Constanţa va avea 5 senatori şi 11 deputaţi Ce social-democraţi vor să candideze la parlamentare?!



PSD Constanţa se pregătește pentru alegerile parlamentare. Deși în momentul de față nu se știe exact cine se va regăsi pe listele pentru deputați sau senatori, în momentul de față a apărut prima certitudine: 1 august este prima zi în care social democrații se vor întoarce la partid în efectiv complet. Urmează pe 5 august, Comitetul Executiv Central de la Vaslui, unde se va puncta pe marginea strategiei de campanie, dă asigurări, purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Mircea Dobre.

Social-democraţii vor să facă un scor bun și să câștige alegerile în județ în condiţiile sistemul electoral pe listă. Ultima dată când s-a votat pe listă la parlamentare a fost în 2004, când parlamentarele aveau loc simultan cu prezidenţialele, iar candidatul pentru Cotroceni era purtătorul de standard politic. 

Au apărut şi primele nume pe lista internă

Codul de integritate şi etică şi experienţa profesională pentru cei care vor să acceadă în parlament sunt doar o parte din criteriile la care vor trebui să se supună candidaţii.
Între timp au apărut şi primele nume care cu siguranță se vor găsi pe listele de la parlamentare: Mircea Dobre, Radu Babuş, Cristina Dumitrache, care vor opta cel mai probabil pentru Camera Deputaţilor şi Nicolae Moga pentru Senat. Florin Gheorghe nu și-a depus candidatura până în acest moment.

Senatorul Alexandru Mazăre şi deputatul Manuela Mitrea nu şi-au mai depus intenţiile de a candida pentru un nou mandat.
Potrivit secretarului executive al PSD, Gherorghe Donţu până pe 5 august, social-democraţii au posibilitatea de a depune în interiorul organizaţiei declaraţiile de candidatură. Vor urma apoi până la jumătatea lunii validarea candidaturilor în conferinţele judeţene. Reamintim că la ultimul Comitet Executiv Central care s-a desfăşurat la Târgovişte, a fost luată o decizie cu privire la alegerile parlamentare, respectiv libertatea totală a organizaţiilor judeţene în redactarea listelor de candidaţi pentru alegerile legislative.

În ce constă reprezentarea PSD Constanţa în Parlament?

În Senat, PSD Constanţa are doar doi parlamentari dintr-un total de şase, fiind reprezentat de senatorul Nicolae Moga, în Colegiul 2, şi de senatorul Alexandru Mazăre, în Colegiul 3. În Camera Deputaţilor, PSD mai deţine patru din cele 14 mandate repartizate judeţului Constanţa, fiind reprezentat în forul legislativ de Cristina Dumitrache (Colegiul 3), Radu Babuş (Colegiul 4), Mircea Titus Dobre (Colegiul 7) şi Manuela Mitrea (Colegiul 8).

În ultimii doi ani, PSD a pierdut trei deputaţi: Eduard Martin (Colegiul 6), Remus Cernea (Colegiul 9) şi Mădălin Voicu (Colegiul 10). Niciunul dintre cei trei nu mai este membru PSD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florica

27 Jul, 2016 17:41

Aceleasi nume, aceiasi oameni care nu au facut nimic pentru oamenii carora le cer votul. Ne-am saturat de promisiuni neonorate. Sa mai candideze si altii. Poate vor face ceva. Pe astia nu-i mai votez. Daca nu se schimba listele nici nu merg la vot.

fani

26 Jul, 2016 08:20

Dintre toti reprezentantii alesi pana acum de catre Constanteni ,merita cu adevarat sa mai fie alesi, doar Cristina Dumitrache si Nicolae Moga .

dana

26 Jul, 2016 08:18

Ce tupeu au ăștia....Cine îi votează?....Ce au făcut pentru județul Constanța? NIMIC.......

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 264

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 457

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 439

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1666

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1362

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 1034

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 827

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1280

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1084

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2701

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 897

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 567

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 402

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1317

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591