Cine e Camelia Gavrilă, propusă pentru portofoliul Educaţiei

Camelia Gavrilă, în vârstă de 58 de ani, deputat în Camera Deputatilor, ales în circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, este propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru portofoliul Ministerului Educaţiei.
 
Odată cu această propunere, în mediul online a fost readus în atenţie o situaţie mai puţin plăcută din 2016, când Inspectoratul Şcolar şi o şcoală din Iaşi au fost amendate de CNCD, în baza unei sesizări depuse în aprilie 2016, pentru segregarea rasială a copiilor de etnie romă. Inspectoratul Şcolar Iaşi era condus în acea perioadă de Camelia Gavrilă, după cum notează adevărul.ro.

„Motivele specifice pentru depunerea plângerii au fost că, în cadrul acestei şcolii elevii învaţă în şapte corpuri de clădire, însă majoritatea elevilor de etnie romă au fost repartizaţi în corpul C, ajungând potrivit datelor oferite de către şcoală la peste 50% din numărul total al elevilor din acel corp. Un grup de părinţi de etnie romă s-au plâns de calitatea actului educaţional din corpul C, unde majoritatea copiilor chiar şi după finalizarea clasei a IV a nu pot citi şi scrie corect şi de faptul că majoritatea cadrelor didactice sunt suplinitori sau pensionare reîncadrate. Pentru acest motiv, părinţii au încercat să înscrie/transfere copii la alt corp şcolar din cadrul aceleiaşi unităţii de învăţământ însă au fost refuzaţi“, se arată într-un comunicat al Centrului de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO) din ianuarie 2017, conform sursei mai sus citate.

Camelia Gavrilă este preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Tot datelor oficiale, Camelia Gavrilă s-a aflat în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi în perioada 1997 – 2001, 2005-2009 şi 2012 – 2017. În perioada 2009 – 2012, Camelia Gavrilă a fost director al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi. În prezent, Camelia Gavrilă este profesor titular de limba şi literatura română în cadrul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi.

Sursă foto: Facebook/Camelia Gavrillă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.