Politic

Consiliul Local Mereni nu funcţionează nici după parţialele de anul trecut. PNŢCD cere invalidarea unui mandat

Consiliul Local Mereni nu funcţionează nici în actuala componenţă, rezultată din alegerile parţiale din 5 noiembrie 2017.
 
Cu toate că şedinţa de constituire a „parlamentului“ local din Mereni a avut loc, Prefectura Constanţa nu a transmis nici până în prezent avizul de legalitate privind constituirea sa. În aceste condiţii, aleşii locali nu se pot întruni şi nu pot adopta hotărâri. Şi anul trecut situaţia a fost similară, iar localitatea a fost nevoită să funcţioneze cu bugetul aprobat, ultima dată în anul 2016. Cel mai probabil, situaţia se va repeta şi anul acesta, după cum susţine primarul Silviu Gârea.
 
Colac peste pupăză, PNŢCD Constanţa a înregistrat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţelor constănţene, pe 15 ianuarie, dosarul 227/118/2018, prin care solicită Consiliului Local Mereni anularea actului administrativ de validare a mandatului de consilier al lui Florian Ciucardel, în urma demisiei acestuia din PNŢCD, partid pe listele căruia a câştigat un mandat de ales local la localele din 2016 şi ulterior, la parţialele din 5 noiembrie 2017.
 
Preşedintele PNTCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, afirmă că, printr-o altă solicitare, ţărăniştii au mai cerut CL Mereni vacantarea postului de consilier al lui Ciucardel şi validarea ca ales local a următorului membru de pe lista PNŢCD, Cezar Puf.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Juriştii Prefecturii Constanţa verifică pachetul de hotărâri adoptate fără cvorum de Consiliul Local Mereni

16 Jan 2019 493