Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

  • Sondajele de la Constanța dezvăluie cifre optimiste pentru PNL, pesimiste pentru PSD și ușor îngrijorătoare pentru USR

  • Liderul PNL Constanța spune clar că nu își va retrage candidații și explică și ce tip de colaborare ar putea exista între liberali și USR: doar la nivelul Consiliului Local, respectiv Consiliului Județean

  • Săptămâna trecută, candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion a spus foarte clar că PNL trebuie să se decidă cât mai curând dacă se alătură sau nu polului de dreapta

 
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă afirmă că liberalii au realizat mai multe cercetări în această perioadă, pentru că “interesul nostru este să oferim soluții pentru constănțeni, pe termen mediu și lung, precum și să fim alături de oamenii din municipiu, mai ales că există un electorat puternic interes de viitorul orașului Constanța. Cifrele sunt optimiste pentru PNL, pesimiste pentru PSD și ușor îngrijorătoare pentru USR. Din cercetare reiese că alianța de dreapta reprezintă o soluție de viitor doar dacă în fața electoratului este prezentată o personalitate puternică, un om care, în momente de criză, poate acționa, iar acțiunea lui poate fi decisivă”.
 
În toate cercetările realizate, atât la nivel național, cât și local, se arată un trend descendent al PSD-ului. La Constanța, în sondajele de opinie, a ajuns să aibă 1 în față, în timp ce PNL se bucură de o cotă de încredere mult mai mare, mai spune președintele liberalilor constănțeni, Bogdan Huțucă. Acesta apreciază că PNL se află în fața unei oportunități electorale și este obligatoriu să fim extrem de atenți la pulsul electoratului.
 

Există puncte despre care se poate discuta  cu USR și se pot găsi formule de colaborare”

 
Liderul PNL Constanța punctează și pe marginea comportamentului USR din ultima perioadă, care au forțat mână liberalilor, cel puțin la nivel declarativ, dar nu numai.
“Am observat stângăciile colegilor de la USR și este normal când ești tânăr, sângele fierbe și câteodată, ambițiile personale își arată lipsa de experiență. La Constanța avem o echipă excepțională, formată din Vergil Chițac - candidat la Primăria Constanța și Mihai Lupu - candidat pentru Consiliul Județean, care se pliază bine pe așteptările electoratului din municipiu și din județ.
Există puncte despre care se poate discuta și se pot găsi formule de colaborare, astfel încât să nu lezăm interesele electoratului. O idee de lucru ar fi ca USR să își retragă candidatul și să depună doar o listă de consilieri și atunci proiectele lor se vor putea găsi în Consiliul Municipal, astfel că, alături de consilierii municipali PNL, vor putea face majoritate, ceea ce va duce la îndeplinirea programului electoral.
De asemenea, retragerea candidatului USR va însemna un front mai larg de susținere pentru candidatul PNL care, în momentul de față, conform cifrelor, are de două ori mai multe procente. În acest fel, retragerea candidatului USR și susținerea doar a unei liste de consilieri va însemna un mod de a nu leza interesele propriului electorat”, punctează Huțucă.
Vă reamintim, săptămâna trecută, candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion a spus foarte clar că PNL trebuie să se decidă cât mai curând dacă se alătură sau nu polului de dreapta care trebuie să se contureaze în perspectiva alegerilor locale, la Constanța.
Stelian Ion a susținut cu acel prilej că o alianță a dreptei – chiar și fără PNL – ar putea fi câștigătoare. Cel puțin așa reiese din sondajul realizat de USR, care nu dorește să fragmenteze votul constănțenilor. 
 

„Nu ar fi de mirare că în perioada următoare ar apărea candidați scoși din pălărie”

 
Președintele PNL consideră că efectele pandemiei se vor vedea în rezultatele alegerilor locale, mai ales că, pe plan local, s-au activat tot felul de celule care încearcă să destabilizeze PNL și orice încercare de colaborare între partidele de dreapta.
“Nu ar fi de mirare că în perioada următoare ar apărea candidați scoși din pălărie, persoane publice care s-au pensionat politic. Nu ascund faptul că frica PSD-ului este atât de puternică, încât aceștia vor face un apel disperat la toți slujbașii lor, pentru a dărâma orice proiect de colaborare a partidelor de dreapta. Sper ca domnii de la USR să nu cadă în capcana pe care o pregătesc oamenii PSD-ului”, a conchis liderul PNL Constanța.
 

Citește și:


Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii, în prag de alegeri. Pe 19 iunie va fi desemnată conducerea organizației municipale. Huțucă dezminte că PNL Constanța a decis pe cine va susține la Congres

10 Jun 2021 1545

ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă (PNL) „Cazinoul, aproape gata la exterior! Spital de pediatrie pe lista CNI! Echipa managerială a Portului Constanța, schimbată pe repede înainte, cu încălcarea procedurilor”

24 Apr 2021 2130

ZIUA LIVE. Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, detalii despre investiții la nivelul județului „Portul Constanța a fost cumva uitat”

23 Apr 2021 619

ZIUA LIVE. Președintele organizației județene a PNL, Bogdan Huțucă, vorbește despre problemele locale și interne actuale

23 Apr 2021 433

ZIUA LIVE. Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă răspunde întrebărilor legate de actul de guvernare și de investiții la nivelul județului

22 Apr 2021 1590

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, caută soluții pentru reglementarea în legislația românească a tranzacțiilor cu criptomonede

24 Mar 2021 2032

Președintele Comisiei de Buget, deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă „Niciun venit nu scade. Nicio alocare. Avem creșteri pe linie”!

01 Mar 2021 2769

Constănțenii Niculescu și Drumea, validați secretari de stat de BPN al PNL

13 Feb 2021 3349

Bogdan Huțucă, deputat PNL Constanța "Se vor aloca mai mulți bani pentru investiții în cadrul celui mai curajos buget din ultimele decenii"

11 Feb 2021 2100

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 2288

Scandal în PNL. Ce poziție are președintele Bogdan Huțucă "Acest proces trebuie desfășurat în forurile interne ale partidului"!

19 Jan 2021 2034

Vot secret în BPJ. Președintele Bogdan Huțucă obține pentru PNL Constanța două posturi de secretar de stat în cabinetul Cîțu

12 Jan 2021 5896

#alegeriparlamentare2020 Bogdan Huțucă (PNL) - „Alegerile din 6 decembrie - un moment istoric”

04 Dec 2020 922

#alegeriparlamentare2020 Bogdan Huțucă, candidat PNL la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

03 Dec 2020 1033

#alegeriparlamentare2020 Bogdan Huțucă- „PNL propune patru ani de dezvoltare”

21 Nov 2020 1342