Politic

Congresul bate la uşă Cine sunt susţinătorii lui Orban, ai lui Buşoi şi ai lui Predoiu de la Constanţa?

În PNL se conturează două tabere mari pentru Congresul extraordinar, iar bătălia va fi extrem de interesantă. Prima tabără este cea a lui Ludovic Orban, iar cea de-a doua, a lui Cristian Buşoi. Cea de-a treia tabără s-a conturat în jurul lui Cătălin Predoiu.
 
Cele trei grupuri de susţinători au aripi şi la Constanţa, care se manifestă destul de zgomotos, mai ales în mediul online, pe reţelele de socializare. De pildă, Bogdan Bola, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PNL Constanţa şi consilier judeţean, spune că tinerii sunt alături de Ludovic Orban.
 
„De ce Orban ? Pentru că este singurul politician liberal care a venit alături de noi, tineretul liberal, şi a făcut campanie electorală pe stradă, la europarlamentarele din 2014“, explică Bogdan Bola. Preşedintele de la tineret spune că îşi doreşte „ca politica noastră să înceapă să semene mai mult cu rugby-ul decât cu fotbalul: mai curând un joc de golani practicat de gentlemeni decât un sport de gentlemeni practicat de golani!“. Orban este susţinut şi de tinerii de la organizaţia municipală, şi de consilierii municipali, cum este şi cazul Cristinei Văsii.
 
Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, care şi-a anunţat săptămână trecută candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul care va avea loc în data de 17 iunie, oficial are susţinerea liderilor filialei de la Constanţa. Lucrurile nu sunt însă bine sedimentate din acest punct de vedere, deoarece, între timp, la nivelul conducerii organizaţiei s-a produs schimbarea. Este foarte adevărat că, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri, fostul preşedinte liberal, Gheroghe Dragomir, l-a invitat pe Cristian Buşoi să fure startul campaniei electorale interne, însă surse politice susţin că actualul preşedinte al liberalilor constănţeni, deputatul Bogdan Huţucă, nu ar fi un fan al acestuia.
Rămâne de văzut însă ce vor decide liberalii constănţeni în Comitetul Director Judeţean, când se va discuta pe tema Congresului, unde organizaţia Constanţa va fi reprezentată de 120-130 de delegaţi.
 
La şefia PNL şi-a mai anunţat candidatura şi prim-vicepreşedintele liberalilor, Cătălin Predoiu, care are şi el un grup de susţinători, în jurul consilierului judeţean Remus Cristy Băisan şi al foştilor lideri ai organizaţiei municipale (Romeo Rezeanu, Sorina Tuşa, Mihaela Andrei, Floarea Oana Maria), din timpul mandatului lui Vergil Chiţac. Pe undeva, acest lucru este firesc, din moment ce atât aceşti susţinători, cât şi Predoiu provin din rândul defunctului PD-L.
 
Următoarele zile sunt cruciale pentru ceea ce se va întâmpla pe 17 mai la Congres, dat fiind că în această perioadă se negociază intens. Liberalii spun că, în situaţia în care Ludovic Orban îl va convinge pe Ilie Bolojan să devină prim-vicepreşedinte în noua structură de conducere a PNL, alegerile sunt mai uşor de câştigat.
 
Vom reveni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Mardarescu Adriana

10 May, 2017 16:25

Ludovic Orban trebuie sa castige.......

Articole asemanatoare

Tensiuni printre liberali. Va fi sau nu Congres anul acesta? PNL Constanţa este în stand-by şi susţine actuala conducere a partidului!

20 Jul 2018 1032

Declaraţie politică. Câinele moare de drum lung, iar senatorul Liviu Brăiloiu, de neputinţa PNL!

15 Mar 2018 1042

Liberalii strâng rândurile. Foştii preşedinţi, cooptaţi în Biroul Executiv. Sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a cotizaţiilor

09 Oct 2017 972

Un ochi râde, altul plânge Organizaţia Constanţa, trasă în jos la Congresul PNL de o candidatură neinspirată

20 Jun 2017 3316

Parlamentarii PNL de Constanţa nu vor fi prezenţi astăzi în Parlament.Huţucă "PSD dă dovadă de o lipsă totală de respect față de Congresul PNL"!

18 Jun 2017 3411

Congres cu 5.000 de delegaţi PNL îşi alege astăzi preşedintele. Orban sau Buşoi (galerie foto)

17 Jun 2017 3364

Slăbiciune, trădare sau doar propriul interes… Cum explică Huţucă şi Muhscină oportunitatea ca filiala Constanţa să aibă un vicepreşedinte regional?

17 Jun 2017 3991

Pleacă din PNL? Senatorul Chiţac, prins între moţiuni - nu se regăseşte nici în moţiunea lui Buşoi, nici în cea a lui Orban

13 Jun 2017 1370

PNL Constanţa şi-a reiterat susţinerea moţiunii lui Ludovic Orban la Congres

12 Jun 2017 877

Preşedinte de pe locul 2? De la Constanţa, Buşoi îi aruncă mănuşa lui Orban - „Îl provoc la o dezbatere televizată înainte de Congres!“ (galerie foto)

12 Jun 2017 1094

Pe nisipuri mişcătoare Cristian Buşoi vine la Constanţa să-şi prezinte moţiunea cu care candidează la preşedinţia PNL

10 Jun 2017 1551

Noua conducere centrală a PNL va fi aleasă pe 18 iunie, după congres Huţucă va candida pentru un loc în Biroul Permanent Executiv

07 Jun 2017 2371

Senatorul Chiţac, din nou absent Ludovic Orban propune un PNL în care investiţia în tineri şi democraţia internă să fie primordiale

29 May 2017 2480

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 2222

Ludovic Orban - „Vom face echipă să câştigăm alegerile la Constanţa!“ Vot decisiv în CDJ. Preşedintele Huţucă va semna moţiunea „Partidul Naţional Liberal -Forţa Dreptei“

15 May 2017 2312