Ce răspuns a transmis Bogdan Trif Problemele ghizilor, aduse în atenţia ministrului Turismului de senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu (documente)

Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu i-a transmis ministrului Turismului o interpelare cu o serie de propuneri concrete pentru actualizarea cadrului legislativ ce reglementează activităţile desfăşurate de ghizii de turism.
 
Propunerile înaintate de parlamentul constănţean au fost elaborate împreună cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) şi reflectă situaţii cu care ghizii de turism se confruntă, susţine senatoarea.

Între timp, a primit şi un răspuns din partea oficialului de la Turism, Bogdan Trif, răspuns care „arată minima înţelegere a problemelor din acest domeniu“. „Este un prim pas şi voi veghea ca aceste propuneri pe care le-am transmis să se regăsească în formele viitoare ale legislaţiei din domeniu“, afirmă Ramona Dinu, care consideră că se impune ca Ministerul Turismului să iniţieze procesul pentru modificarea şi actualizarea cadrului normativ existent privind atestarea şi utilizarea ghizilor de turism.
 
Senatoarea USR consideră că este necesară o legislaţie îmbunătăţită şi armonizată cu reglementările europene pentru recunoaşterea calificării profesionale de ghid de turism şi care să clarifice o serie de aspecte precum: semnificaţia termenilor de ghid naţional şi ghid local; instituirea unor autorităţi de control cu competenţe specifice sau instituirea unui regim de contravenţii sub care să fie desfăşurată activitatea de ghid de turism.
 
Puteţi consulta în secţiunea „Documente“ răspunsul la propunerile înaintate ministrului Turismului, Bogdan Trif, cu privire la problemele specifice cu care se confruntă ghizii de turism.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se schimba legea privind atestarea și utilizarea ghizilor turistici (DOCUMENT)

26 Jul 2022 1148

Mihai Lupu cere autorităților locale să intre în dialog cu reprezentanții industriei turistice, greu încercate din cauza pandemiei

01 May 2020 3858

Lista, retrasă după sesizarea noastră ANT, condusă de Anca Nedea, trimite turiştii să se cazeze la Rex şi la alte hoteluri închise (document)

30 Sep 2016 5182