Politic

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL Muhscină pierde în faţa lui Dobre, Huţucă intră în Biroul Politic Naţional (document)

Liberalii s-au reunit duminică în Consiliul Naţional de Coordonare, pentru a fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi - opt vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, şi opt vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare - şi 16 membri pentru Biroul Executiv. De asemenea, în cadrul Consiliului urmau să fie aleşi trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC, iar secretarul general al liberalilor va fi propus de preşedintele PNL.
 
Lucrările Consiliului Naţional de Coordonare au fost deschise de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenţi 1.220 de delegaţi, din care 58 sunt constănţeni. La propunerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, secretar general al partidului a devenit Robert Sighiartău, economist de profesie, deputat de Bistriţa şi vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal. 

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi candidează lie BolojanIulian DumitrescuMircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc. Alţi 31 de liberali şi-au depus candidatura pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte pentru diferite domenii. 

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL şi-au depus candidatura 20 de liberali. Printre ei, şi George Muhscină, preşedintele filialei municipale de la Constanţa.

Pentru Regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan şi Marius Bodea, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre şi Gheorghe Muhscină, pentru Sud - Muntenia - George Ionescu, Răducu Filipescu şi Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest - Oltenia - Gigel Ştirbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest - Alin PopoviciGheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, Lucia Varga şi Alin Tişe, pentru Centru - Florin Roman şi Ovidiu Moldovan, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache. Pentru funcţia de membru în conducerea PNL şi-au depus candidatura 41 de liberali, iar pentru cea de trezorier - Antonel Tănase. Printre cei care candidează pentru funcţia de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Şoptică, Cristian BuicanFlorin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Bogdan Iulian Huţucă - deputat, preşedinte PNL Constanţa, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru OpreaMarcel Vela, Radu Carp, Nicolae RobuMihai Tararache, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc. 
Vă reamintim că liberalii şi-au ales, sâmbătă, noul preşedinte în cadrul Congresului partidului, la care au participat aproximativ 5.000 de delegaţi. Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL în cadrul evenimentului organizat la Romexpo. Ludovic Orban a întrunit 3.518 voturi, iar contracandidatul său, Cristian Buşoi, 952 de voturi, a anunţat preşedintele Comisiei de numărare, Mircea Toader. De asemenea, Daniel Buda a fost ales, cu 1.948 de voturi, preşedinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

Cine sunt cei 16 vicepreşedinţi PNL

Liberalii şi-au ales, duminică, în cadrul Consiliului Naţional, cei 16 vicepreşedinţi, opt pe domenii de specialitate şi opt pe regiuni de dezvoltare. Au fost aleşi: Vlad Nistor - vicepreşedinte pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională; Dan Leoreanu, - vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean - vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti; Florin Cîţu - vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială. 
Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. 
Dan Motreanu a fost ales vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi; Adrian Oroş- vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură; Virgil Guran - vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională. 
Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreşedinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia - Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia - Gigel Ştirbu, pentru Vest - Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, pentru Centru - Florin Roman, iar pentru Bucureşti-Ilfov - Marian Petrache.Muhscină a ratat funcţia de vicepreşedinte regional al PNL

George Muhscină pierde în faţa lui Victor Paul Dobre funcţia de vicepreşedinte regional sud-est. Dobre, care a candidat din echipa Orban a obţinut 110 voturi, în timp ce în dreptul lui Muhscină s-au contabilizat doar 77 voturi. Contactat telefonic, Muhscină a precizat că "şi-a încercat norocul, dar era foarte greu să câştige". Precizăm că Muhscină a candidat pe locul pe care Cristian Buşoi a renunţat să-şi mai nominalizeze un om de echipa sa, făcând practic o înţelegere cu susţinătorii săi din filiala Constanţa. În urmă cu două zile, Muhscină explica pentru ZIUA de Constanţa ca această candidatură este o mare oportunitate pentru organizaţia de la malul mării şi lua în calcul chiar o victorie. Nu a fost să fie, mai ales în contextul în care Orban a făcut ieri apel clar să-i fie votată echipa care l-a susţinut şi alături de care a candidat la Congresul PNL.
Surse politice din PNL, spun însă că deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa a primit 797 de voturi şi este  membru în Biroul Naţional al PNL. 
Citeşte şi:

Slăbiciune, trădare sau doar propriul interes…: Cum explică Huţucă şi Muhscină oportunitatea ca filiala Constanţa să aibă un vicepreşedinte regional?

Exclusiv
Lovitură de teatru în PNL Constanţa. Huţucă de partea lui Orban, Muhscină cu Buşoi (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul Bogdan Bola, interpelare la CJAS. De ce nu este implementat la Constanța Programul Național de Tratament pentru Boli Rare? (document)

17 Nov 2018 496

Fost senator, achitat la Constanţa. Apelul dosarului a primit un nou termen

14 Nov 2018 271

„Cât de anostă a putut să ajungă Constanța!“ Primarul Făgădău nu „ratează“ nicio săptămână fără o urecheală din partea liberalilor

14 Nov 2018 479

Tânăra rănită grav în accidentul teribil din zona Hotelului Zodiac din Constanța este fiica unui consilier local din Cogealac (video)

12 Nov 2018 15074

În primăvara anului viitor, urmează alegeri. De ce a renunţat Septimiu Bourceanu la postura de coordonator al filialei PNL Constanţa?

