Câte semnături s-au mai strâns pentru demiterea primarului, Vergil Chițac?

  • Până în prezent au fost strânse peste 12.000 de semnături, au anunțat ieri într-o conferință de presă, parlamentarii AUR
  • Deoarece primăria Constanța nu le-a aprobat solicitarea de amplasare de corturi pentru strângere de semnături, cei care doresc să se alăture demersului AUR, sunt așteptați la sediul din str. Ștefan cel Mare nr. 33


AUR Constanța continuă procesul de strângere de semnături pentru demiterea primarului municipiului Constanța.

Până în prezent au fost strânse peste 12.000 de semnături, au anunțat ieri într-o conferință de presă, parlamentarii AUR.

Deoarece primăria Constanța nu le-a aprobat solicitarea de amplasare de corturi pentru strângere de semnături, cei care doresc să se alăture demersului AUR, sunt așteptați la sediul din str. Ștefan cel Mare nr. 33.

Pentru organizarea unui referendum, la Constanța este nevoie de strângerea a cel puțin 65.566 semnături.

Ce motive stau la baza organizării unui referendum pentru demiterea primarului

Art. 162 alin. (2) din Codul administrativ vorbește despre nesocotirea de către primar a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care primarul este chemat să le exercite în calitatea sa de reprezentant al statului; suspendarea nejustificată a bunului mers al unor servicii publice locale; întreruperea nejustificată a unor multiple lucrări publice în desfășurare, inclusiv prin utilizarea abuzivă a denunțării sau rezilierii unilaterale a unor contracte administrative; convocarea voit neregulată a consiliului local, cu punerea acestuia în imposibilitatea de a-și exercita propriile atribuții, respectiv de a adopta hotărâri, în condițiile legii; periclitarea dezvoltării urbane ori întârzierea vizibilă a acesteia; proiectarea sau executarea defectuoasă a bugetului public local; refuzul repetat de a executa hotărâri ale consiliului local; lipsirea de prerogative a serviciilor din cadrul aparatului propriu de specialitate, prin crearea unor structuri paralele, eventual gestionate de entități economice private; asocierea primarului în activități nedemne, imorale sau care sunt de natură să trezească oprobiul public ori să declanșeze scandal public; refuzul de a-și exercita atribuțiile sau acumularea unor întârzieri mari, nejustificate în soluționarea cererilor (petițiilor) care îi sunt adresate; lipsa de transparență în gestiunea proprietății publice a unității administrativ-teritoriale conduse sau a fondurilor publice de care dispune, în calitate de ordonator de credite; multiple abateri de la disciplina financiară, reținute ca atare prin acte de control ale Curții de Conturi; nerealizarea veniturilor publice, consecință a unei atitudini de dezinteres față de această atribuție; refuzul repetat de a-și îndeplini atribuțiile, respectiv de a face posibilă funcționarea serviciilor de care răspunde și implicit de a bloca realizarea competenței instituției primarului sau a capacității juridice de drept public a unității administrativ-teritoriale pe care acesta o conduce.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

LIVE TEXT. Conferință de presă. Parlamentarii AUR vor să construiască un spital pentru români
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bătaie de joc la adresa dobrogenilor. PSD a fost retras de pe ordinea de zi proiectul de lege care desființa taxa de pod de pe Autostrada A2 - Fetești

08 Dec 2021 728

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (IV) (DOCUMENTE)

07 Dec 2021 1139

Eliminarea taxei de pod de la Fetești, în dezbaterea Camerei Deputaților

07 Dec 2021 1052

Pensiile speciale pentru primari și președinți de consilii județene intră în vigoare de la 1 ianuarie. USR Constanța cere urgentarea abrogării privilegiilor!

06 Dec 2021 1153

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (III) (DOCUMENTE)

06 Dec 2021 1346

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (II) (DOCUMENTE)

04 Dec 2021 2373

Mesaj dur al fostului ministru al Justiției, Stelian Ion de Ziua Națională – „ România, poate nu vei scăpa definitiv de lichele și infractori, dar ai alături de tine o armată de oameni onești”!

02 Dec 2021 1878

Stelian Ion, vicepreședinte USR - „PSD și PNL lovesc mișelește în asociațiile pentru protecția mediului care se luptă de ani de zile cu mafia lemnului"

30 Nov 2021 1897

Fiul lui Mihail Kogălniceanu s-a născut la 29 noiembrie 1863. Este considerat conducătorul intelectual al țăranilor

29 Nov 2021 1781

Nicolae Ciucă, la ședința de investitură „Mai presus de orice orgoliu și orice adversitate politică, se află interesul românilor”

25 Nov 2021 2058

Organizația județeană AUR dezminte o posibilă fuziune pe plan local cu formațiunea înregistrată de Dragnea

25 Nov 2021 1901

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 2368

Comunicat de presă spre clarificarea unor informații fake news răspândite în mediul online privind filiala AUR Constanța

24 Nov 2021 228

#DobrogeaDigitală Directorii Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța (galerie foto)

24 Nov 2021 1460

Sorin Grindeanu a fost ales ca vicepremier din partea PSD

23 Nov 2021 1984