Claudiu Palaz „Am fost propus prefect cu sprijinul primarilor PD-L"

Democrat-liberalii constănţeni s-au întrunit aseară, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean. La reuniune a participat şi Claudiu Palaz, propus în funcţia de prefect al judeţului Constanţa, după ieşirea PD-L de la guvernare.

La încheierea şedinţei, Claudiu Palaz a declarat că a fost propus în funcţia de prefect al judeţului de către Mircea Banias, preşedintele PD-L Constanţa, cu susţinerea primarilor PD-L. Mircea Banias a confirmat faptul că primarii PD-L l-au susţinut pe Claudiu Palaz, adăugând că acesta este un argument în plus, la nominalizarea sa. Totuşi, Banias a ţinut să sublinieze că PD-L nu are nemulţumiri faţă de activitatea fostului prefect Tit-Liviu Brăiloiu, unde, a spus el, reprezentanţii PD-L au găsit mereu uşa deschisă.

Guvernul urma să se semneze în şedinţa care a început la ora 19.00, ordinul de numire a lui Claudiu Palaz în funcţia de prefect al judeţului Constanţa.

Preaviz de 15 zile pentru miniştrii PSD

Mircea Banias a afirmat că, potrivit legii, miniştrii care au părăsit Guvernul ar trebui să mai rămână în activitate încă 15 zile, conform legii. După această perioadă, a adăugat el, se vor prezenta propunerile PD-L Constanţa pentru funcţiile de directori ai instituţiilor descentralizate pe care social-democraţii le vor părăsi. „Urmează ca în aceste două săptămâni să ne gândim şi să cristalizăm o listă de propuneri", a afirmat şeful pedeliştilor constănţeni.

Chiru la ITC, Florea la AVAS

Banias a spus că şi-au exprimat intenţia de a ocupa funcţia de prefect şi democrat-liberalii Gigi Chiru şi Daniel Florea, însă a adăugat că s-a optat pentru Claudiu Palaz întrucât are experienţă în administraţie, şi în plus, face parte deja din corpul înalţilor funcţionari publici. În ceea ce-l priveşte pe Chiru, Banias a precizat că acesta îşi menţine intenţia de a ocupa funcţia de director-coordonator al Inspectoratului Teritorial de Construcţii, iar Daniel Florea ar vrea să se reîntoarcă la AVAS, unde a mai activat în trecut, în funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte.

Foca şi Daniela Neagu, primii „nominalizaţi" să plece

În ceea ce priveşte funcţiile de conducere ocupate de pesedişti, care urmează să fie predate PD-L, Banias a spus că nu vede ce motive ar avea, de pildă, Romulus Mincă, şeful AJOFM, să-l păstreze în echipa sa pe Marian Foca. Şi în ceea ce o priveşte pe Daniela Neagu, director-coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Banias a lăsat să se înţeleagă că nu sunt motive să fie menţinută în funcţie, întrucât „nu e susţinută de PD-L". Dintre propunerile ce se prefigurează a fi făcute peste două săptămâni, Banias a amintit-o pe inspectorul şcolar Elena Buhaev, preşedinta organizaţiei de femei a PD-L, care ar urma să fie nominalizată pentru funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa.

În ceea ce priveşte noua formulă de guvenare, Mircea Banias a afirmat că este posibil ca PD-L să-i aibă alături, la guvernare, pe reprezentanţii UDMR şi că, din informaţiile pe care le are, aceştia ar putea primi portofoliile de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Mediului şi cel al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 496

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1537

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1341

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257