Bogdan Huțucă „Vetoul Austriei pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ne obligă pe noi, românii, să analizăm extrem de amănunțit relațiile bilaterale”



Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a transmis un mesaj legat de votul din Consiliul JAI cu privire la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen și precizează că Austria zdruncină solidaritatea europeană.

„Am sperat până acum, cu toții, să vedem un rezultat pozitiv în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen a României. După ce am primit o serie de rapoarte pozitive, atât la nivelul Parlamentului European, cât și al Comisiei Europene, care indică faptul că România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare, după ce am depășit și bariera numită Olanda, era firesc ca țara noastră să fie acceptată. Merităm, pentru că îndeplinim toate condițiile tehnice, iar acest fapt este demonstrat.

 Modul în care procedează Austria este un șantaj care zdruncină, pe de o parte solidaritatea europeană dar, în același timp, lovește în pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană. Această atitudine a oficialilor austrieci este împotriva românilor, români care, de-a lungul istoriei, au demonstrat ce înseamnă să aperi creștinismul, să promovezi valorile europene și să plătești libertatea cu vărsare de sânge.

Nu am cum altfel să cataloghez atitudinea reprezentanților statului austriac din ultimele zile, decât drept un șantaj arogant pe teme false, mai ales că România nu face parte din coridorul balcanic de migrație. Este clar, pentru noi toți, că tema migrației este doar un pretext. Și atunci, nu ai cum să nu te întrebi: jocul cui îl face Austria și ce interese protejează? Oare oficialii austrieci spun întregii Europe că ucrainenii care fug din calea războiului ar trebui opriți doar în România, Ungaria, Slovacia și Polonia?

Vetoul Austriei pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ne obligă pe noi, românii, să analizăm extrem de amănunțit relațiile bilaterale. În același timp, atitudinea lor de a călca în picioare amabilitatea României invită la o reacție la nivel diplomatic, economic, politic și social.

Repet, România merită în Schengen. Atitudinea Austriei arată că Europa este dominată de tranșee, atitudine care fracturează solidaritatea europeană și care va amplifica discursul eurosceptic al partidelor extremiste susținute de canalele din Rusia. Această divizare poate avea efecte neproductive în planul colaborării bilaterale. Românii au arătat că sunt solidari cu Europa. Este corect ca Europa, dar mai ales Austria, să fie solidară cu România”, a transmis Bogdan Huțucă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 896

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 737

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1307

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 704

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 656

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 877

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 618

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 968

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1561

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 959

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 935

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1115

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 546

Deputatul Bogdan Huțucă „În 2024, PNL Constanța rămâne echilibrat. Continuăm accesarea de noi fonduri și implementarea proiectelor asumate"!

09 Jan 2024 736