Politic

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”


După deputatul USR Stelian Ion, care vorbește despre măsura amânării alegerilor locale, și liberalii constănțeni vorbesc pe aceeași limbă. 
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, afirmă că, în acest moment, organizarea alegerilor locale se află pe ultimul loc printre procupările organizației liberale. Huțucă spune că sănătatea publică și situația economică și în special găsirea unor soluții imediate pentru sprijinirea mediului economic sunt principalele îngrijorări.
 

„Sectorul turistic și fabricile care depind de importuri vor fi afectate”


Bogdan Huțucă spune că la nivelul județului Constanța sectorul turistic va fi afectat, dat fiind faptul că pandemia de coronavirus afectează serios economia la nivel internațional și, evident, va fi afectată și economia României.
Pauza la nivelul economiei înseamnă o pauză în producție, pauză în lanțurile de distribuție și aprovizionare, limitarea circulației persoanelor, dar și a mărfurilor.
 
Deputatul spune că din cauza afectării sectorului turismului și a industriei de prestări-servicii, și bugetul Primăriei Constanța va fi afectat. Afectați vor fi și cei care depind de materie prima venită din import. În schimb, în opinia deputatului liberal, în sectorul construcțiilor și în șantiere activitatea va continua fără probleme deosebite. 
 
Dacă ne referim la persoane fizice, au fost deja luate măsuri, de exemplu amânarea dărilor către stat. De asemenea, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță chiar că a purtat discuții cu băncile pentru a amâna plata ratelor pentru cei care au împrumuturi.
 
Deputatul mai spune că multe firme și-au trimis parțial angajații acasă și se vor închide tot mai multe activități, odată cu declanșarea stării de urgență. „Să nu uităm că economia României era susținută în bună parte de consum, care va fi afectat”, a afirmat deputatul liberal.
 

„Apel la responsabilitate”

 
Totodată, Huțucă face un apel către toți liderii politici din Constanța la calm și la responsabilitate: „Am văzut derapajul celor din organizația PSD Lumina, care au golit stocurile de spirt și săpun, doar pentru a le pune etichetă electorală și pentru a face campanie, speculând, total iresponsabil, această situație dificilă pe care o vom depăși doar dacă demonstrăm că putem să lucrăm împreună, ca o comunitate unită, în care interesul unora nu e mai presus de interesul tuturor și în care binele e comun. În perioada următoare nu avem nevoie de populism, ci de viziune. Nu avem nevoie de răfuieli politice, ci de lucru în echipă. Nu avem nevoie de calcule electorale, ci de planuri concrete pentru a evita recesiunea economică și efectele pe termen lung pe care această epidemie le poate avea. România nu are nevoie de politicieni, are nevoie de oameni de stat. Trebuie să depășim retorica meschină a intereselor electorale. Nu-și are locul. Constănțenii au nevoie de rezultate concrete”, a conchis Huțucă.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă (PNL), despre vizita ministrului Sănătății la Constanța

05 Apr 2020 766

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion acuză PNL și PSD de ipocrizie şi de populism, în chestiunea impozitării pensiilor speciale

03 Apr 2020 2144

PNL Constanța lucrează la un set de măsuri pentru diminuarea efectelor pe care epidemia COVID-19 le va avea asupra economiei locale

19 Mar 2020 1733

Au sosit rezultatele testului pentru COVID-19 pentru deputatul Bogdan Huțucă. Ce a declarat liberalul constănțean

13 Mar 2020 2596

Contacții senatorului Chițac din cadrul organizației județene a PNL, testați împotriva Coronavirus

13 Mar 2020 619

Deputat PNL de Constanța, după ce s-a întâlnit cu senatorul cu COVID-19. Acum 15 minute a plecat DSP de la mine de acasă

13 Mar 2020 1336

PNL și USR-PLUS, primele discuții pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța. Ce spun liderii celor trei partide?

12 Mar 2020 3590

În perspectiva alegerilor locale PNL Constanţa invită toţi liderii partidelor de dreapta la un dialog

11 Mar 2020 2166

PNL vrea o alianță de dreapta împotriva PSD și la Constanța

10 Mar 2020 1327

Huţucă - „Chiţac şi Lupu, oamenii cu care PNL începe depesedizarea Constanţei!“

10 Mar 2020 1311

E oficial! Candidaturile lui Chițac și Lupu, validate de BPN al PNL

09 Mar 2020 864

Bogdan Huțucă nu este interesat de portofoliul de la Finanțe în guvernul Cîțu

27 Feb 2020 1583

Huţucă - „PNL a cerut alocarea de bani pentru săli de sport. Zeci de mii de elevi din Constanţa, afectaţi!“

21 Feb 2020 1221

Deputatul Huţucă şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, la discuţii cu conducerea Damen Mangalia

15 Feb 2020 1767

Nuclearelectrica ar avea capacitatea de a construi singură un reactor nuclear?! PNL vrea extinderea centralei de la Cernavodă, cu partenerii euroatlantici

30 Jan 2020 1085