Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, pe Facebook, că ”ALDE nu va participa la votul guvernului Orban II”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat pe Facebook că parlamentarii ALDE nu vor participa la votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului. “Ludovic Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere. Nu înțeleg de ce Ludovic Orban și cel care îl dirijează crede că Parlamentul poate fi partener în această păcăleală odioasă. În condițiile în care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu înțeleg de ce s-ar aștepta ca noi să intrăm în acest joc?
De aceea, am decis să îi lăsăm pe cei din PNL să se afunde și mai mult în penibil și să voteze împotriva propriului guvern și să nu conteze pe prezența noastră! Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară. Mai mult, nu cred că ar trebui să discutăm despre votul de învestire al guvernului Orban II atâta timp cât nu se rezolvă problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel puțin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral și grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici.
În cei 30 de ani de politică am crezut că le-am văzut pe toate, dar ce se întâmplă în aceste zile îmi depășește orice imaginație. Credeam că, în principiu, toate partidele politice vor același lucru: o societate liberă, o viață mai bună pentru români, o economie care să asigure locuri de muncă bine plătite. Obsesia celor din conducerea PNL pentru alegeri anticipate, fără să ia în calcul efectele negative asupra românilor, mă face să-mi pun serioase semne de întrebare cu privire la această credință.
Nu o să obosesc să arăt că această criză politică artificial creată va avea foarte curând efecte economice grave care ne vor afecta pe fiecare dintre noi în mod direct. Am expus motivele în mai multe rânduri. Pe termen lung, cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare va omorî temele locale importante (poluarea orașelor și satelor, trafic, curățenie, spitale, școli) și se vor promova teme strict politice (stânga-dreapta, ciumă roșie vs ciumă galbenă, etc), teme care nu interesează cu adevarat cetățeanul”, a scris Tăriceanu. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 591

Primăria Limanu dă peste 600.000 de euro pentru paza obiectivelor din comună. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENTE)

24 Aug 2022 846

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 1033

UPDATE Politicianul Dan Pelcinschi s-a stins din viață. Când va fi condus pe ultimul drum

25 Jun 2022 2007

Cine este directorul interimar la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“? (DOCUMENTE)

20 Apr 2022 2387

UPDATE! Precizările președintelui, Bogdan Huțucă. Proprietar de imobil în buricul orașului, PNL Constanța vrea extinderea sediului. Artificiul prin care ALDE își reînnoiește contractul de închiriere cu RAEDPP (DOCUMENTE)

28 Mar 2022 2080

Școala de vara - „Prin NOI insine" a Organizației Femeilor Liberal Democrate ale Partidului ALDE s-a desfășurat în Stațiunea Jupiter

07 Sep 2021 894

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 1601

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3119

Știați că….un celebru actor român de film s-a născut la această dată?

10 Feb 2021 1199

Care sunt parlamentarii de la Constanța care nu se vor mai regăsi în viitorul legislativ?

21 Dec 2020 4160

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 1588

Nicolae Păun, ales în funcția de viceprimar al municipiului Medgidia

05 Nov 2020 1453

Se organizează ședința de constituire a noului CL Mangalia

30 Oct 2020 1672

Situație hilară. Primarul din Hârșova contestă ordinul prefectului de încetare a mandatului 2016-2020. Ionescu nu mai era membru ALDE când s-a înscris în PNL

19 Oct 2020 2520