Politic

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, urmând ca votul să fie dat miercuri, potrivit Agerpres.

Moţiunea simplă, intitulată "Virusul Cîţu a infectat economia naţională", a fost depusă miercurea trecută în plenul Camerei.

Amanetarea finanţelor ţării trebuie să înceteze, România trebuie salvată de "virusul Vasile Cîţu", iar ministrul Finanţelor trebuie să plece, se arată în textul moţiunii.

"Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, 'Virusul Cîţu' a distrus aproape complet economia naţională. După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus - 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României", se arată în textul moţiunii simple.

Social-democraţii susţin că în cele 6 luni de guvernare şi în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgenţă nu s-a luat nicio măsură pentru "evitarea dezastrului".

"Nicio măsură pentru protejarea puterii de cumpărare, pentru menţinerea nivelului de trai. Nicio măsură activă pentru stimularea economică a antreprenorilor din România. Niciun plan economic de redresare - ministrul Cîţu ne spune că încă lucrează la el. Niciun pachet de stimuli fiscali şi economici. Nicio viziune de politică fiscal-bugetară care să îndrepte resursele financiare către economie, prin măsuri active. Niciun român nu şi-a putut amâna rata la credit fără dobândă la dobândă, în această chestiune, ministrul Finanţelor s-a comportat ca un cămătar. (...) Niciun român nu şi-a putut amâna şi reeşalona plata facturilor la utilităţi, pentru că partidul domnului Cîţu a primit ordin să atace legea PSD la Curtea Constituţională. Nicio măsură pentru protejarea locurilor de muncă - singura măsură a fost una pasivă, de a trimite oamenii în şomaj tehnic, şomaj care nu a fost plătit nici după o lună şi jumătate de la instituirea stării de urgenţă. Aflăm că va înceta şi aceasta după 15 mai. Niciun IMM nu a primit capital de lucru, pentru că actele normative au fost mult întârziate, iar platforma IMM Invest s-a blocat din prima zi de funcţionare", se mai arată în document.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Camera Deputaților a votat - Educație sexuală, dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris

03 Jun 2020 451

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3115

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1505

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

27 May 2020 591

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 1775

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 2913

Proiectul USR “DNA-ul pădurilor”, votat în Camera Deputaților. Stelian Ion “Sănătatea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate”!

14 May 2020 2589

Proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor. Cum se vor ocupa funcţiile de conducere din inspectoratele şcolare

13 May 2020 725

Moțiunea împotriva lui Florin Cîțu a trecut de votul Camerei Deputaților

13 May 2020 1842

Proiectul Guvernului privind măsurile pe perioada stării de alertă, dezbătut şi votat de Camera Deputaţilor

13 May 2020 885

Este oficial Tichetele de masă vor fi acordate și angajaților aflați în șomaj tehnic. Proiectul a trecut de ambele Camere

08 May 2020 1943

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”

06 May 2020 2513

Dispar abonamentele în euro? Senatorii au trecut propunerea privind consolidarea monedei naționale (document)

05 May 2020 1437

DNA-ul pădurilor. Deputatul USR, Stelian Ion, inițiator “Specializarea magistraților și a polițiștilor pe aceasta zonă de competență este obligatorie”

05 May 2020 2647

Proiect legislativ, avizat favorabil. Mai multe categorii de militari și polițiști vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare (document)

02 May 2020 3210