Congres USR. Deputatul Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional


Cinci membri USR s-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, inclusiv Dan Barna, actualul preşedinte al USR şi candidatul USR PLUS pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Toate cele cinci candidaturi au fost validate de Comisia Electorală.
 
În cursa internă s-au înscris, pe lângă preşedintele în funcţie, Cosette Chichirău, deputat şi preşedinte USR Iaşi, Vişinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, preşedinte USR Sector 5, şi Liviu David, membru USR Balş. Fiecare a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declaraţii de avere şi interese, dar şi programul politic şi o declaraţie pe propria răspundere de necolaborare cu Securitatea.
Campania electorală internă durează până pe 31 august.
 
Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, preşedintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie. Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfăşura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfăşoare în intervalul 9-11 septembrie.
 
Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii preşedintelui şi va consemna rezultatul alegerii celorlalţi membri ai structurii centrale de conducere, Biroul Naţional al USR. Potrivit unei modificări aduse Statutului USR, la congresul din 14 septembrie va creşte numărul de membri ai Biroului Naţional, de la 21 la 25, astfel încât să se asigure o mai bună reprezentare a opiniilor în cadrul executivului USR. Din cei 25 de membri ai Biroului Naţional, unul este preşedintele USR, ales de toţi membrii partidului, iar ceilalţi 24 sunt aleşi de Congresul USR, printr-un vot ponderat, adică se iau în calcul rezultatele obţinute de filiale la ultimele alegeri.
 
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional la Congresul din 14 septembrie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 252

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 482

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 500

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 571

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 510

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 427

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 582

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 899

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 733

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 557

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 496

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 643

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 650

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 798