Politic

Cine tine in viata firmele partenerilor lui Mazare si Constantinescu

cap_3.jpgSCIL Confort Urban, al cărei acţionar este municipalitatea, a oferit, în ultimii trei ani, firmelor SOTI Cable Neptun şi Telegraf Advertising, contracte de peste 12 miliarde de lei vechi

Zilele trecute relatam faptul că SOTI Cable Neptun SRL a împuşcat două contracte grase de la anumite instituţii publice de pe plan local. În ediţia de astăzi, vom prezenta cazul alteia care a ţinut în viaţă firmele partenerilor de afaceri ai lui Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, „cotizând" anual, sub pretextul contractelor de publicitate.

Este vorba despre înţelegerile contractuale ale SC SOTI Cable Neptun SRL şi ale SC Telegraf Advertising SRL, cu SCIL Confort Urban SRL.

În ediţiile trecute arătam faptul că SC SOTI Cable Neptun SRL, firma partenerilor de afaceri ai primarului Radu Mazăre şi a şefului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, a „bifat" două contracte importante, pe final de an 2009. Este vorba despre contractul de publicitate de aproape 2,2 milioane de euro, încheiat cu CJC şi despre cel de aproape 2,7 miliarde de lei vechi, parafat cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Aceste două instituţii nu sunt singurele care au încheiat o colaborare cu SOTI Cable Neptun.

De-a lungul ultimilor trei ani, televiziunea Neptun şi firma Telegraf Advertising au primit „subvenţii" din bani publici prin intermediul contractelor de publicitate, şi de la SCIL Confort Urban SRL, al cărei acţionar este Consiliul Local Municipal Constanţa.

În cele ce urmează vă vom prezenta contractele atribuite, în urma unor licitaţii, de către Confort Urban - societate deţinută de Consiliul Local Municipal Constanţa, al cărui reprezentant legal este primarul Radu Mazăre, către partenerii de afaceri ai domniei sale.

sediu_confort_urban_01.jpgUn singur cuvânt: „SOTI"

Cel mai recent contract parafat de SCIL Confort Urban cu SOTI Cable Neptun a fost pe 18 martie 2009. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 23.03.2009, SOTI Cable Neptun SRL Constanţa a fost singurul ofertant. Valoarea estimată a contractului a fost de 360.000 lei cu TVA. Ceea ce ne surprinde e faptul că valoarea finală - preţul ofertat de către SOTI Cable Neptun - este de mai mare decât valoarea estimată. Concret, firma a încasat de la Confort Urban 428.400 lei cu TVA inclus (4,28 miliarde lei vechi), pentru un contract pe 10 luni având ca obiect „Servicii de mediatizare a lucrărilor de drumuri prin intermediul unei agenţii de publicitate".

Contracte grele din bani publici şi pentru Telegraf Advertising

SCIL Confort Urban a colaborat şi în 2008 cu una dintre firmele partenerilor de afaceri ai primarului Radu Mazăre şi ai şefului CJC, Nicuşor Constantinescu. Este vorba, de această dată, despre SC Telegraf Advertising SRL, deţinută tot de patronii TV Neptun, Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog. În prezent, Mazăre şi Constantinescu, alături de Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - patronii SOTI Cable Neptun, sunt parteneri de afaceri în mai multe firme, printre care Conpress Group, SC Xenoti (Hotel Flora) şi Sigma Trading. Dar să revenim. Obiectul contractului încheiat pe 14.03.2008: „mediatizarea activităţilor şi acţiunilor desfăşurate de către societate (SCIL Confort Urban) în presa locală şi/sau centrală, radio şi televiziune în cadrul programului de ranforsare şi reparare a tramei stradale în anul 2008". Valoarea estimată, cât şi cea de atribuire a contractului a fost de 350.000 lei fără TVA, pentru o perioadă de nouă luni.

Şi în 2007, Telegraf Advertising a primit un contract de publicitate de la Confort Urban. Este vorba despre unul în valoare de 338.940 lei fără TVA, atribuit pe 05.04.2007. Valoarea estimată a fost de 340.000 lei fără TVA. Şi de această dată, s-a primit o singură ofertă. Iată, aşadar, că SCIL Confort Urban a oferit celor două firme, în ultimii trei ani, contracte din bani publici în valoare totală de 12,5 miliarde de lei vechi.

Vom reveni.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

CONSTANTEANUL

11 Jan, 2010 20:33

intrebare: DAR DE CE A FOST UN SINGUR OFERTANT??? RESTUL TRUSTURILOR DE PRESA SAU ORGANE DE PRESA UNDE AU FOST? ASA.. CE ROST MAI AU COMENTARIILE??!!?!?

Articole asemanatoare

Dragoş Cazacu, de la Tenis Club Bright, campion naţional la tenis. Andra Diana Stanciu (Tenis Club Idu), pe locul trei (galerie foto + documente)

16 Jan 2019 271

Simona Halep, desemnată principala favorită a Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului

10 Jan 2019 347

E oficial. PNL Constanţa nu are niciun reprezentant pe lista cu candidaţii liberali pentru europarlamentare

09 Jan 2019 385

CSU Neptun Constanţa întâlneşte HCM Slobozia în Cupa României

08 Jan 2019 412

Simona Halep, plimbare cu yachtul la Sydney. În aşteptarea debutului la turneu

07 Jan 2019 389

Ce adversară va avea Simona Halep în primul meci din 2019. Sportiva din Constanța a jucat ultimul său meci în septembrie, la Beijing

05 Jan 2019 666

Eugenie Bouchard, învinsă de Simona Halep în finala pentru "lovitura anului" în Fed Cup

03 Jan 2019 759

Sondaj de opinie 38% dintre participanţii la sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanţa l-au ales pe Bogdan Ioan ca finalist la Vocea României

24 Dec 2018 199

Luptă pentru aurul naţional! Academia Hagi va disputa, la Constanţa, finala mare a Memorialului „Gheorghe Ola“ (galerie foto)

18 Dec 2018 487

S-a încheiat Exatlon România 2018. Cine este marele câştigător. Cine a pierdut. Care este valoarea premiului

17 Dec 2018 1458

Distincţii speciale pentru Tase Halep şi Iancu Papazicu Săgeata Stejaru, medalie de bronz la Cupa FMF din Republica Moldova (galerie foto)

17 Dec 2018 930

Sondaj de opinie Care dintre cei patru finalişti credeţi că ar fi trebuit să câştige Vocea României?

17 Dec 2018 812

În premieră, naționala de handbal feminin a Franței a câștigat titlul la Campionatul European de handbal feminin - EHF EURO 2018

16 Dec 2018 544

UPDATE. Finala mică de la Campionatul European de Handbal feminin. Naționala României învinsă de cea a Olandei în lupta pentru medalia de bronz

16 Dec 2018 847

Cine va elimina deșeurile spitalicești de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Care este valoarea contractului (document)

15 Dec 2018 366