Cine vrea in Biroul Politic Central al PNL

Din trei posibile candidaturi ale reprezentanţilor PNL Constanţa (n.r. toate pentru un post de membru în Biroul Politic Central), la ora actuală, nici una nu este certă. Sigurul liniştit este senatorul Puiu Haşotti, care participă la şedinţele BPC ca lider al grupului parlamentar din Senat.

Apropierea Congresului PNL aduce o nouă ispită pentru unii liberali constănţeni: să aspire sau nu la o funcţie în conducerea centrală a partidului. De curând anunţam, în premieră, că preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, îşi doreşte să candideze pentru un post de membru în Biroul Politic Central al partidului. Ieri, liderul liberal constănţean dădea semne că bate în retragere.

„Dacă funcţia de membru în BPC este incompatibilă cu cea de preşedinte la nivel judeţean şi pentru faptul că am avut multe discuţii cu colegii din organizaţie care au insistat să candidez la funcţia de preşedinte, în continuare, m-au făcut să mă gândesc mai mult la filială şi acest lucru s-ar putea să mă facă să nu candidez în Biroul Naţional", a declarat Gheorghe Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL. Liderul liberal a menţionat că, zilele viitoare, va urmări ce se întâmplă la nivel naţional, cum se vor alege candidaţii şi care este proiectul politic PNL şi va mai discuta cu colegii de partid. „Voi face o evaluare corectă din punctul meu de vedere şi voi anunţa această intenţie de a candida şi la nivel naţional", a conchis Dragomir.

Trei prezenţe acum, câte după congres?

La ora actuală, organizaţia judeţeană PNL Constanţa are doi reprezentanţi în Biroul Politic Central, ambii deţinând posturi de membri. Unul este secretarul general al Ligii Aleşilor Locali a PNL, fostul primar al oraşului Hârşova, Ionel Chiriţă, iar celălalt, Max Bădin, s-a menţinut în BPC ca urmare a aplicării protocolului de fuziune dintre PNL şi Partidul Acţiunea Populară, el fiind în post conducere centrală a AP. Acesta susţine că, fiind tot un Congres extraordinar al PNL, protocolul se va menţine şi, în consecinţă, va rămâne membru şi-n viitorul BPC. „Protocolul cu AP se menţine până la primul Congres ordinar al PNL. Totuşi, dacă se va schimba ceva, iar viitoarea structură de conducere se va vota pe bază de moţiune mă voi regăsi în echipa lui Crin Antonescu. Dacă se va vota individual, nu voi mai candida", ne-a declarat Max Bădin.

Actualul său coleg din BPC al PNL, Ionel Chiriţă şi-a manifestat intenţia de a-şi continua activitatea ca membru, dar decizia finală nu a fost luată. Chiriţă ne-a destăinuit că va stabili ce va face după o consultare cu liberalii din administraţia publică locală pentru a vedea dacă are susţinerea necesară.

Cât priveşte o posibilă candidatură a liderului grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, fost vicepreşedinte al partidului, Gheorghe Dragomir a anunţat că acesta nu vrea nici o funcţie în viitorul BPC. De altfel, Haşotti oricum participă la şedinţele BPC a PNL şi este consultat fiind liderul senatorilor liberali.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 357

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 399

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 671

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 578

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 535

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 763

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14204