Cine pe cine a păcălitÎPS Teodosie zice că Niculae Marghiol. Marghiol, invers

marghiol_2.jpgFerma de la Nazarcea a devenit motiv de dispută între fostul primar din Ciocârlia şi ÎPS Teodosie

Încep să iasă la suprafaţă diferite istorisiri ce-l au în centrul lor pe Înaltpreasfinţitul Teodosie. De data aceasta, cel care are nemulţumiri la adresa liderului Arhiepiscopiei Tomisului este fostul primar din Ciocârlia, Niculae Marghiol.

Acesta vrea să recupereze o sumă de bani pe care a investit-o în ferma Arhiepiscopiei de la Nazarcea, motiv pentru care a trimis o solicitare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, şi Comisiei canonice şi de disciplină a Sfântului Sinod. „Aduc la cunoştinţă următoarele abuzuri, înşelăciuni şi abateri canonice şi disciplinare deosebit de grave, făptuite în complicitate de ÎPS Teodosie şi inspectorul auditor, preotul Nicolae Poalelungi, cu rugămintea de a interveni în baza dreptului de devoluţiune în suspendarea acestora, caterisirea şi deferirea lor în regim de celeritate, spre a fi judecaţi de către instanţele penale ale statului român“, a început adresa Niculae Marghiol. În continuare, facem cunoştinţă cu supărarea fostului edil. „La insistenţele ÎPS Teodosie şi cu mijloace dolosive, de notorietate, specifice acestui ierarh, am fost determinat iniţial să fac multe donaţii materiale, financiare şi de altă natură, către mănăstirea sa particulară de la Dorna Arini. M-a ademenit, pentru a se folosi efectiv de mine, în afacerile lui murdare şi am acceptat funcţia de director general al sectorului administrativ şi administrator al fermei Nazarcea din cadrul Eparhiei Tomisului, începând cu data de 19 aprilie 2010“, a precizat Marghiol. În consecinţă, fostul primar din Ciocârlia s-a pus pe făcut investiţii la fermă, care este, de fapt, o livadă, dar şi viţă-de-vie. „Am obţinut promisiunea fermă din partea ierarhului că-mi voi recupera banii din veniturile Eparhiei, motiv pentru care am demarat în primăvara acestui an o serie de investiţii la ferma Nazarcea, din surse proprii, în scopul rentabilizării producţiei (am stropit pomii şi via pentru că erau pline de viermi când am ajuns eu acolo), iar când mi-am cerut drepturile salariale şi drepturile cuvenite din producţie, am fost luat în primire de preotul Poalelungi, sub pretextul că nu aş fi manageriat suficient de bine sectorul agricol şi ferma. Acesta m-a forţat să-mi dau demisia şi am cerut salariile neplătite de la angajare şi contravaloarea investiţiilor personale, care totalizează suma de 170.000 de lei. Am investit mult acolo, pentru că toţi banii pe care îi lua Arhiepiscopia de la stat îi folosea pentru altceva. Am chitanţe pentru toate cheltuielile“, a mai adăugat Niculae Marghiol, care continuă şirul de acuze. Pe lângă toate acestea, fostul primar se prezintă astăzi în audienţă la Bucureşti, la cabinetul unui ministru, numai că nu prea ştie care. „Eu, împreună cu mai mulţi preoţi din Constanţa care sunt în aceeaşi situaţia ca şi mine şi trebuie să recupereze sume de bani ne prezentăm în audienţă la ministrul Blaga, sau Funeriu, nu mai ştiu care“, a mai susţinut acesta. Niciunul dintre cei doi miniştri nu prea are vreo legătură cu speţa de faţă...

