Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

Consilierii locali municipali ai PNL nu vor vota bugetul propus de primarul Decebal Făgădău şi PSD pentru Constanţa, anunţă preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
„Este un vot pe care ni-l asumăm public, considerând că municipiul Constanţa şi constănţenii merită mult mai mult decât poate administraţia pesedistă să ofere. În primul rând, respingem proiectul de buget pe anul 2019 deoarece primarul Decebal Făgădău a refuzat să ofere constănţenilor posibilitatea de a decide în mod direct pe ce proiecte să fie cheltuiţi o parte din banii publici. Vorbim aici de proiectul de hotărâre „Tu decizi pentru Constanţa”, iniţiat de PNL şi USR, privind implementarea bugetului participativ, aşa cum se întâmplă în Cluj-Napoca, pe care primarul Decebal Făgădău refuză să îl pună pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu local. Este clar că primarul Făgădău nu vrea să asculte de constănţeni şi de problemele lor, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese”, explică preşedintele PNL.
 
În al doilea rând, consilierii locali PNL nu vor vota bugetul primarului Făgădău deoarece acesta refuză să dea curs proiectelor iniţiate de liberali în interesul cetăţenilor. „Deşi sunt proiecte care ajută Constanţa, proiecte care îmbunătăţesc viaţa constănţenilor în domenii sensibile, Făgădău nu le-a prins în bugetul pe 2019 şi nici nu vrea să le introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local”, mai spune Huţucă.
 
Potrivit conducerii PNL Constanţa, primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind amenajarea şi modernizarea terenurilor de sport din incinta şcolilor, în condiţiile în care aproape 10.000 de elevi nu beneficiază de săli de sport în şcolile constănţene. Liberalii mai afirmă că acelaşi primar refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind crearea şi amenajarea a peste 300 hectare de spaţii verzi în municipiul Constanţa, în condiţiile în care ştim foarte bine că oraşul nostru este deficitar la acest capitol.
 
Nu în ultimul rând, primarul Constanţei a refuzat să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind premierea anuală a elevilor şi profesorilor îndrumători pentru rezultate şcolare deosebite sau să prindă în buget proiectul PNL privind rezolvarea crizei locurilor de parcare din oraş, preferând în schimb să facă adevărate vânători de şoferi pe care să îi stoarcă de bani.
 
Din aceste considerente şi multe altele, PNL Constanţa va refuza astăzi în şedinţa de Consiliu Local Municipal să îşi dea girul pe un buget care nu aduce investiţii, un buget care nu creează dezvoltare, ci care aruncă oraşul în aceeaşi cenuşie existenţă, rostogolind problemele oraşului de la an la an.
 
Tot în cadrul acestei şedinţe, consilierii locali PNL nu vor vota nici proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2020. Primarul Făgădău şi PSD propun o majorare consistentă a taxelor locale, cu până la 50%, cum este cazul taxei de habitat, lovind puternic în buzunarele constănţenilor.
 
„Este clar că acesta, care a încheiat 2018 cu un deficit de 85 milioane de lei, nu mai poate face faţă cheltuielilor în care a angajat bugetul, deşi acum câteva luni se lăuda cu WC-uri de 150.000 euro şi borduri de marmură, spunând: „Constanţa este un oraş bogat”. Este atât de bogat, încât primarul îi scutură pe constănţeni de bani. PNL refuză să fie părtaşul unei asemenea administraţii şi de aceea nu va vota majorarea taxelor şi impozitelor locale”, au anunţat cei de la PNL Constanţa în preziua şedinţei de CLM din luna aprilie.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 371

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1145

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 811

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 747

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6789

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 752

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 697

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 946

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 653

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1034

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1674

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1021

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 998

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1157

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 578