidemie”, susține președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
Parlamentul constănțean afrimă că declarația făcută de Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, privind industria turismului din România, este îmbucurătoare pentru toți cei care activează în acest domeniu, în județul nostru.
“Din declarația domniei sale, putem extrage următoarele soluții, la care se vor adăuga și altele, în perioada următoare: Guvernul are la dispoziție 1 miliard de euro pentru a sprijini IMM-urile, din care o parte va fi alocată industriei turismului; ministerul Economiei este în permanentă legătură cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne, astfel că se lucrează la un set de reguli, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricțiile, oamenii să se simtă în siguranță și să se poată bucura de sezonul estival; se pregătesc pachete de măsuri financiare, pentru că proprietarilor de hoteluri, restaurante, cafenele sau baruri li se vor impune, cel mai probabil, niște reguli ce vor viza siguranța clienților, reguli care vor presupune niște costuri suplimentare; statul va asigura și sprijin suplimentar financiar domeniului HoReCa; sunt pregătite granturi pentru reducerea costurilor la energia electrică; sunt pregătite granturi pentru amenajarea spațiului în vederea primirii turiștilor.

Doresc să subliniez că orice român care, anul acesta, își va face vacanța în România, va contribui la salvarea capitalului românesc, la protejarea investitorului român, la promovarea turismului nostru. Fiecare ban pe care îl cheltuim la noi în țară înseamnă mai multe fonduri pentru infrastructură, sănătate și educație”, afirmă Huțucă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 608

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 441

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 365

Destinația Mamaia Constanța, în atenția francezilor la Salonul Mondial de Turism din Paris

16 Mar 2024 391

Destinația Mamaia Constanța, prima participare la Salonul Mondial de Turism din Paris

13 Mar 2024 427

Top 5 cele mai vizitate orașe din Europa

11 Mar 2024 446

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 509

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 365

Destinația Mamaia Constanța, în atenția tour-operatorilor din Germania

07 Mar 2024 446

Constanța, promovată la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

05 Mar 2024 480

Mini-Farm SRL dorește edificarea unui imobil de patru etaje în Constanța

04 Mar 2024 504

OMD Mamaia Pregătiri pentru Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

04 Mar 2024 760

Declarații de avere Constanța Nicu Beca, auditor la Curtea de Conturi, avere și interese. Soția sa lucrează în CJC (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 919

Bloc de două etaje Constănțenii pot influența investiția omului de afaceri George Guci de pe strada Traian din Constanța

25 Feb 2024 1051

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3106