CJC, din nou fără preşedinte. Prefectul se pregăteşte să semneze ordinul de suspendare din funcţie a lui Constantinescu



Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost, arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile.


Decizia nu este însă definitivă, Nicuşor Constantinescu depunând deja două contestaţii, una dintre ele urmând a se judeca astăzi la Curtea de Apel Constanţa. Amintim că joi, preşedintele Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru suspiciuni cu privire la săvârşirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), tentativă la abuz în serviciu, în formă continuat. El a fost prezentat apoi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile Tribunalului Constanţa.

Contactat telefonic, prefectul Constanţei, Ion Constantin, a declarat că Tribunalul Constanţa a emis o adresă către Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa prin care se aducea la cunoştinţă că şeful CJC a fost arestat preventiv. Potrivit legii, prefectul are termen 48 de ore pentru a emite ordinul de suspendare din funcţie. „Am primit actele necesare de la Tribunal. Referatul este întocmit, dar am termen 48 de ore pentru a emite ordinul de suspendare. Astăzi (n.r. luni) am fost într-o vizită în judeţ pentru a vedea care este situaţia privind riscul şi combaterea inundaţiilor. Probabil mâine dimineaţă (n.r. astăzi) voi emite ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ Constanţa“, a declarat prefectul Ion Constantin, pentru ZIUA de Constanţa.

Tot astăzi se va judeca şi recursul intentat de Nicuşor Constantinescu. Dacă instanţa va decide să îl elibereze din arestul preventiv pe şeful CJC, prefectul nu va mai fi atunci în situaţia de a emite niciun ordin de suspendare din funcţie, Nicuşor Constantinescu putând în această situaţie să se întoarcă la serviciu.

Amintim că Ion Constantin a fost numit temporar prefect al Constanţei, fiind un nume intens vehiculat chiar de PSD (partid din care face parte şi Nicuşor Constantinescu), înainte de numirea oficială. Acesta ar fi al doilea ordin de suspendare emis pe numele preşedintelui CJC, Constantinescu fiind suspendat şi în 2014 de către prefectul Radu Volcinschi, şi acesta fiind membru al aceluiaşi partid, ba chiar a plecat la Prefectură din cadrul Consiliului Judeţean. Şef al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanţa din 2009, prefectul numit recent de Guvern este partener de afaceri cu vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, aşa cum reiese din cea mai recentă declaraţie de interese a acestuia, depusă în luna iunie 2014.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.