Chițac - „Negocierile pentru formarea noului guvern au fost un veritabil dialog al surzilor“


Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că cea de-a doua rundă de negocieri cu partidele privind învestirea noului Guvern vor continua săptămâna viitoare, miercuri și joi, „dacă este necesar”, menținând că PNL va veni cu o strategie pentru a trece de un „boicot rușinos” pe care încearcă să-l facă PSD pentru a se menține la putere.


Senatorul constănțean Vergil Chițac spune că prima rundă de negocieri pentru formarea noului guvern a reprezentat un veritabil dialog al surzilor. „Desfășurată parcă sub deviza „discutăm, dar nu livrăm”, negocierea nu a condus în final la niciun rezultat. Din contră, lucrurile au devenit mai confuze ca înainte. Vă spun ce am înțeles eu: că ALDE a pus 12 condiții pentru a vota un guvern ce va sta cel mult un an, cu condiția menținerii secției de anchetare a magistraților și în care să nu se regăsească partidul lui Traian Băsescu, adică PMP. La fel și UDMR. Că USR nu intră sub nicio formă la guvernare, dar vor vota guvernul numai dacă li se garantează anumite măsuri. Desființarea secției de anchetare a magistraților și votul la primari în două tururi sunt nenegociabile. Că nivelul de încredere al UDMR în PNL e la cote scăzute și se gândesc la un acord scris pentru sprijinirea guvernului din care să nu lipsească condiția obligatorie ca primarii să fie aleși dintr-un singur tur. Că Pro România lui Victor Ponta nici vorbă să voteze guvernul și vrea alegeri anticipate care se pot face odată cu cele locale sau la o săptămână diferență.


Între timp, nu se discută nimic despre bugetul pentru anul viitor, iar 5.000 de absolvenți ai facultăților de medicină din toată țara așteaptă un ministru la educație ca să le deblocheze examenul de rezidențiat.
Dincolo de interesele de partid... avem o țară... cum procedăm?”, afirmă parlamentarul de Constanța, care a votat moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă.


Facem mențiunea că astăzi va avea loc o nouă întâlnire între PNL și reprezentanții partidelor care au susținut moțiunea de cenzură, în cadrul căreia va fi prezentată o formulă de negociere, rezultată din discuțiile de până în prezent, pe care să o agreeze cu toții, așa încât joi sau vineri Ludovic Orban să poată prezenta lista cu membrii noului Cabinet plus programul de guvernare.

 

Citește și:

Senatorul Chițac dezminte că s-ar înscrie în ALDE
 

Senatorul Vergil Chițac s-a întors în grupul parlamentar PNL - "Nu are nicio legătură cu moțiunea de cenzură"


Senatorul Chițac, în campanie electorală! Asociația pe care o conduce va organiza dezbateri legate de problemele orașului


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiConsultări ale prim-ministrului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 404

Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina

30 Nov 2023 766

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1176

Guvernul ungar declară starea de urgenţă din cauza conflictului din Ucraina. Anunțul premierului Viktor Orban

24 May 2022 2222

Ludovic Orban Guvernul nu a făcut „aproape nimic" pentru a împiedica deteriorarea condiţiilor de viaţă ale românilor

22 May 2022 2651

Ludovic Orban „Am votat «împotriva» acestui Guvern al Trădării, un guvern realizat prin înșelăciune“

25 Nov 2021 1347

Ludovic Orban „Eu, categoric, nu voi vota guvernul Ciucă. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL“

21 Oct 2021 1148

Prefectul Silviu Coșa, în echipa lui Florin Cîțu

26 Sep 2021 3646

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța Controversatul nou (vechi) ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu #25

25 Dec 2020 4130

Cine sunt miniștrii din guvernul Cîțu. PNL și USR-PLUS au aprobat propunerile

23 Dec 2020 2745

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

08 Dec 2020 2732

LIVE Ludovic Orban a demisionat! Declarații de la Palatul Victoria

07 Dec 2020 3720

#alegeriparlamentare2020 Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu- "Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor"

27 Nov 2020 1747

#DobrogeaDigitală Totul despre Cloud-ul Guvernamental, un proiect de zeci de milioane de euro. De la administrator la timpii de implementare

09 Nov 2020 2571

Ludovic Orban a solicitat testarea pentru COVID-19

05 Oct 2020 1720