Politic

Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

  • Sondajele de la Constanța dezvăluie cifre optimiste pentru PNL, pesimiste pentru PSD și ușor îngrijorătoare pentru USR

  • Liderul PNL Constanța spune clar că nu își va retrage candidații și explică și ce tip de colaborare ar putea exista între liberali și USR: doar la nivelul Consiliului Local, respectiv Consiliului Județean

  • Săptămâna trecută, candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion a spus foarte clar că PNL trebuie să se decidă cât mai curând dacă se alătură sau nu polului de dreapta

 
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă afirmă că liberalii au realizat mai multe cercetări în această perioadă, pentru că “interesul nostru este să oferim soluții pentru constănțeni, pe termen mediu și lung, precum și să fim alături de oamenii din municipiu, mai ales că există un electorat puternic interes de viitorul orașului Constanța. Cifrele sunt optimiste pentru PNL, pesimiste pentru PSD și ușor îngrijorătoare pentru USR. Din cercetare reiese că alianța de dreapta reprezintă o soluție de viitor doar dacă în fața electoratului este prezentată o personalitate puternică, un om care, în momente de criză, poate acționa, iar acțiunea lui poate fi decisivă”.
 
În toate cercetările realizate, atât la nivel național, cât și local, se arată un trend descendent al PSD-ului. La Constanța, în sondajele de opinie, a ajuns să aibă 1 în față, în timp ce PNL se bucură de o cotă de încredere mult mai mare, mai spune președintele liberalilor constănțeni, Bogdan Huțucă. Acesta apreciază că PNL se află în fața unei oportunități electorale și este obligatoriu să fim extrem de atenți la pulsul electoratului.
 

Există puncte despre care se poate discuta  cu USR și se pot găsi formule de colaborare”

 
Liderul PNL Constanța punctează și pe marginea comportamentului USR din ultima perioadă, care au forțat mână liberalilor, cel puțin la nivel declarativ, dar nu numai.
“Am observat stângăciile colegilor de la USR și este normal când ești tânăr, sângele fierbe și câteodată, ambițiile personale își arată lipsa de experiență. La Constanța avem o echipă excepțională, formată din Vergil Chițac - candidat la Primăria Constanța și Mihai Lupu - candidat pentru Consiliul Județean, care se pliază bine pe așteptările electoratului din municipiu și din județ.
Există puncte despre care se poate discuta și se pot găsi formule de colaborare, astfel încât să nu lezăm interesele electoratului. O idee de lucru ar fi ca USR să își retragă candidatul și să depună doar o listă de consilieri și atunci proiectele lor se vor putea găsi în Consiliul Municipal, astfel că, alături de consilierii municipali PNL, vor putea face majoritate, ceea ce va duce la îndeplinirea programului electoral.
De asemenea, retragerea candidatului USR va însemna un front mai larg de susținere pentru candidatul PNL care, în momentul de față, conform cifrelor, are de două ori mai multe procente. În acest fel, retragerea candidatului USR și susținerea doar a unei liste de consilieri va însemna un mod de a nu leza interesele propriului electorat”, punctează Huțucă.
Vă reamintim, săptămâna trecută, candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion a spus foarte clar că PNL trebuie să se decidă cât mai curând dacă se alătură sau nu polului de dreapta care trebuie să se contureaze în perspectiva alegerilor locale, la Constanța.
Stelian Ion a susținut cu acel prilej că o alianță a dreptei – chiar și fără PNL – ar putea fi câștigătoare. Cel puțin așa reiese din sondajul realizat de USR, care nu dorește să fragmenteze votul constănțenilor. 
 

„Nu ar fi de mirare că în perioada următoare ar apărea candidați scoși din pălărie”

 
Președintele PNL consideră că efectele pandemiei se vor vedea în rezultatele alegerilor locale, mai ales că, pe plan local, s-au activat tot felul de celule care încearcă să destabilizeze PNL și orice încercare de colaborare între partidele de dreapta.
“Nu ar fi de mirare că în perioada următoare ar apărea candidați scoși din pălărie, persoane publice care s-au pensionat politic. Nu ascund faptul că frica PSD-ului este atât de puternică, încât aceștia vor face un apel disperat la toți slujbașii lor, pentru a dărâma orice proiect de colaborare a partidelor de dreapta. Sper ca domnii de la USR să nu cadă în capcana pe care o pregătesc oamenii PSD-ului”, a conchis liderul PNL Constanța.
 

Citește și:

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Muhscină a demisionat din PNL Constanța. Candidează independent pentru conducerea Consiliului Județean (galerie foto și video)

03 Aug 2020 1776

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 769

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

30 Jul 2020 804

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, despre purtarea măștii de protecție “Gest de teribilism care pune în pericol nu doar sănătatea, ci și economia”

30 Jul 2020 2133

Senatorul Vergil Chițac – „Singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a detrona PSD de la butoanele primăriei“

24 Jul 2020 2527

Bogdan Huțucă (PNL) „La Constanța, după 20 de ani, ne aflăm în fața unei oportunități uriașe, aceea de a trimite PSD-ul în opoziție, pentru mult timp”

21 Jul 2020 1952

Decizii importante în tabăra liberalilor Biroul Politic Județean al PNL Constanța validează săptămâna aceasta candidații pentru primăriile din județ

21 Jul 2020 2490

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion, mesaj dur pentru liberali „În 2020, candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

20 Jul 2020 2169

Bogdan Huțucă (PNL), invitație către liderii USR Constanța. „Este timpul să punem Constanța în primul rând”

19 Jul 2020 1911

Readuce PNL ordinea în județul Constanța? Bogdan Huțucă - Sunt încrezător că proiectul „Constanța 2030” poate fi piatra de temelie pentru colaborarea PNL și USR, la Constanța

18 Jul 2020 3514

Interviu cu Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „România a traversat o perioadă extrem de tumultuoasă“

10 Jul 2020 2989

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

08 Jul 2020 2331

Deputatul Bogdan Huțucă Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație

06 Jul 2020 2037

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 2009

Techirghiol se racordează la rețeaua de gaz Bogdan Huțucă (PNL)- “Oamenii din județul Constanța trebuie să aibă acces la condiții de viață cât mai bune. Sper ca epoca buteliilor să se încheie cât mai repede” (galerie foto)

03 Jul 2020 2043