Candidatul PD la Primarie, Stelian Dutu, propune constantenilor primul program electoral complet

Angajament moral si respect fata de cetateni

Programul este bazat integral pe proiecte elaborate de specialisti sau aflate deja in stadiu de executie, cu termene stabilite

Cetatenii se intrebau, pe buna dreptate, la inceputul acestei campanii electorale, ce ar mai putea sa apara nou fata de anii trecuti. Multi au raspuns "nimic", si nu au fost departe de adevar: aceiasi politicieni care, dupa un mandat de patru ani in care nu au facut nimic, s-au inghesuit sa ofere aceleasi promisiuni.Unul dintre candidatii care au avut ceva de spus in aceasta campanie a fost Stelian Dutu, candidatul Partidului Democrat pentru functia de primar al Constantei. El a lansat documentul electoral in jurul caruia se construieste intreaga campanie a acestei formatiuni: "Programul de guvernare locala 2004-2008". Dutu afirma ca "este normal ca un astfel de program electoral sa castige suportul electoral al constantenilor prin acordarea votului pe 6 iunie 2004. Marele merit al acestui program este insa acela ca ofera un suport real si moral acestui vot prin doua concepte care au lipsit pana acum din politica romaneasca, si anume: conceptul de vot acordat pentru proiect si conceptul de asumare reala a responsabilitatii pentru reusita actului de guvernare locala".

Programul Partidului Democrat ofera garantii pentru urmatorii patru ani

"Programul de guvernare locala 2004-2008" realizat de Partidul Democrat Constanta ofera garantii despre seriozitatea cu care democratii au abordat campania din acest an si despre faptul ca echipa pe care ei o propun constituie o alternativa reala pentru guvernarea locala in urmatorii patru ani. Proiectele sunt realizabile in intregime, iar termenii fixati sunt realisti. Garantia obtinerii fondurilor necesare o reprezinta chiar presedintele Stelian Dutu, unul dintre putinii membri marcanti din administratia publica locala care au reusit sa stabileasca legaturi fructuoase cu institutiile finantatoare internationale, prin credibilitatea pe care a reusit sa o castige. Trebuie remarcat faptul ca o mare parte a sumelor pe care presedintele democrat le-a atras in judet sunt nerambursabile, institutiile europene fiind constiente de nevoile de refacere a infrastructurii urbane pe care le au orasele din Romania. Echipa democrata defineste clar relatia pe care si-o doreste cu cetatenii: respect fata de cetatean si problemele sale reale, acces fara restrictii in primarie, consultarea periodica a oamenilor. Respectul fata de oameni, fara deosebire, sta la baza programelor sociale ale Partidului Democrat: programul "Varsta de aur" destinat pensionarilor, programul destinat familiilor tinere si cu copii mici, programul destinat persoanelor fara loc de munca, programul destinat copiilor din institutiile de ocrotire si programul destinat persoanelor cu handicap.

Refacerea durabila a infrastructurii orasului

Stelian Dutu si echipa Partidului Democrat au alocat capitole speciale in interiorul programelor destinate refacerii durabile a infrastructurii orasului si masurilor active menite sa incurajeze sectorul economic. Pentru ca mediul de afaceri constantean este sufocat, in momentul de fata, de sistemul aberant de taxe si impozite stabilite de Consiliul Local si de monopolul anumitor firme agreate, Stelian Dutu cere electoratului votul pentru programul de reducere cu 15 pana la 50 de procente a unor taxe locale situate peste nivelul celor practicate in tara si de eliminare a taxelor precum celebra "taxa de protectie", programul de asigurare a transparentei licitatiilor publice si programul de initiative economice pe plan local. De exemplu, numai proiectul de amenajare a unei faleze comerciale este estimat la o valoare de 47 de milioane de euro, iar proiectul de constructie a pietei de gros este evaluat la 10 milioane de euro. La acestea se adauga proiectul parcului industrial Constanta, care, prin facilitatile proiectate sa le ofere agentilor ce doresc sa investeasca pe plan local, este menit sa garanteze crearea unor locuri de munca durabile. Infrastructura orasului si gospodarirea utilitatilor publice reprezinta o alta prioritate a candidatului Partidului Democrat la Primaria Constanta. Pentru ca democratii constanteni inteleg importanta starii mediului pentru un oras civilizat, restructurarea transportului in comun este proiectata in stransa relatie cu protectia mediului si cu protectia categoriilor defavorizate. Proiectul metroului usor care va lega Gara de Centru si de Statiunea Mamaia reprezinta o noutate pentru Constanta si sansa acordata orasului sa respire un aer curat. Cea de-a doua linie directoare a "Programului de guvernare 2004-2008" cu care Stelian Dutu s-a lansat in competitia electorala din Constanta a fost conceptul de asumare deplina a responsabilitatii politice pentru indeplinirea obiectivelor cuprinse in acest program.Stelian Dutu propune constantenilor primul program electoral complet, bazat integral pe proiecte elaborate de specialisti sau aflate deja in stadiu de executie, cu termene stabilite. Cel mai important aspect este ca acest "program pentru Constanta" reprezinta un angajament moral in fata alegatorilor, reprezinta un semn de respect fata de acestia, reprezinta un nou standard pentru felul in care ar trebui sa se desfasoare relatia dintre cetateni si cei desemnati sa ii reprezinte in institutiile de administratie publica.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 592

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 654

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 448

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 528

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 527

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 702

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3360

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13879

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 897

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 881

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1922

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1299

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2788

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6804

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 807