12 Nov 2018 397

Decizie radicală PNL Constanța, echipa nouă la Organizația municipală

09 Nov 2018 478

Huţucă (PNL) - „Cât preţuieşte în realitate primarul Decebal Făgădău educaţia şi performanţa şcolară?“

07 Nov 2018 282

Audierile candidaţilor la CNA şi ASF, amânate

06 Nov 2018 287

Mihaela-Antoanela Scrieciu, noul președinte al al Organizației Femeilor Liberale Constanța (galerie foto)

03 Nov 2018 750

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

02 Nov 2018 603

UPDATE PNL Constanţa propune reducerea amenzilor pentru parcări

01 Nov 2018 361

Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

01 Nov 2018 1580

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader

31 Oct 2018 244

„Nu intră în competenţa lor!“ Actul de promisiune civică, asumat de CJ Constanţa şi CJ Tulcea, desfiinţat de un consilier judeţean din opoziţie

31 Oct 2018 916

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 459

Ce a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre viitorul coaliției de guvernare

29 Oct 2018 273

Discuțiile pe sesizările privind Codul administrativ, amânate de CCR

25 Oct 2018 328

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 606

Un nou atac al liberalilor la adresa edilului-şef al Constanţei. Bogdan Huţucă, despre primarul „care nu face nimic“!

24 Oct 2018 669

Teatrologul Anaid Tavitian şi scenograful Eugenia Jianu devin cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa

23 Oct 2018 1337

Bogdan Huţucă (PNL) - „Vom iniţia o propunere legislativă de transpunere a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneţia“

22 Oct 2018 330

Preşedinte nou la PNL Năvodari!

19 Oct 2018 341

Bogdan Huţucă (PNL) - „Sub o administraţie locală PSD-ALDE-PMP, cârpim Cazinoul cu lucrări de zero lei!“

19 Oct 2018 784

Avocatul Poporului a decis să solicite informații suplimentare Guvernului României privind ordonanţa pe legile Justiţiei

18 Oct 2018 250

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)

15 Oct 2018 1998

Primarul se află la Munchen Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, e de părere că Făgădău se plimbă pe bani publici şi doar mimează deschiderea faţă de investitori

12 Oct 2018 1067

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Marele avocat Istrate Micescu, naşul de botez al istoricului Adrian V. Rădulescu. Aducere-aminte împreună cu senatorul Puiu Haşotti

12 Oct 2018 1312

Raport nefavorabil pentru măsurile alternative de executare a pedepselor, în comisiile de specialitate

08 Oct 2018 318

Preşedintele PNL, Ludovic Orban „Motivul principal pentru care oamenii nu au venit astăzi la vot este confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea “

07 Oct 2018 289

Referendum. Raluca Turcan "Am votat din respect faţă de iniţiativa cetăţenească"

06 Oct 2018 413

Huţucă (PNL) - Gazul din Marea Neagră să finanţeze modernizarea CET-urilor. Deputatul a solicitat premierului soluţii pentru criza termoficării de la Constanţa

06 Oct 2018 464

Ludovic Orban - "Condamn toţi liderii politici în frunte cu Dragnea, pentru că încearcă să folosească referendumul ca şi sursă de capital electoral"

05 Oct 2018 254

Fost senator acuzat de evaziune fiscală, achitat la Constanţa. Dosarul a primit un nou termen

05 Oct 2018 392

Cine face parte din Biroul Electoral Judeţean Constanţa la referendumul pentru familie?

03 Oct 2018 1817

Soluţia pentru rezolvarea crizei apei calde şi a căldurii la Constanţa, în varianta PNL

02 Oct 2018 629

Dezbatere prilejuită de Ziua Națională de Prevenire a Cancerului de Sân, la Constanţa

01 Oct 2018 309

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1249

CLM a aprobat rectificarea bugetară de aproximativ 30 de milioane de lei. Situaţia reală a datoriilor şi penalităţilor Primăriei Constanţa, în varianta PNL

28 Sep 2018 1000

Consilierul județean Bogdan Bola atrage atenția cu privire la posibila fraudare la scară largă a Referendumului pentru familia tradițională

22 Sep 2018 573

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

20 Sep 2018 612

Biroul Executiv al PNL a decis depunerea a două moţiuni simple

17 Sep 2018 340

Proiectul de lege pentru desființarea taxei de pod la Fetești și Giurgeni, inițiat de deputații PNL de Constanța, susținut de 64 de parlamentari

17 Sep 2018 619

Huțucă (PNL) - „Integrarea Portului Constanța în spațiul Schengen ar aduce la bugetul local sute de milioane de euro anual!“

15 Sep 2018 514

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2872

Moțiunea opoziției împotriva ministrului Carmen Dan, a picat

12 Sep 2018 627

Unitățile de învățământ din Constanța se confruntă cu lipsuri elementare. PNL îi cere primarului Făgădău să investească în educație

11 Sep 2018 386

Decizia a fost anunţată la Saturn. Obiectivul sesiunii parlamentare pentru PNL este demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură

10 Sep 2018 802

Şcoala de Vară a OFL. Ludovic Orban şi Bogdan Huţucă, faţă în faţă cu femeile liberale

08 Sep 2018 531

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 421

Fostul consilier local Virgil Lixandru a primit răspuns de la Primăria Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară pe bulevardul Mamaia

05 Sep 2018 824