Conferință Internațională pe tema canabisului medicinal moderată de deputatul Cristina DumitracheMâine are loc la Palatul Parlamentului, cea de-a doua Conferință Internațională din România pe tema Canabisului Medicinal – abordare multidisciplinară, eveniment ce aduce în dezbatere rolul și beneficiile canabisului utilizat în scop medical, abordarea legislativă a fenomenului precum și accesul pacienților români la astfel de tratamente.

Întâlnirea este organizată de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, împreună cu Asociația Victoria Mea și beneficiază de prezența unor invitați reputați care vor susține prezentări.

Printre aceștia profesorul Michael Barnes, PhD,neurolog și expert în utilizarea canabisului medicinal cu peste 20 de ani de experiență, expertul în canabis medicinal Hannah Deacon, ambii din Marea Britanie  și Sita Schubert, avocat, expert în legislație europeană în domeniul canabisului medicinal,  din Germania.

Cu această ocazie va avea loc și prezentarea raportului primului chestionar sociologic din România, pe tema canabisului medicinal, chestionar întocmit, aplicat și analizat de către Market Info Surveys, prin intermediul sociologului Cristian Coicheci.

Evenimentul este moderat de deputatul PSD de la Constanța, Cristina Dumitrache, inițiatoarea Proiectului de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanțelor și preparatelor ce conțin canabis, utilizate în scop medical și de Alexandra Cârstea, președinte fondator al asociației Victoria Mea, care a demarat mișcarea pentru legalizarea canabisului medicinal în România.
Conferința își propune să ofere prilejul unei dezbateri interesante și utile cu privire la utilizarea canabisului în scop medicinal, cu implicațiile de ordin medical, social și juridic pe care le presupune acest lucru.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cristina Dumitrache susține că România ar putea fi acționată la CEDO dacă nu adoptă legea privind regimul juridic al substanţelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical

24 Mar 2021 3072

Deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache susține legalizarea canabisului medicinal

25 Feb 2021 2632

Legalizarea canabisului în scop medicinal în România ar putea intra la vot în Parlament

27 Jan 2021 1158

Deputat PSD de Constanţa, iniţiator al proiectului de lege privind utilizarea medicală a canabisului

05 Jul 2019 2040

Descopera.ro Poate fi folosită „marijuana medicinală” în România? Iată care este adevărul

10 Oct 2013 2735