Politic

Constanţa, oraşul fără locuri de joacă. Unde sunt cele 100 de spaţii destinate copiilor promise în campania electorală?

Majoritatea locurilor de joacă din municipiul Constanţa au fost rase de pe faţa pământului, fiind demontate de reprezentanţii administraţiei locale, cu promisiunea că, în scurt timp, aceste spaţii vor prinde viaţă.
 
Întorcându-ne în timp, în campania electorală, atunci se promiteau 100 de spaţii destinate copiilor, după cum remarcă şi reprezentanţii USR Constanţa. „Au trecut mai mult de doi ani de atunci, iar Primăria nu a făcut decât să le dezafecteze pe cele vechi. USR Constanţa a inventariat toate locurile de joacă, a trimis două proiecte şi un regulament al locurilor de joacă, dar nu am primit niciun răspuns de un an.
Incompetenţa PSD atinge cote alarmante, iar constănţenii sunt cei care au de suferit”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
Vă reamintim că, în luna aprilie a acestui an, municipalitatea anunţa achiziţionarea serviciului de asistenţă tehnică/dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa“, etapa 1, pentru 36 de locaţii. Potrivit administraţiei locale, proiectul privind reamenajarea locurilor de joacă existente şi aducerea la standarde europene se înscrie în cadrul programelor cu impact de ordin social, având în vedere principalul segment de populaţie căruia îi este destinat, respectiv părinţi şi copii, dar şi din considerente ce vizează conceptul de dezvoltare urbană integrată.
 
În cadrul anunţului, se specifica că toate contractele de lucrări vor fi atribuite în mai multe etape, în funcţie de finalizarea
procedurilor de eliberare a autorizaţiilor de construire, iar în etapa I sunt incluse 36 de
locaţii, grupate pe patru loturi. În scopul derulării lucrărilor în condiţii de calitate, era necesară achiziţionarea de către Primăria Municipiului Constanţa a serviciului de asistenţă tehnică/dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa“. Valoarea estimată fără TVA a lucrărilor este de 47.110 lei. Cu toate că achiziţiile ar fi trebuit să se încheie demult, autoritatea locală nu a anunţat până în acest moment câştigătorii.
 

Mobitom SA, singura firmă care a depus ofertă financiară pentru contractul de reabilitare

 
Şi tot în primăvara acestui an, licitaţia pentru atribuirea contractului privind reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), era aproape de final. Cu toate că, la momentul clarificărilor, mai multe societăţi comerciale s-au arătat interesate să se ocupe de locurile de joacă atât de aşteptate de copii şi de părinţi, ofertă financiară a depus doar societatea Mobitom SA.

Firma a fost înregistrată în anul 1991, în municipiul Constanţa. Conform Registrului Comerţului, consultat la data de 29 ianuarie 2018, capitalul social subscris este de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, compus din 900.217 acţiuni, a câte 2,5 lei. Acţionarul societăţii este SC Five-Holding SA, cu sediul social în municipiul Constanţa. Administratorii societăţii sunt Valentin Ciuceanu, Valentin Boroş, David Sisu şi David Şişu. Domeniul de activitate principal, conform codificării (Ordin 337/2007) Rev. Caen (2), este „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“.
 
Precizăm că autorizaţiile de construire pentru cele 36 de locuri de joacă care vor fi amenajate anul acesta au fost emise încă de la sfârşitul anului 2017. Valoarea contractului, estimată de autoritatea contractantă, adică de municipalitate, este de 4.711.074 de lei fără TVA.

Proiectul privind reamenajarea locurilor de joacă existente şi aducerea la standarde europene se înscrie în cadrul programelor cu impact de ordin social, având în vedere principalul segment de populaţie căruia îi este destinat, respectiv părinţi şi copii, dar şi din considerente ce vizează conceptul de dezvoltare urbană integrată.

Contractul era împărţit pe loturi, după cum urmează:
- lot 1 - zona nord - zece locaţii;
- lot 2 - zona centrală - opt locaţii;
- lot 3 - zona sud - 11 locaţii;
- lot 4 - zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură - şapte locaţii.

La fel ca în cazul achiziţiei privind dirigenţia de şantier, nici despre licitaţia privind atribuirea contractului de reabilitare a locurilor de joacă nu se mai ştie nimic.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa cumpără servicii de dirigenţie de şantier pentru lucrările de amenajare a 36 de locuri de joacă din municipiu
 
Licitaţia se apropie de final. Mobitom, singura care a depus ofertă financiară pentru contractul de reabilitare a primelor 36 de locuri de joacă din municipiu!
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen dat de administraţia locală Amenajarea locurilor de joacă pentru copii va începe la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 828

Primarul Decebal Făgădău „ Lucrările la locurile de joacă pentru copii vor începe la sfârșitul lunii martie”

20 Mar 2019 485

Iarnă blândă, motive neconvingătoare Până la 1 martie trebuiau finalizate primele locuri de joacă în municipiul Constanţa

16 Mar 2019 1046

O nouă creşă de stat şi-a deschis porţile astăzi la Constanţa

11 Feb 2019 723

SSC Farul, duel cu penultima clasată Marian Dinu - „E o echipă periculoasă. Trebuie să o luăm în seamă, nu să o tratăm de sus“

23 Nov 2018 736

SSC Farul vrea să învingă şi Dacia Unirea Brăila şi să iasă din zona nisipurilor mişcătoare

22 Nov 2018 827

Făgădău „Avem peste 50 de şantiere deschise în oraş. Vom începe controalele şi nu vom merge doar cu vorba bună ”!

31 Oct 2018 1417

Societatea care a râvnit la reabilitarea Cazinoului, iar în prezent amenajează Liceul „Nicolae Rotaru” asigură dirigenția pe șantierele locurilor de joacă din municipiu (document)

24 Oct 2018 710

Ce vor găsi mămicile şi copiii A început reamenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanţa

13 Oct 2018 1458

Asocierea Mobitom - Loftrek reamenajează mai multe locuri de joacă din Constanța (documente)

20 Sep 2018 3351

Locuri de joacă Judecătorii au anulat, în primă instanţă, amenda încasată de Municipiul Constanţa. Concluzia magistraţilor

21 Jun 2018 686

Un nou dosar pe masa magistraţilor. Municipiul Constanţa vs Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

02 Jun 2018 1322

UPDATE. Pericol pentru copii în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei Constanța, Un șofer s-a plimbat cu mașina pe aleile pe care se jucau copiii (galerie foto-video)

01 Jun 2018 7064

Editorial Nu ne mai mutilaţi copiii în locurile de joacă!

14 May 2018 1271

Primăria Constanţa cumpără servicii de dirigenţie de şantier pentru lucrările de amenajare a 36 de locuri de joacă din municipiu

14 Apr 2018 1209