Camera Deputaților dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății




Camera Deputaţilor dezbate astăzi de la ora 16.00 moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmând ca votul să fie dat miercuri.

Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Iniţiatorii moţiunii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, "pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre", iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa "la adevăr" în sistemul sanitar.

"Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!", susţin aceştia în document.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea este "un strigăt de revoltă" pentru că, niciodată în istoria sa recentă, sănătatea din România nu a mai avut parte de un ministru PSD "atât de slab şi de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor şi ale sistemului sanitar".

Semnatarii moţiunii mai spun că Rafila refuză de mai mult de doi ani să facă normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale şi "a făcut ţăndări" Planul de Cancer "fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici".

Ei susţin că Rafila "a tăiat complet" finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj, în condiţiile în care Institutul de Transplant din Cluj-Napoca funcţionează într-un pod neautorizat.


Aceştia afirmă că absolut toate serviciile judeţene de ambulanţă sunt conduse de manageri interimari, cu numiri din şase în şase luni, prin ordin al ministrului Rafila, personalul fiind insuficient şi suprasolicitat, iar ambulanţele vechi, "unele de 10-15 ani, cu peste 1 milion de kilometri parcurşi".

Citește și:

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)


În document se mai susţine că niciunul dintre locurile din spitalele din România nu îndeplineşte criteriile pentru a trata mari arşi, menţionându-se că "ministrul Rafila refuză să facă reforme", "România pierde banii din PNRR pentru spitale şi dotări - 740 de milioane de euro", iar investiţiile în medicina prespitalicească sunt în întârziere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

26 Feb 2024 652

Moţiune simplă pe Educaţie, depusă la Camera Deputaţilor de USR şi parlamentarii de la Forţa Dreptei

11 Dec 2023 684

Camera Deputaţilor s-a întrunit pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor​

30 Oct 2023 739

Grupul deputaţilor neafiliaţi, membri ai REPER, au anunţat că au finalizat textul unei moţiuni de cenzură

24 Sep 2023 829

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a fost respinsă

20 Sep 2023 840

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1763

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2278

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 1099

USR. A început dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei (VIDEO)

20 Jun 2022 1222

UPDATE. Camera Deputaților Moțiunea simple a USR, împotriva ministrului Mediului, respinsă (VIDEO)

11 Apr 2022 3007

Deputatul Dănuț Aelenei va candida la Congresul AUR. Vrea să fie președintele partidului. Cine face parte de pe lista de susținători?

19 Mar 2022 3763

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, respinsă (VIDEO)

09 Feb 2022 3109

Camera Deputaţilor, vot final la moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei

09 Feb 2022 3000

Horia Marius Țuțuianu, deputat PSD de Constanța - „Cîțu plătește cu demiterea pentru toate acțiunile sale”

05 Oct 2021 1792

LIVE VIDEO Azi se decide soarta Guvernului. Cum se apără Cîțu

05 Oct 2021 2041