Politic

Cine pe cine a păcălitÎPS Teodosie zice că Niculae Marghiol. Marghiol, invers

marghiol_2.jpgFerma de la Nazarcea a devenit motiv de dispută între fostul primar din Ciocârlia şi ÎPS Teodosie

Încep să iasă la suprafaţă diferite istorisiri ce-l au în centrul lor pe Înaltpreasfinţitul Teodosie. De data aceasta, cel care are nemulţumiri la adresa liderului Arhiepiscopiei Tomisului este fostul primar din Ciocârlia, Niculae Marghiol.

Acesta vrea să recupereze o sumă de bani pe care a investit-o în ferma Arhiepiscopiei de la Nazarcea, motiv pentru care a trimis o solicitare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, şi Comisiei canonice şi de disciplină a Sfântului Sinod. „Aduc la cunoştinţă următoarele abuzuri, înşelăciuni şi abateri canonice şi disciplinare deosebit de grave, făptuite în complicitate de ÎPS Teodosie şi inspectorul auditor, preotul Nicolae Poalelungi, cu rugămintea de a interveni în baza dreptului de devoluţiune în suspendarea acestora, caterisirea şi deferirea lor în regim de celeritate, spre a fi judecaţi de către instanţele penale ale statului român“, a început adresa Niculae Marghiol. În continuare, facem cunoştinţă cu supărarea fostului edil. „La insistenţele ÎPS Teodosie şi cu mijloace dolosive, de notorietate, specifice acestui ierarh, am fost determinat iniţial să fac multe donaţii materiale, financiare şi de altă natură, către mănăstirea sa particulară de la Dorna Arini. M-a ademenit, pentru a se folosi efectiv de mine, în afacerile lui murdare şi am acceptat funcţia de director general al sectorului administrativ şi administrator al fermei Nazarcea din cadrul Eparhiei Tomisului, începând cu data de 19 aprilie 2010“, a precizat Marghiol. În consecinţă, fostul primar din Ciocârlia s-a pus pe făcut investiţii la fermă, care este, de fapt, o livadă, dar şi viţă-de-vie. „Am obţinut promisiunea fermă din partea ierarhului că-mi voi recupera banii din veniturile Eparhiei, motiv pentru care am demarat în primăvara acestui an o serie de investiţii la ferma Nazarcea, din surse proprii, în scopul rentabilizării producţiei (am stropit pomii şi via pentru că erau pline de viermi când am ajuns eu acolo), iar când mi-am cerut drepturile salariale şi drepturile cuvenite din producţie, am fost luat în primire de preotul Poalelungi, sub pretextul că nu aş fi manageriat suficient de bine sectorul agricol şi ferma. Acesta m-a forţat să-mi dau demisia şi am cerut salariile neplătite de la angajare şi contravaloarea investiţiilor personale, care totalizează suma de 170.000 de lei. Am investit mult acolo, pentru că toţi banii pe care îi lua Arhiepiscopia de la stat îi folosea pentru altceva. Am chitanţe pentru toate cheltuielile“, a mai adăugat Niculae Marghiol, care continuă şirul de acuze. Pe lângă toate acestea, fostul primar se prezintă astăzi în audienţă la Bucureşti, la cabinetul unui ministru, numai că nu prea ştie care. „Eu, împreună cu mai mulţi preoţi din Constanţa care sunt în aceeaşi situaţia ca şi mine şi trebuie să recupereze sume de bani ne prezentăm în audienţă la ministrul Blaga, sau Funeriu, nu mai ştiu care“, a mai susţinut acesta. Niciunul dintre cei doi miniştri nu prea are vreo legătură cu speţa de faţă...

