Chiru - „Sper să nu facă această greşeală“ Pedelistul Zanfir Iorguş revine în PSD ca să recâştige Primăria Mangalia?

În plină campanie pentru prezidenţiale, pe scena politică din judeţul Constanţa au loc mutări mai mult sau mai puţin surprinzătoare. Este cazul fostului primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş care - după mai bine de un deceniu de politică în slujba PDL - revine, se pare, în rândul social-democraţilor. Informaţia a fost confirmată, ieri, de senatorul PSD Nicolae Moga, care a precizat: „Da, a trecut la PSD. A discutat cu Radu Mazăre.“
 
Fostul deputat Zanfir Iorguş revine la o dragoste politică mai veche: PSD-ul. Conform declaraţiilor senatorului Nicolae Moga, fostul primar al municipiului Mangalia s-ar fi întors în PSD în urma unei discuţii purtate cu liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre. Gestul fostului edil-şef al celei mai importante localităţi din sudul litoralului ar avea loc chiar în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, dar cu destul de mult timp înainte de proximele alegeri locale. Este de notorietate faptul că Iorguş nu s-a resemnat nici acum în faţa pierderii fotoliului de primar al Mangaliei, fiind învins, la precedentul scrutin, de independentul Cristian Radu. În aceeaşi ordine de idei, nu e un secret pentru nimeni faptul că fostul parlamentar este decis să-şi recâştige funcţia de primar.

Revenind însă la recenta „reconvertire“ politică, potrivit unor surse, Zanfir Iorguş ar fi negociat constant, în ultimele două luni, întoarcerea în PSD, dar nu doar la nivel local, ci şi la nivel central, acolo unde, se pare, ar fi purtat numeroase discuţii. Mai mult, el ar fi luat cu el întreaga Organizaţie PDL Mangalia, precum şi pe cei şase consilieri locali PDL: Paul Foleanu, Vasile Iorga, Linica Stan, Lucian Popescu, Laura Cârlan şi Levent Beghin.

Scopul acestui „transfe“ de la PDL la PSD este, cum spuneam, recâştigarea de către Zanfir Iorguş a Primăriei Mangalia. Reamintim, în acest context, că Iorguş nu se află la prima astfel de mutare. El a fost primar al municipiului Mangalia vreme de trei mandate, din partea PNŢCD, a PSD şi a PDL. Totodată, în mandatul parlamentar 2008-2012, Zanfir Iorguş a fost deputat PDL în Colegiul uninominal 5.

 Secretarul general al PDL - „Iorguş n-a transmis nimic“


Facem menţiunea că am încercat, ieri, în repetate rânduri, să luăm legătura cu Zanfir Iorguş şi cu aleşii locali care ar fi „debarcat“ din PDL pentru a se „înregimenta“ în PSD. Niciunul dintre aceştia nu a răspuns însă apelurilor cotidianului ZIUA de Constanţa.

În ceea ce priveşte reacţia democrat-liberalilor constănţeni faţă de gestul lui Zanfir Iorguş, secretarul general al partidului, George Măndilă, a mărturisit că, până ieri după-amiază, la închiderea ediţiei, nu primise nicio hârtie oficială de la fostul primar PDL. „N-a sunat (n.r. Zanfir Iorguş), n-a transmis nimic. Însă îl ştiu drept un om de onoare şi aştept încă un semn din partea dumnealui. Dacă nu mă va contacta în cursul acestei zile (n.r. ieri), îmi voi face datoria de secretar general şi îl voi suna eu“, a explicat Măndilă.

Liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a declarat că, în cursul după-amiezii de ieri, a avut o discuţie cu Zanfir Iorguş şi că nici fostul deputat, nici cei şase consilieri locali nu ar fi trecut încă în barca PSD. „Zanfir Iorguş nu a luat o decizie finală în sensul plecării la PSD, fapt pentru care nu voi comenta pe marginea subiectului până când nu se va lua o decizie definitivă. Vom purta o nouă discuţie mâine, atunci când vom avea şi un Colegiu Director pe tema alegerilor prezidenţiale. Sper să nu facă această greşeală şi să plece spre PSD“, a subliniat parlamentarul democrat-liberal.

Chiru a ţinut să menţioneze şi că eventuala înscriere a celor şase aleşi locali PDL în PSD ar avea loc - dacă se va concretiza - pe fondul „modului defectuos în care Consiliul Local Municipal Mangalia colaborează ci primarul“. „Acolo se intenţionează crearea unei noi majorităţi în Consiliul Local, consilierii PDL sunt nemulţumiţi“, a adăugat preşedintele PDL Constanţa.
În pofida celor afirmate de senatorul Gigi Chiru, în rândul social-democraţilor constănţeni este deja de notorietate trecerea lui Zanfir Iorguş în tabăra PSD.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

teodor

06 Oct, 2014 10:56

Traseismul politic practicat dupa castigarea mandatului,este primul furt legalizat de Victor Ponta marele carmaci al PSD-ului.Asta este dovada unui dispret total fata de cei care l-au ales.De unde stie domnul Iorgus ca cei care i-au incredintat mandatul au trecut si ei la alt partid.Asa a facut si Mazare in anul 2000 si de atunci nu se mai da plecat.Ma intreb de ce trebuie sa mai merg la vot si de ce trebuie sa votez un anumit partid sau altul daca ei fac cartile dupa bunul plac.Victor Ponta vrea sa ajunga sef de stat prin furt apoi declara senin ca el reprezinta generatia de tineri care doreste sa schimbe ceva in Romania,generatia cinstita.Mai devreme sau mai tarziu vor plati pentru ce fac.Minciuna are picioare scurte.

Articole asemanatoare

Instalaţii Montaj Tehnologic SRL, trei procese cu Municipiul Mangalia!

05 Jun 2023 1240

Familia fostului primar din Mangalia, Zanfir Iorguș, reabilitează Crama 23 August

23 Feb 2023 1639

Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, ​candidat independent la primăria Mangalia

19 Sep 2020 4012

#alegerilocale2020 Zanfir Iorguș a intrat oficial în cursa pentru Primăria Mangalia (galerie foto și video)

04 Aug 2020 2734

De ce a fost achitat Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia!

22 Jul 2020 3377

Decizie a Curţii de Apel Constanţa. Ce a admis instanţa în cazul procesului deschis împotriva lui Zanfir Iorguş

24 Apr 2019 2412

Continuă procesul în care Zanfir Iorguș a fost chemat în instanță de Consiliul Local şi Primăria Mangalia

22 Jul 2015 2508

Echipa PDL s-a „vopsit“ în roşu Fostul pedelist Zanfir Iorguş, noul preşedinte interimar al PSD Mangalia

07 Oct 2014 3529