Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

  • Constănțenii vor avea spitalul promis timp de 4 ani de PSD, pentru că PNL îl va construi pe fonduri europene. Declarațiile au fost făcute de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

„Pandemia COVID-19 și apropierea alegerilor reaprind minciunile electorale ale social-democraților. PSD propune din nou construirea unui spital regional militar la Constanța, printr-un proiect de lege, elaborat fără temei bugetar, fără studii de fezabilitate și fără nicio responsabilitate față de constănțeni. După 4 ani de promisiuni deșarte de spitale regionale, transformate în spitale militare, sau spitale dezvoltate în parteneriat public-privat cu Turcia, sistemul sanitar din Constanța este în continuare subdimensionat în plină criză sanitară provocată de noul coronavirus. În acest context, PSD a înaintat în Parlament un nou proiect de lege pentru dezvoltarea unui spital militar din fondurile Ministerului Apărării, fără fundament legal, neasteptand ca Guvernul sa il includa in legea bugetului de stat. Deși un nou spital este absolut necesar pentru Constanța, trebuie să se țină cont de modalitatea prin care acesta ar putea fi finanțat si in acest sens guvernul PNL s-a implicat activ, cu profesionalism aducand modificarile necesare, pentru ca acest proiect sa devină funcțional”, precizează Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.
 
Proiectul de lege depus de PSD readuce în prim plan promisiunile de acum 4 ani de zile când în campanie electorală social-democrații se lăudau cu 8 spitale regionale. De la momentul promisiunilor, în 2018 Sorina Pintea relua subiectul și spunea că spitalul de la Constanța va fi ridicat cu fondurile din parteneriatul public-privat cu Turcia. În 2019, Sorina Pintea și Viorica Dăncilă au primit o interpelare semnată de parlamentarul Bogdan Huțucă Rolul acestei interpelări a fost de a obține detalii clare cu privire la debutul lucrărilor spitalului regional din Constanța și cu privire la logistica acestui proiect – de la sursele de finanțare, până la infrastructura rutieră, numărul de paturi și specialitățile prevăzute pentru proiect. În urma acestei interpelări, unul dintre secretarii de stat din cabinetul Pintea a înaintat prima oară ipoteza conform căreia viitorul spital urma să fie unul militar.
 
Ministrul Finanțelor de la vremea respectivă a adoptat ideea nefundamentată a spitalului militar, ignorând complet că astfel de proiect, pentru a fi fezabil, ar fi trebuit să fie prins la momentul respectiv în legea bugetului de stat. La scurt timp, Orlando Teodorovici a fost contrazis chiar de colegul său de partid, Gabriel Benjamin Leș, Ministrul Apărării de la acea vreme. Motivul pentru care cei doi erau în dezacord este evident – bugetul apărării nu avea prevăzute sumele pentru o astfel de dezvoltare.
 
Acum, în plină pandemie, când sistemul sanitar este pus la grea încercare, PSD încearcă să reîncălzească aceleași promisiuni și revine cu un proiect în Parlament pentru un nou spital militar în Constanța.  Ca parlamentari cu vechime, ar fi trebuit să știe că prin angajamentul NATO cei 2% pentru apărare nu pot fi redirecționați după bunul plac al celor de la PSD. Acești 2% din PIB sunt pentru înzestrarea armatei, mai ales într-un an în care armata a fost mobilizată pentru starea de urgență, iar mobilizarea, dotarea, construcția spitalelor militare de campanie au presupus eforturi bugetare consistente.
 
Mai mult decât atât, un astfel de proiect, pentru a fi eligibil, ar fi trebuit să fie prins în legea bugetului de stat, fapt bine-cunoscut de parlamentarii PSD, care încă mai folosesc tema spitalului de la Constanța ca monedă electorală.
 
Guvernul Orban a corectat această eroare, intenționată sau nu a PSD. Acest spital va fi realizat, fără a afecta bugetul Ministerului Apărării, fără a încălca principiile bugetului național și fără a încălca angajamentele NATO.

Constănțenii vor avea spitalul cu care au fost amăgiți timp de 4 ani de PSD, pentru că PNL îl va construi pe fonduri europene. Așa cum ar fi trebuit construit de la bun început.
 

„PNL demonstrează încă o dată că administrația liberală duce proiectele la bun sfârșit. Epopeea spitalului cu care constănțenii au fost mințiți 4 ani ia sfârșit. PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția spitalului. Acest spital va avea un plan coerent, de la specialități, număr de paturi, infrastructură, detalii logistice și detalii administrative, lucruri care au lipsit cu desăvârșire din planurile incoerente ale foștilor guvernanți. PSD s-a ferit de fondurile europene, chiar dacă UE ne-a pus la dispoziție resursele, pentru că frica de OLAF este un coșmar pentru social democrați, atunci când agenda ministerului Sănătății este ținută de oameni precum Sorina Pintea care se bucură la plicuri cu șpăgi. În acest context, îmi e greu să înțeleg cu ce se laudă PSD, pentru că din toată poveste spitalului regional de la Constanța, PSD se poate lăuda doar cu incompetență și minciună crasă”, a declarat Bogdan Huțucă, deputat PNL Constanța și Președintele PNL Constanța.

Citește și: Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 106

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 270

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 266

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 677

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1310

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 520

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 561

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 886

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1606

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 421

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 829

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2926

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 535

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 549

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 474