Ce proiecte care vizează județul Constanța vor fi finanțate prin bugetul Ministerului Transporturilor

  • A fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor
  • 20 de proiecte din județul Constanța, în diferite faze de investiții prinse în buget

În cadrul ședinței comisiilor reunite de Transport și Infrastructură din Senat și Camera Deputaților, a fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor.
Suma alocată pentru acest minister este 14,12 miliarde lei, mai mare comparativ cu anul 2020.

În ce privește județul Constanța, în bugetul Ministerului Transportului și Infrastructurii, sunt cuprinse peste 20 de proiecte, în diferite faze de investiții.
Toate domeniile transporturilor din județul nostru - fie că vorbim despre transport rutier, feroviar, aerian, maritim sau fluvial- sunt cuprinse în capitolele din buget.
"Bugetul pentru Transporturi este unul curajos, axat pe investiții strategice, astfel încât să putem da curs unei dezvoltări fără precedent României și județului Constanța. În campania electorală, am vorbit despre dezvoltare, iar bugetul acestui minister confirmă că ne ținem de cuvânt", susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu, membru în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților.Printre proiectele cuprinse în bugetul ministerului de resort, se regăsesc: lucrările pentru consolidarea malului de pământ din Cumpăna; studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru Alternativa Techirghiol și Drum Expres Constanta – Tulcea; reabilitarea podului de la Cernavodă; electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța-Mangalia; prelungirea digului de larg în Portul Constanța (APMC) și lucrări aferente infrastructurii rutiere și de acces în port; modernizarea infrastructurii portuare; modernizarea și extinderea capacității în Portul Medgidia; modernizarea canalelor navigabile ale Dunării (canal Dunăre - Marea Neagră și canal Poarta Alba – Midia) și investiții în Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” și altele.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri interne în USR în acest weekend! Cine vrea să conducă filialele din Constanța și Năvodari?

12 Jun 2021 801

Liberalii, în prag de alegeri. Pe 19 iunie va fi desemnată conducerea organizației municipale. Huțucă dezminte că PNL Constanța a decis pe cine va susține la Congres

10 Jun 2021 1550

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

08 Jun 2021 4924

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!

08 Jun 2021 4599

A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații

07 Jun 2021 2115

Realizarea nodului rutier pe Autostrada A2, în zona municipiului Medgidia, în linie dreaptă

05 Jun 2021 2524

#DobrogeaDigitală Muezel Geambec, „porte-bonheur”-ul Teatrului de Păpuși

05 Jun 2021 2001

Promisiuni. Deţinuţii politic din Constanţa ignorați și de administrația condusă de Vergil Chițac! Ce angajamente și-au luat reprezentanții Primăriei?

05 Jun 2021 1647

ZIUA LIVE. Florin Cocargeanu (USRPLUS) - „Suntem la putere doar cu numele. Ruptura în Coaliție s-a produs după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame a Primăriei Constanța”

04 Jun 2021 1571

​Premierul Florin Cîțu „Vom îmbunătăți sistemele publice digitale din sectoarele cheie de activitate”

03 Jun 2021 469

ZIUA LIVE. Tensiunile în Coaliția PNL-USR PLUS Constanța se amplifică. Se destramă guvernarea locală?

02 Jun 2021 1510

Bicentenar Ion C. Brătianu „Ion C. Brătianu nu e al nimănui în parte. Ion C. Brătianu e al ţării întregi”

02 Jun 2021 2218

Mihai Lupu nu s-a decis cu cine votează la Congresul PNL - „Le-am spus clar. Din ce bani mi-ați dat, nu pot dezvolta județul. Nu am găsit niciun proiect”!

02 Jun 2021 3017

Primarul Vergil Chițac „Voi încerca să conving membrii PNL, de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu, și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban“

30 May 2021 1226

Comunicat de presa USRPLUS - Boicot consilieri locali Constanța

28 May 2021 390