Ce zice Arhiepiscopia

Pentru a afla opinia ambelor părţi implicate, am luat legătura cu ÎPS Teodosie, care ne-a spus: „Vorbiţi la Arhiepiscopie, că eu nu am ce să vă zic“. Apoi, a urmat un telefon către Alin Boc, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei, care ne-a sfătuit să trimitem o adresă. La câteva minute după convorbire, ne-a contactat chiar Nicolae Poalelungi, care a dorit să ne spună personal cine este Niculae Marghiol, însă, în momentul în care a fost invitat la sediul redacţiei ZIUA de Constanţa, acesta a precizat: „Am foarte multă treabă“. Cu toate acestea, iată ce a răspuns Arhiepiscopia Tomisului la întrebările noastre. „Niculae Marghiol a fost cooptat la Aşezământul « Sfântul Apostol Andrei » al Arhiepiscopiei Tomisului de la Ferma Nazarcea iniţial, cu responsabilitatea de director general. Ulterior, i-a fost schimbată încadrarea în cea de administrator, din motive pe care ne jenăm să le expunem pe larg (lipsa studiilor). Instituţia noastră confirmă faptul că acesta s-a implicat efectiv în lucrările agricole care s-au desfăşurat la această fermă, în cea mai mare parte pe cheltuiala Arhiepiscopiei, însă, nici până acum nu a prezentat compartimentului Economic şi de Audit al Arhiepiscopiei un desfăşurător complet al acestor operaţiuni, din care să rezulte explicit şi corect aportul său financiar“, au precizat reprezentanţii Biroului de presă şi comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului în răspunsul oficial. Aceştia au mai precizat şi faptul că Marghiol nu are acte cu care să dovedească suma pe care o cere. „Este foarte uşor să soliciţi suma de 170.000 lei, dar fără documente justificative. În mod repetat, instituţia noastră, prin reprezentanţii ei abilitaţi, şi-a arătat disponibilitatea de a tranşa această chestiune, adică de a stabili corect aportul material al fiecăruia în lucrările agricole executate, şi de a plăti datoriile existente. Refuzul lui Niculae Marghiol de a se supune acestei cerinţe elementare, a făcut, practic, imposibilă comunicarea. După ce săptămâni în şir i-a jignit pe reprezentanţii Arhiepiscopiei, folosind chiar şi în plenul şedinţelor Permanenţei Consiliului eparhial expresii, injurii şi ameninţări pe care nici măcar hârtia nu le suportă, şi-a dat demisia“, au mai adăugat reprezentanţii Biroului de presă. Marghiol ar fi rechiziţionat şi nişte mijloace fixe. „Prin intermediul unui avocat a încercat, la un moment dat, «lămurirea» situaţiei, însă, deşi a promis că va prezenta în scurt timp documentele justificative care i s-au cerut, nu a făcut acest lucru până în prezent.
După prezentarea demisiei, a refuzat să predea instituţiei anumite lucrări, mijloace fixe, ştampila şi mai multe file de bilete la ordin, în alb, ale aşezământului, pe care a ameninţat că le va folosi fraudulos“, au încheiat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Credincios

28 Sep, 2010 08:41

Stimabila Teodora Dumitrascu, Va felicit pentru curajul de a scoate la lumina multe aspecte necurate ce privesc aceasta persoana! Totusi ati putea face mult mai mult, printr-o munca asidua in echipa, sa cercetati foarte bine si sa puneti cap la cap toate istoriile ce privesc aceasta persoana. Va asigur ca acesta este stilul si modus operandi (unul dintre) al acestei persoane! Mizeriile care ies la suprafata sunt mici in comparatiie cu implicatiile politice si afaceri alea acestei persoane! Merita efortul de a demasca toate mizeriile pentru linistea si pacea neamului nostru! Totodata lansez un apel victimelor acestei persoane sa se uneasca intr-un ONG legal constituit pentru a demasca public toate abuzurile , ilegalitatile si mizeriile!

Articole asemanatoare

Şi în acest an, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim Arhiepiscopul Tomisului - „Învierea aduce bucurie, lumină, pace şi înălţare către cer“

25 Apr 2019 695

Lumina Învierii va fi adusă de la Ierusalim la Constanța. Când va ajunge la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (video)

24 Apr 2019 389

Diplomă jubilară şi medalie de aur, de la oameni de știință pentru Arhiepiscopul Tomisului

21 Apr 2019 1155

ÎPS Teodosie, 18 ani de slujire arhierească. Arhiepiscopia Tomisului lansează colecţia de 100 de volume, documente din mari arhive ale lumii

20 Apr 2019 1094

Preotul Ciprian Stanca solicită intrarea în legalitate pentru Biserica „Sfântul Mucenic Haralambie“ din zona Boema

18 Apr 2019 1259

Ceremonie de botez a navei „Histria Atlas” în Șantierul Naval Constanța (galerie foto+video)

11 Apr 2019 1727

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului. Au trecut 18 ani! (galerie foto)

08 Apr 2019 1263

Trei ierarhi slujesc, astăzi, la o celebră biserică din Dobrogea. Care este motivul

25 Mar 2019 1265

Râuri de lacrimi la înmormântarea preotului şi preotesei din judeţul Tulcea. Au murit într-un teribil accident. Veneau de la Ierusalim (galerie foto)

17 Feb 2019 9471

Un proiect suspendat în istorie Revista „Albanica“ - redivivus după 82 de ani (galerie foto)

15 Feb 2019 806

Imagini de la eveniment Călugărul decedat în urma teribilului accident de la Ciocârlia de Jos, înmormântat astăzi la Adamclisi (galerie foto)

30 Jan 2019 1750

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 975

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8487

Cum va decurge ceremonialul zilei de Bobotează pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mesajul Înaltpreasfinţitului Teodosie (galerie foto)

05 Jan 2019 1473

Suită de evenimente de Ziua Naţională a României, la Cumpăna. Monumentul „Memorialul Eroilor“, sfinţit de ÎPS Teodosie (galerie foto)

03 Dec 2018 690