Politic

Conducerea USR Constanța, reacții la subiecte fierbinți ale începutului de an „Buldozăreala de la Lupoaică nu este un subiect electoral!“

Conducerea USR Constanţa, Remus Negoi - preşedinte al filialei judeţene, Dumitru Caragheorghe - preşedinte al filialei municipale şi deputatul Stelian Ion au susţinut o conferinţă de presă, structurată pe trei teme de interes local: stadiu desemnare candidaţi ai Alianţei 2020 USR - PLUS, situaţia construcţiei de pe bulevardul Tomis nr. 49A, al cărei proprietar este familia Bucovală, şi PUZ Faleză Nord - investiţia imobiliară a lui Constantin Chimişliu din Prelungirea Bucovinei.
 

Până la sfârşitul lunii februarie vor fi anunţaţi candidaţii pentru alegerile locale

 
Remus Negoi, preşedinte al filialei judeţene a USR, a prezentat stadiul negocierilor cu colegii din PLUS. „Ei au o procedură internă de alegeri până pe 15 februarie pentru desemnarea candidaţilor proprii. Ulterior până la sfârşitul lunii februarie vom stabili candidaţii alianţei pentru alegerile locale. Protocolul acordului alianţei politice spune clar: prima etapă, primul pas este negocierea directă a filialelor judeţene, iar în cazul în care nu ne înţelegem ar trebui să recurgem la varianta sondajului”, a explicat Negoi. El a recunoscut că nu vor acoperi cu candidaţi tot judeţul, însă vor avea candidaţi pentru primar şi consilii locale în oraşe, municipii şi în comunele importante. La rândul său, deputatul Stelian Ion a completat ca este posibil ca acolo unde alianţa nu va avea candidaţi proprii, nu este exclus să susţină eventual candidaţii PNL. La nivel judeţean, a mai spus  Stelian Ion, miza cea mai mare este preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Constanţa.

 

USR nu este de acord cu investiţia imobiliară a lui Constantin Chimişliu din Prelungirea Bucovinei  


Dumitru Caragheorghe a anunţat că USR nu este de acord cu investiţia imobiliară din Faleză Nord.

„Faleza este un punct de maximă importanţă pentru întreaga comunitate, pornind de la plaja Modern şi până în Faleză Nord, şi din această perspectivă noi propunem în mod deschis autorităţilor o dezbatere reală şi o analiză concretă asupra situaţiei PUZ-ului din Prelungirea Bucovinei, în considerarea faptului că dezvoltarea imobiliară care se propune acolo nu este cea mai potrivită dezvoltare pentru oraş. Pe 28 ianuarie a.c., subiectul va intra din nou în atenţia Comisiei nr. 2 de Urbanism din cadrul Primăriei, unde vom participa şi vom lua  o poziţie categorică. USR are o altă abordare pentru acest subiect, vedem întreaga zonă transformată într-o zonă de promenadă pietonală cu piste pentru biciclete, piste pentru alergări, zonă verde, cordon verde între oraş şi plaja Constanţei, cu spaţii de joacă cu terenuri de sport şi niciun caz de dezvoltare imobiliară în zona respectivă, mai ales că această zonă - Prelungirea Bucovinei - este destul de extinsă”, a spus Caragheorghe.
 

Stelian Ion: „Buldozăreala de la Lupoaică nu este un subiect electoral!“

 

Deputatul Stelian Ion a vorbit despre situaţia construcţiei de pe bulevardul Tomis nr. 49A, al cărei proprietar este familia Bucovală. Ion a afirmat că acest subiect nu este unul de campanie electorală, dat fiind faptul că el a vorbit despre acel proiect imobiliar încă din 2016, când nici măcar nu era în politică. Blocul care urmează să fie construit lângă Lupoaică, pe bulevardul Tomis din Constanţa, a atras atenţia mai multor instituţii, iar atacurile au fost din mai multe părţi. Sâmbătă, 18 ianuarie, primele utilaje au început să lucreze pe terenul situat în apropierea Tribunalului Constanţa.
 
