Chiţac vrea să facă curat în piaţa Tomis 3 şi ia în calcul să solicite expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ în zonă

Senatorul independent, Vergil Chiţac a participat recent la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei de proprietari a blocului LT6 situat în zona Pieţii Tomis 3.

„Pentru identificare, blocul are la parter magazinul Alfa Beta. Situat iniţial la parterul blocului magazinul s-a extins nepermis (bineînţeles cu Autorizaţie de Construcţie) ocupând toată terasa ce exista odată. Câteva consecinţe: aerisirile subsolului nu mai funcţionează, s-a adunat condens şi e un miros îngrozitor pe casa scării, pereţii blocului s-au umplut de aparatele instalaţiei frigorifice ce deserveşte magazinul, s-a construit un transformator lipit de balconul unor cetăţeni. Dacă adăugăm faptul că aproape de balcoane, s-au pus toalete ecologice şi ghene care colectează gunoiul din piaţă; atunci realizăm cu toţii că în special vara, viaţa locatarilor e un calvar. Am intrat şi în piaţă...tonete neocupate în condiţiile în care comercianţii ambulanţi ilegali roiesc în afara pieţii, mezeluri care se ţin pe tejghea la 30 de grade şi nu în frigidere şi multe altele pe care le ştiţi şi dumneavoastră. Împrejur, birturi pline de la ora 10.00 dimineaţa, comerţ pe asfalt şi nimeni, dar absolut nimeni, nu emite chitanţe...Evaziune la greu.
Sigur că noi la „Constanţa Altfel” am decis să le acordăm asistenţă juridică locatarilor de la LT 6 în procesul pe care îl vor intenta primăriei care le-a eliberat o autorizaţie proprietarilor magazinului Alfa Beta”, susţine parlamentatul constănţean, care este şi preşedintele Asociaţiei „Constanţa Altfel”.

Senatorul a lansat cu această ocazie în dezbatere, o discuţie legată de utilitatea pieţei Tomis 3, în condiţiile în care ea este înconjurată de magazine ca Lidl, Mega Image sau Profi, precizând că zona trebuie urgent curăţată, reamenajată şi redată în primul rând, cetăţenilor care locuiesc acolo.

„Și pentru că noi nu uităm, vă aducem aminte că pe 16 martie 2016, adică acum mai bine de 3 ani, discutând despre subiect, domnul Făgădău spunea: „Până la sfârşitul săptămânii acesteia, vom avea o radiografie a tot ce se întâmplă în perimetrul bulevardelor Soveja, Tomis, Lăpuşneanu şi aleea de la Mega Image, adică tot ceea ce înseamnă comerţ autorizat, neautorizat, construcţii autorizate şi neautorizate, şi vom veni cu un program în paşi. Primul pas este să facem curat. Al doilea, vedem dacă este necesară vreo expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ. Nu este normal să avem tarabe de vânzare de legume-fructe şi piaţa să fie goală. Ambiţia mea este ca, în Tomis III, să închid subiectul legat de scandal, vânzare neautorizată, hăituială şi de-o parte şi de cealaltă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, nu am niciun fel de problemă să propun Consiliului Local o expropiere masivă de utilitate publică şi să facem un parc“ – a conchis Vergil Chiţac.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 485

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 3654

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 674

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2719

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1366

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 911

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 774

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Primăria caută o firmă care să pună în funcțiune fântânile arteziene şi bazinele ornamentale din municipiul Constanța

12 Apr 2024 357

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 513

În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

11 Apr 2024 478

Constanța Proiect pentru reamenajarea spațiului public din zona Parc Poarta 6 – Faleză Sud

10 Apr 2024 488

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 618

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5405