Bogdan Huţucă (PNL) - „Românii nu se mai simt în siguranţă nici măcar în propria casă“

În România zilelor noastre, siguranţa cetăţeanului a devenit doar o lozincă golită de orice substanţă. După 3 ani neîntrerupţi de asalt PSD asupra Justiţiei şi legilor penale, timp în care peste 20.000 de infractori periculoşi au fost eliberaţi cu mult înainte de termen, efectele catastrofale se văd zi de zi. Infracţionalitatea a ajuns la cote alarmante, iar românii nu se mai simt în siguranţă nici măcar în propria casă, susţine deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.
 
Parlamentarul apreciază că Partidul Naţional Liberal are soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgenţă, fiind complice la toate actele de violenţă comise de infractorii eliberaţi înainte de termen în baza recursului compensatoriu.
 
Liberalii au depus un set de măsuri, care odată legiferate şi puse în aplicare, spun ei, vor întări instituţiile statului şi vor înăspri lupta contra infracţionalităţii.
 
Iată ce conţine pachetul de lege PNL pentru siguranţa cetăţeanului:
 - Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenţi – proiect de lege depus de #PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaţilor.
- Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informaţiilor privind dispariţiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgenţă.
- Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viaţă pentru infracţiunile de omor cu violenţă deosebită săvârşite în special asupra femeilor şi copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat.
- Implementarea sistemului de supraveghere cu brăţară electronică pentru condamnaţii eliberaţi condiţionat pentru fapte comise cu violenţă – proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaţilor.
 
„Au trecut 4 luni de la votul românilor la referendum, prin care au cerut întărirea luptei împotriva corupţiei şi a infracţionalităţii şi au spus DA pentru o Justiţie puternică şi independentă, pentru un stat de drept funcţional şi setat pe interesele românilor şi ale ţării”, conchide deputatul Bogdan Huţucă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 346

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 405

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 611

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 349

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 434

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 777

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1371

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 582

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 936

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1644

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 430

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 853