Consiliul Judetean da 10.000 de euro pentru inchirierea unui imobil

Consilierii judeteni au creat, ieri, o "bresa" in bugetul Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru inchirierea in viitorul apropiat a unui imobil pentru mutarea Directiei Afaceri Europene din cadrul institutiei.

Proiectul cu numarul 11 de pe ordinea de zi suplimentara a sedintei prevede mandatarea presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu in vederea inchirierii unui imobil, in care sa functioneze sus-numita directie. Suma maxima stabilita prin proiect, pe care CJC este dispus sa o aloce pentru inchirierea spatiului respectiv este de 10.000 euro. Dupa tariful pe care institutia judeteana este dispusa sa il plateasca pentru imobilul cu pricina, oamenii de rand, cat de cat la curent cu piata imobiliara constanteana, nu pot decat sa-si imagineze un mic palat, undeva pe malul marii, pentru ca altfel nu s-ar explica "marja" de 10.000 de euro pentru chiria lunara pe care CJC si-a stabilit-o prin proiect. Presedintele CJC a motivat ca este nevoie urgenta de inchirierea unui sediu pentru Directia Afaceri Europene pentru ca angajatii "stau inghesuiti cate 12 intr-un birou". Pentru aceasta situatie, seful CJC a dat vina si pe prefect, afirmand ca a facut nenumarate solicitari catre prefectul Constantei - avand in vedere ca CJC functioneaza practic in sediul Prefecturii - pentru gasirea unor spatii pentru cei 54 de angajati ai Directiei Afaceri Europene, dar nu a primit niciun raspuns. Constantinescu a precizat ca spatiul este important pentru randamentul angajatilor, care ar trebui sa aiba fiecare cel putin cate cinci metri patrati la dispozitie. Consilierul judetean PNL Victor Manea a propus chiar construirea unui nou sediu al CJC, motivatia fiind aceea ca ar fi mai bine ca institutia sa-si ridice un imobil, decat sa dea bani pe chirie. Seful CJC a fost de acord si a spus ca va initia la proxima sedinta un proiect de hotarare in acest sens. "Aveti dreptate domnule Manea", a spus Constantinescu, semn ca PSD si PNL sunt pe aceeasi lungime de unda.

Cin' sa fie norocosul care va baga in buzunar 10.000 de euro

Intrebat ce spatiu are de gand sa inchirieze si cine va fi beneficiarul celor 10.000 de euro lunar, presedintele CJC a afirmat ca nu s-a gasit inca un imobil si ca institutia va cere cate o oferta de la toate societatile imobiliare din Constanta. Nu se stie daca ceilalti consilieri judeteni nu au ochit vreun sediu pentru Directia care nu mai incape intre peretii CJC, cert este ca persoana fizica sau juridica ce va pune mana pe un asemenea contract va fi foarte norocoasa avand in vedere ca va baga lunar in buzunar 10.000 de euro.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 292

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 368

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 658

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 570

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 533

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 755

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 556

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 782

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14196