Ce zice Arhiepiscopia

Pentru a afla opinia ambelor părţi implicate, am luat legătura cu ÎPS Teodosie, care ne-a spus: „Vorbiţi la Arhiepiscopie, că eu nu am ce să vă zic“. Apoi, a urmat un telefon către Alin Boc, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei, care ne-a sfătuit să trimitem o adresă. La câteva minute după convorbire, ne-a contactat chiar Nicolae Poalelungi, care a dorit să ne spună personal cine este Niculae Marghiol, însă, în momentul în care a fost invitat la sediul redacţiei ZIUA de Constanţa, acesta a precizat: „Am foarte multă treabă“. Cu toate acestea, iată ce a răspuns Arhiepiscopia Tomisului la întrebările noastre. „Niculae Marghiol a fost cooptat la Aşezământul « Sfântul Apostol Andrei » al Arhiepiscopiei Tomisului de la Ferma Nazarcea iniţial, cu responsabilitatea de director general. Ulterior, i-a fost schimbată încadrarea în cea de administrator, din motive pe care ne jenăm să le expunem pe larg (lipsa studiilor). Instituţia noastră confirmă faptul că acesta s-a implicat efectiv în lucrările agricole care s-au desfăşurat la această fermă, în cea mai mare parte pe cheltuiala Arhiepiscopiei, însă, nici până acum nu a prezentat compartimentului Economic şi de Audit al Arhiepiscopiei un desfăşurător complet al acestor operaţiuni, din care să rezulte explicit şi corect aportul său financiar“, au precizat reprezentanţii Biroului de presă şi comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului în răspunsul oficial. Aceştia au mai precizat şi faptul că Marghiol nu are acte cu care să dovedească suma pe care o cere. „Este foarte uşor să soliciţi suma de 170.000 lei, dar fără documente justificative. În mod repetat, instituţia noastră, prin reprezentanţii ei abilitaţi, şi-a arătat disponibilitatea de a tranşa această chestiune, adică de a stabili corect aportul material al fiecăruia în lucrările agricole executate, şi de a plăti datoriile existente. Refuzul lui Niculae Marghiol de a se supune acestei cerinţe elementare, a făcut, practic, imposibilă comunicarea. După ce săptămâni în şir i-a jignit pe reprezentanţii Arhiepiscopiei, folosind chiar şi în plenul şedinţelor Permanenţei Consiliului eparhial expresii, injurii şi ameninţări pe care nici măcar hârtia nu le suportă, şi-a dat demisia“, au mai adăugat reprezentanţii Biroului de presă. Marghiol ar fi rechiziţionat şi nişte mijloace fixe. „Prin intermediul unui avocat a încercat, la un moment dat, «lămurirea» situaţiei, însă, deşi a promis că va prezenta în scurt timp documentele justificative care i s-au cerut, nu a făcut acest lucru până în prezent.
După prezentarea demisiei, a refuzat să predea instituţiei anumite lucrări, mijloace fixe, ştampila şi mai multe file de bilete la ordin, în alb, ale aşezământului, pe care a ameninţat că le va folosi fraudulos“, au încheiat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Credincios

28 Sep, 2010 08:41

Stimabila Teodora Dumitrascu, Va felicit pentru curajul de a scoate la lumina multe aspecte necurate ce privesc aceasta persoana! Totusi ati putea face mult mai mult, printr-o munca asidua in echipa, sa cercetati foarte bine si sa puneti cap la cap toate istoriile ce privesc aceasta persoana. Va asigur ca acesta este stilul si modus operandi (unul dintre) al acestei persoane! Mizeriile care ies la suprafata sunt mici in comparatiie cu implicatiile politice si afaceri alea acestei persoane! Merita efortul de a demasca toate mizeriile pentru linistea si pacea neamului nostru! Totodata lansez un apel victimelor acestei persoane sa se uneasca intr-un ONG legal constituit pentru a demasca public toate abuzurile , ilegalitatile si mizeriile!

Articole asemanatoare

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 482

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1230

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 783

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 547

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 526

Mesajul lui ÎPS Teodosie pentru credincioșii care l-au susținut (VIDEO)

01 Mar 2024 1056

ÎPS Teodosie nu face niciun comentariu asupra deciziei Sfântului Sinod, ci se pregătește de Postul Mare(FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1382

Oficial de la Patriarhia Română ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat cu dojană sinodală scrisă

29 Feb 2024 1113

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 882

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - „Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă“ (VIDEO)

28 Feb 2024 4460

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă pe data de 29 februarie. „Răzvrătirea și indisciplina“ ÎPS Teodosie, pe ordinea de zi

10 Feb 2024 1165

Reacția ÎPS Teodosie la comunicatul Patriarhiei Române despre solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1151

Îndemn al ÎPS Teodosie pentru organizatorii mitingului în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului. Ce le-a cerut înaltul ierarh

10 Feb 2024 741

Procesiune religioasă la Constanța de Sfântul Haralambie! Participă și ÎPS Teodosie (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 2331

ÎPS Teodosie susține că nunta cu o femeie care a mai fost căsătorită este un mare păcat „Dacă este divorțată, tot preotul trebuie să lămurească”

09 Feb 2024 8746