Campania electorala la Mangalia, demarata cu incidente

1225745616.jpg

Pedelisti agresati de politia comunitara si "campanie desantata" a PSD-ului pe banii primariei

Campania electorala a inceput de cinci zile. Primul care s-a aruncat din plin in campanie a fost PD-L-ul, care, chiar de vineri seara, a pornit pe strazi impartind materiale electorale si bomboane de Halloween. Prima formatiune - primele incidente... Consilierii locali se arata indignati de faptul ca PSD isi atribuie meritele pentru cardurile destinate pensionarilor pentru transportul in comun, desi acestea sunt acordate pe banii primariei. Tinerii pedelisti nu au fost scutiti de ceva emotii, chiar de la inceputul campaniei, ei fiind agresati, dupa cum ne-au declarat, de agenti ai Politiei Comunitare: "Vineri seara ofeream bomboane si materiale de campanie cetatenilor din Mangalia. Doi politisti comunitari s-au proptit in fata noastra, nu s-au prezentat, dar adultii care ne insoteau ii cunosteau. Ne-au spus ca nu a inceput campania, ca nu avem voie sa distribuim materiale promotionale, ci numai bomboane. Ne-au spus ca o sa vedem noi ce o sa patim, ne-au fotografiat si au zis ca ne vor amenda... Ne-am speriat foarte tare", ne-a povestit Irina B., de 19 ani, una dintre tinerele care au distribuit, vineri seara, materiale de campanie in Mangalia. De altfel, PD-L Mangalia va inainta o plangere oficiala impotriva abuzurilor celor ce ar trebui sa pazeasca bunul mers al campaniei, politistii comunitari. Mai mult, pedelistii vor mai arata in plangerea cu pricina faptul ca agentii de la Comunitara au inceput sa faca presiuni asupra agentilor economici care afiseaza materiale promotionale ale PD-L-ului si, sub amenintarea amenzilor, le cer acestora sa le dezlipeasca de pe geamuri. In afara PD-L-ului, in Mangalia au mai aparut in locurile de afisaj electoral materialele PSD-ului si ale lui Stelian Dutu.

Carduri distribuite la cea de-a treia inaugurare a sediului Clubului Pensionarilor

La numai doua zile de la demararea campaniei, PSD-ul, reprezentat de liderul local Mihai Tusac, a distribuit carduri cu gratuitati la transport pensionarilor cu venituri mici. Cum insa distribuirea acestor carduri a fost una decisa de toti consilierii locali, fiind realizate din bani publici, a doua zi nu au intarziat si reactiile partidelor din localitate: "Banii contribuabililor sunt, in continuare, folositi de PSD in propriul beneficiu. Cardurile au fost votate, in unanimitate, in Consiliul Local, dar niciunul dintre consilieri, altii decat PSD, nu a fost invitati sa participe la actiunea de la Clubul Pensionarilor. Eu zic ca, atunci cand PSD va scoate bani din buzunar, isi va putea aroga meritele acestor actiuni umanitare. Pana atunci, eu si partidul pe care il conduc cerem stoparea abuzului in serviciu al primarului Mihai Tusac si a propagandei desantate pe care o duce acesta. Tusac a ajuns sa separe Mangalia in PSD si non-PSD. Tatal meu este pensionar si veteran de razboi, dar nu va intinde niciodata mana la pomenile acestui partid", ne-a declarat Viorel Oleniuc, liderul PNL Mangalia. "Nu ne-a chemat nimeni la nicio actiune, acum aud pentru prima data de distribuirea cardurilor, pe care toti le-am aprobat. Ne-am obisnuit cu astfel de actiuni ale domnului Tusac, nu ne mai mira nimic. Noi, consilierii, trebuie sa fim uniti, daca vrem sa realizam ceva la Mangalia", afirma si Vasile Olan, prim-vicepresedinte al PC Mangalia. Reactia PD-L-ului a fost aceeasi: "Este campanie pe banii primariei, a contribuabililor", sustine Paul Foleanu, prim-vicepresedintele formatiunii.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 293

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 552

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1079

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 510

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 643

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 466

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500