Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

foto: Facebook/ Dacian Cioloș

Cererea de înfiinţare a Partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă şi înregistrată, joi, 2 iunie, la Tribunalul Bucureşti, au anunţat fondatorii formaţiunii.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş.

Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul Congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.
 

„Ne dorim să devenim un reper pentru egalitatea de gen şi de şanse. Eu sper ca acest model de copreşedinţie femeie - bărbat, în care deciziile se iau prin consens şi cu mandate egale, să fie păstrat şi după primul Congres, în care se va alege conducerea REPER.

Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populaţia României şi ele sunt subreprezentate în politică şi în administraţia din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt", a declarat Ramona Strugariu, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. 


Dragoş Pâslaru spune că se doreşte atragerea în noul partid a specialiştilor care pot veni cu contribuţii la problemele din societate.
 

„Astăzi, am făcut primul pas legal pentru înfiinţarea REPER şi sperăm ca în cât mai scurt timp să primim decizia oficială de înfiinţare. Până la acel moment, ne vom organiza cu toţi oamenii entuziaşti care au venit în număr surprinzător de mare deja alături de noi, semn că cetăţenii români din ţară şi din diaspora nu îşi simt reprezentate interesele în oferta politică actuală.

Lucrăm la soluţii pentru marile provocări şi crize care afectează viaţa reală a cetăţenilor şi, mai important, vom încerca să convingem şi să atragem în noul partid specialişti care pot veni cu contribuţii la problemele din societate", a precizat Dragoș Pîslaru. 


Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la calitatea de membri ai USR şi declanşează înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER). 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 413

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 524

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 624

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1258

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 549

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 556

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 823

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 528

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 762

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 462

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 960

Baschet CSM Constanța a condus la pauză, dar a pierdut al doilea meci cu CSM Târgoviște din semifinală (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 799

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 802

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 979

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, victorie categorică la Iași

01 Apr 2024 524