Consilierii PD-L si-au motivat votul negativ si abtinerile din sedinta CJC

Grupul de consilieri judeţeni ai PD-L Constanţa şi-a motivat, printr-un comunicat de presă, votul negativ sau abţinerea pentru anumite proiecte de hotărâre ale Consiliului Judeţean, supuse dezbaterii în cadrul şedinţei de ieri. Redăm în continuare, conţinutul integral al comunicatului. 

Consilierii PD-L au votat negativ două proiecte de hotărâre, după cum urmează:

Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume pentru premierea câştigătorilor ediţiei speciale de 1 iunie a emisiunii „Noroc că ştii", realizată de Televiziunea Neptun.

Motivaţie: Chiar dacă suma solicitată de TV Neptun, în cuantum de 3.593,80 RON, ar putea fi considerată drept modică, în contextul legăturilor foarte strânse dintre conducerea PSD a Consiliului Judeţean Constanţa şi postul local de televiziune, considerăm că gestul de a aloca orice fel de sumă din bani publici este deplasat.

Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume pentru reeditarea lucrării „Vechi soiuri româneşti de viţă-de-vie" a domnului dr. ing. ec. Ion M. Puşcă în limba română şi editarea în cinci limbi de circulaţie internaţională.

Motivaţie: Acest proiect poate fi foarte bine încadrat la capitolul risipă a banului public. Suma propusă şi ulterior decisă spre alocare, în cuantum de 630.000 RON (6 miliarde şi 300 milioane de lei vechi), este de-a dreptul exorbitantă, având în vedere perioada de criză economică profundă prin care trecem. De asemenea, atâta timp cât lucrarea are în vedere vechi soiuri româneşti de viţă-de-vie, era de aşteptat ca realizatorul solicitant să apeleze şi la surse private de finanţare, cum ar fi companiile producătoare de vin care sunt direct interesate în promovarea soiurilor proprii. 

Consilierii PD-L s-au abţinut de la votul a nouă proiecte de hotărâre, după cum urmează:

Proiect de hotărâre privind aprobarea Proiectului cu titlul „Implementarea şi certificarea sistemului de management al calităţii în localităţi ale judeţului Constanţa" şi Acordului de Parteneriat încheiat pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei.

Motivaţie: Am remarcat, fără surprindere, că proiectul va fi implementat în 16 localităţi ale judeţului Constanţa, toate conduse de edili ce aparţin PSD. În acest context, considerăm mai mult decât evidentă direcţia politică a acestui proiect. Mai mult decât atât, ne exprimăm convingerea că şi localităţi conduse de edili ai PD-L ar avea nevoie de introducerea sistemului de management al calităţii.

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea DJ 223 Tronsonul DN 22A (Saraiu) - Cloşca - Horia - DN 2A (Hanul Morilor) - Tichileşti - Topalu - Capidava - Seimeni - Cernavodă", Faza S.F.

Motivaţie: Suma alocată pentru reabilitarea şi modernizarea a 49,5 km de drum judeţean este de 46.818.612 euro, adică 945.830 euro pentru un kilometru de drum. Având în vedere că această sumă este cel puţin considerabilă, iar sursele de finanţare nu au fost precizate, considerăm că bugetul Consiliului Judeţean Constanţa nu poate suporta de unul singur o astfel de investiţie, utilă de altfel.

Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009 al SC Domeniului Public şi Privat Judeţean SRL.

Motivaţie: Grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal rămâne consecvent opiniei critice referitoare la legalitatea funcţionării SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, motiv pentru care se va abţine sau se va opune oricărui proiect de hotărâre care vizează activitatea acestei societăţi.

Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume Clubului Sportiv Power Marine, în vederea organizării ediţiei 2009 a Class One Romanian Grand Prix.

Motivaţie: Susţinem organizarea acestui eveniment devenit deja tradiţional cu menţiunea ca suma alocată, în cuantum de 400.000 euro, putea fi diminuată, având în vedere că trecem printr-un an economic extrem de dificil.

Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe anul 2009.

Motivaţie: Este finalitatea firească a voturilor negative sau a abţinerilor exercitate astăzi pentru anumite cheltuieli care influenţează bugetul judeţean pe anul în curs.

Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2009.

Motivaţie: Considerăm că acest proiect necesită mai mult timp de studiu şi analiză. Precizăm că anexele proiectului de hotărâre au fost distribuite în sală, înainte de începerea şedinţei Consiliului Judeţean.


Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate şi concesiunea prin licitaţie publică a imobilului teren în suprafaţă de 17.000 mp şi Estacada Cheu, judeţul Constanţa, localitatea Lipniţa, sat Izvoarele.

Motivaţie: Considerăm că şi acest proiect necesită mai mult timp de studiu şi analiză. Precizăm că proiectul de hotărâre nu a fost inclus în documentaţia distribuită consilierilor judeţeni, fiind publicat pe site-ul instituţiei cu o oră înainte de începerea şedinţei.

Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării Serviciului Public Comunitar Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Proiect de hotărâre privind înfiinţarea a 13 centre de permanenţă sanitară în judeţul Constanţa.

Motivaţie: Din păcate, nici aceste două proiecte extrem de interesante nu au fost incluse în documentaţia ce a fost distribuită consilierilor în termenul prevăzut de lege. De asemenea, este de notorietate faptul că la nivelul judeţului Constanţa funcţionează deja un Serviciu Judeţean de Ambulanţă, fapt ce creează o anumită ambiguitate cu privire la funcţionarea şi colaborarea celor două entităţi. Totodată, înfiinţarea unui Serviciu Public Comunitar Judeţean de Ambulanţă Constanţa presupune o serie de dotări care atrag după sine cheltuieli apreciabile, ale căror potenţiale surse nu au fost prezentate. Nu respingem ideea proiectelor mai sus menţionate, considerăm însă că era extrem de necesar un studiu aprofundat, precum şi elaborarea unei documentaţii mai laborioase, remisă în timp util consilierilor judeţeni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1722

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2421

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2628

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7069

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3364

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3571

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6169

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2704

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5663

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4254

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9386

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4050

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3247

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2679

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2762