Politic

CLM alocă finanțări pe bandă rulantă. PNL va organiza o dezbatere publică menită a genera criterii clare de susținere a sportului constănțean de masă și de performanță

Din cauza numărului mare de hotărâri de Consiliul Local Municipal inițiate de primarul Decebal Făgădău și care vizează alocări de sume din bugetul local pentru susținerea unor activități sportive la nivelul municipiului Constanța, PNL Constanța vrea să organizeze în următoarea perioadă o dezbatere publică al cărei rezultat dorit este inițierea unui proiect de hotărâre de CLM prin care să se adopte o strategie privind încurajarea și finanțarea sportului de masă și a celui de performanță la nivelul municipiului.
 
Vicepreședintele Biroului Municipal al PNL Constanța, Bogdan Barață, spune că se impune o astfel de dezbatere publică, dat fiind faptul că banii publici trebuie dirijați în baza unor criterii clare de performanță către cluburi sau asociații sportive, și nu pe principiul „fiecare poate cere ce dorește“.
 
În cadrul dezbaterii, se va pune accentul pe oportunitatea cheltuirii banilor publici pentru susținerea performanței sportive din Constanța, având în vedere că există o discrepanțe între sumele alocate până în prezent către anumite cluburi sau asociații. Cu alte cuvinte, liberalii doresc ca municipalitatea să sprijine sportul de masă și pe cel de performanță, însă, la finalul anului competițional, acest lucru să se întoarcă în rezultate, și nu doar să acopere salariile unor angajați ale acestor entități sportive, cum se întâmplă în unele cazuri. Mai exact, în opinia liberalilor constănțeni, sportivii care fac performanță trebuie sprijiniți cu prioritate.
 
Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței CLM se află alte două proiecte de alocări din bugetul local a unor sume care vizează susținerea activităților sportive desfășurate în anul competițional 2017-2018.
 
Mai exact, la propunerea primarului Decebal Făgădău, consilierii locali sunt chemați să aprobe alocarea din bugetul local a sumei de 1.000.000 de lei cu TVA inclus Clubului Sportiv Farul Constanța, pentru toate activitățile sportive desfășurate în anul 2018, respectiv perioada 1.04.2018 - 31.10.2018. Pentru stabilirea condițiilor referitoare la alocarea, folosirea și justificarea cheltuirii acestei sume, se va încheia un contract între Municipiul Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța.
 
De asemenea, se propune alocarea din bugetul local a sumei de 1.200.000 de lei cu TVA inclus Asociației Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanta, pentru toate activitățile sportive desfășurate în anul competițional 2017-2018. Pentru stabilirea condițiilor referitoare la alocarea, folosirea și justificarea cheltuirii acestei sume, se va încheia un contract între Municipiul Constanța și Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța.
 
Consilierii liberali spun că vor vota „pentru“ de această dată, cu amendamentul că doresc ca, până la o viitoare alocare, să se aprobe printr-o hotărâre de CLM și criteriile clare pentru beneficiarii acestui sprijin.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Huţucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să precizeze cum îi ajută pe români OUG 114

20 Mar 2019 801

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 588

Revista presei locale

15 Mar 2019 392

PNL şi-a anunţat candidaţii pentru alegerile europarlamentare

15 Mar 2019 362

Surse. Lista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, validată de Biroul Politic Naţional al partidulu

14 Mar 2019 331

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 882

Crahul din educaţie, criticat în Parlament de deputatul Robert Turcescu „Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat!“ (video)

13 Mar 2019 646

Liberalii îi ţin isonul lui Iohannis „PSD şi ALDE au construit un buget bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă!“

09 Mar 2019 443

Revista presei locale

07 Mar 2019 550

În luna mai, CCR discută sesizarea pe legea privind reorganizarea ANAF

06 Mar 2019 391

Huţucă (PNL) - „Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere prorogarea OUG 114 pentru cel puţin şase luni“

06 Mar 2019 513

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 725

Huţucă, gest de curtoazie pentru USR Constanţa - „Îi asigur de buna noastră credinţă şi îi aştept lângă noi!“

04 Mar 2019 653

Poarta Mare a Cetăţii Tomis, salvată de CLM! S-a deschis Cutia Pandorei! Primăria vrea să recupereze şi să pună în valoare toate siturile arheologice din Constanţa

01 Mar 2019 1544

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 881