Proiectul aparţine societăţii Bueno Comp SRL, care urmează să ridice un bloc de patru etaje.
„Vom face o investigaţie, va trebui să se respecte legea, asta ne dorim. Am făcut nişte sesizări la Inspectoratul de Stat în Construcţii, am făcut o cerere de informare la Direcţia Judeţeană de Cultură, care deţine documentele şi rapoartele realizate de arheologi. Nu am decis încă să formulăm plângeri penale în acest caz, doar dacă se va contura foarte clar ideea săvârşirii unor infracţiuni. Instituţiile abilitate vor trebui să se autosesizeze. E absolut necesar, pentru că nu poate construi fiecare cum îi taie capul, nu pot aduce buldozerele şi excava pământ când au chef. Acesta e mesajul pe care vrem să-l dăm în general investitorilor imobiliari, că trebuie să respecte legea”, spune Stelian Ion.
 
Deputatul a adăugat că întreaga zonă peninsulară este una în care se fac permanent descoperiri interesante şi de aceea are nevoie de o protecţie specială. Stelian Ion a mai spus că, dacă va ajunge primar, în baza reevaluărilor făcute în zonă de arheologi, va putea recurge la expropriere sau la un schimb de terenuri, pentru că şi acei investitori trebuie despăgubiţi.
 
„Pe de altă parte, dacă interesul public este mai important şi vestigiile sunt atât de valoroase, se poate ajunge şi la o soluţie de oprire totală a lucrării şi de despăgubire sau de un schimb de terenuri pentru a se prezerva acea zonă. Dacă voi fi primar, deciziile pe care le voi lua în acel moment vor fi bazate pe soluţiile specialiştilor. Din punctul nostru de vedere, istoria oraşului nu este pusă în valoare, patrimoniul oraşului este desconsiderat şi credem că este momentul în care oraşul să se îndrepte să aibă o nouă viziune şi o noua abordare vizavi de aceste aspecte”, a conchis parlamentarul, care anul trecut şi-a anunţat intenţia să candideze la alegerile locale din acest an pentru Primăria municipiului Constanţa.
 

Citeşte şi:

 

Dezbatere publică organizată de Primăria Constanţa privind investiţia imobiliară a lui Constantin Chimişliu din Prelungirea Bucovinei (document)

Constanţa Alianţa USR-Plus va prezenta candidaţii pentru locale la sfârşitul lunii februarie

Ce ar fi trebuit să facă arheologii constănţeni ca să participe la primele săpături la blocul construit de Bueno Comp

Constănţeanul supărat Au început lucrările la blocul de lângă Lupoaică. Opinia publică acuză distrugerea sitului arheologic. Ce spun autorităţile (galerie foto)

Bueno Comp SRL, tot mai apoape de realizarea blocului de lângă Lupoaică

Constănţeanul supărat Cum se construieşte la Constanţa peste ruine antice cu avizul ministrului Culturii (document)

Liber la construit în zona Lupoaică din Constanţa Bueno Comp a primit răspuns de la APM. Se pot depune observaţii

S-a dat undă verde pentru blocul de patru etaje din zona Lupoaică din Constanţa. Bueno Comp SRL a obţinut un act de urbanism


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul USR Stelian Ion vine cu o nouă propunere către CLM. Proiectul vizează măsuri de organizare a activității instituțiilor publice locale (document)

04 Apr 2020 1346

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion acuză PNL și PSD de ipocrizie şi de populism, în chestiunea impozitării pensiilor speciale

03 Apr 2020 1847

Senatoarea Ramona Dinu, amendamente privind acordarea unor facilități pentru angajatori. În vizor, contribuțiile de asigurări sociale și serviciile de utilități (document)

02 Apr 2020 1154

USR Constanța solicită Primăriei și CLM facilități fiscale pentru persoanele fizice și juridice prin reducerea, anularea sau suspendarea unor taxe sau impozite

01 Apr 2020 1973

USR solicită Ministerului Educației amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului pentru luna august

30 Mar 2020 1690

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19

30 Mar 2020 2476

USR Constanța solicită Consiliului Județean măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean

27 Mar 2020 654

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 592

USR Constanța cere testarea periodică a personalului medical și auxiliar, consiliere psihologică și cazare gratuită. Ce proiect au trimis Consiliului Local? (document)

27 Mar 2020 1571

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

26 Mar 2020 1655

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile

25 Mar 2020 2534

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

24 Mar 2020 2569

USR „MAI trebuie să pună Hotelul Meridian la dispoziția cadrelor medicale din Constanța”

23 Mar 2020 1424

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

21 Mar 2020 3115

Deputatul USR Stelian Ion - „Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie trebuie închisă temporar, nu dezinfectată!”

19 Mar 2020 2610