Politic

#ConstantaAltfel Raport de activitate al Asociației conduse de senatorul Chițac, de la înfiițare și până în prezent

  • Asociația Constanța Altfel condusă de senatorul Vergil Chițac și-a prezentat pe pagina de socializare un bilanț al activității din 2017 și până în prezent
  • Constanța Altfel a luat ființă în decembrie 2017, fiind integral finanțată din donațiile și cotizațiilor membrilor fondatori
  • Constanța Altfel a atacat imediat în instanță proiectul Miniature Park, proiect care ar fi devalizat alte 2 ha din Parcul Tăbăcărie
  • Asociația Constanța Altfel a atacat în instanță și a obținut anularea definitivă a regulamentului parcărilor publiceAsociația Constanța Altfel condusă de senatorul Vergil Chițac și-a prezentat pe pagina de socializare un bilanț al activității din 2017 și până în prezent.

“1.În decembrie 2017, senatorul Vergil Chițac a creat Asociația Constanța Altfel, integral finanțată din donațiile și cotizațiilor membrilor fondatori și celor care au dorit să adere ulterior. O mână de oameni.

2. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat imediat în instanță proiectul Miniature Park, proiect care ar fi devalizat alte 2 ha din Parcul Tăbăcărie. A câștigat definitiv, parcul a fost salvat.

3. Același senator a răspuns favorabil disperării seniorilor din zona străzii Nicolae Iorga, zonă unde un administrator de cimitire a achiziționat spațiul verde dintre 2 blocuri de 4 etaje ca să construiască unul de 11 etaje. Litigiul este pe rol, Asociația Constanța Altfel intervenind în cauza inițiată de Prefect. Prefectul a pierdut, Constanța Altfel merge înainte. Asociația apără drepturile pensionarilor din zonă exclusiv din fonduri proprii.

4. Asociația Constanța Altfel, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a atacat în instanță și a obținut anularea definitivă a regulamentului parcărilor publice. Un singur indiciu de nelegalitate a regulamentului: nimeni nu știe unde s-au dus și ce s-a făcut cu banii încasați din taxele de parcare. Costurile litigiului au fost integral suportate de asociație și provin din donațiile și contribuțiile membrilor fondatori și ale celor atrași.

5. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat în instanță și a obținut anularea în primă instanță a hotărârii de consiliu local prin care s-a decis închirierea Lacului Siutghiol, sit ecologic Natura 2000. Motivul: lipsea avizul autorităților de mediu.

6. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat (și câștigat în primă instanță) hotărârea de consiliu local prin care se vindeau unui investitor privat care mai avea în zonă vreo 23 de ha, încă 3000 mp din patrimoniul municipiului. Am prevenit construirea pe cele 3000 mp a încă niște blocuri.


7. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a suspendat prin hotărâre definitivă PUZ de pe bd. Lăpușneanu. Așa încât nu se mai pot emite autorizații de construire pe terenurile încă neconstruite, amenajate în prezent ca spații verzi, ajunse în proprietate privată.

8. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergi Chițac, a suspendat definitiv construirea pe bd Lăpușneanu, pe spații verzi, a unui nou bloc de locuințe, în fața blocului S5. Din fașă l-a suspendat, investitorul nu a apucat să facă decât groapa

9. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Chițac a anulat în primă instanță PUZ din Parc Tăbăcărie, de pe bd. Mamaia, unde urmau să construiască 3 blocuri. Fix în parc”.
În final, reprezentanții Asociației transmit un mesaj tuturor celor care le contestă activitatea: “A nega activitatea benefică a Asociației Constanța Altfel pentru oraș este cel mai nepotrivit lucru pe care îl puteți face. Dacă e nevoie vă mai povestim și de alte demersuri ale senatorului Vergil Chițac pentru Constanța!”. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu a votat. Videodeclarația de după votare

27 Sep 2020 620

Sindicatele din învățământ reacționează la degringolada debutului de an școlar „Speranța că autoritățile locale vor asigura aceste echipamente este deșartă”

24 Sep 2020 1255

Accident rutier, în zona Satului de Vacanță, între un motociclist și un autoturism

23 Sep 2020 1097

#alegerilocale2020 VIDEO Dacian Cioloș, copreședinte USR-Plus, despre candidatul Stelian Ion pentru Primăria Constanța

23 Sep 2020 569

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. TEMA 1 – Cenușăreasa și femeia de serviciu

19 Sep 2020 893

#alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România), despre soluțiile de finanțare a proiectelor propuse

19 Sep 2020 734

Accident rutier, în Constanța. Trei mașini, implicate

10 Sep 2020 753

#alegerilocale2020 Stere Hira, candidat PNL pentru CLM Constanța – ’’Vom recupera terenurile pe care, astăzi, imobiliarii construiesc haotic. Soluția este exproprierea de utilitate publică’’

08 Sep 2020 2055

#ConstanțaAltfel Procesul pentru suspendarea HCL privind plata parcărilor din Constanța merge mai departe. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

05 Sep 2020 433

#ConstanțaAltfel De ce nu a fost suspendată HCL privind plata locurilor de parcare din Constanța. Explicațiile oficiale ale judecătorilor (document)

31 Aug 2020 1789

#ConstanțaAltfel Vești din instanță, pentru toți șoferii din Constanța! Este vizată plata parcării prin SMS

26 Aug 2020 2626

#ConstanțaAltfel Soarta parcărilor publice din Constanța, în mâinile judecătorilor. Azi s-ar putea decide suspendarea hotărârii privind plata parcării

26 Aug 2020 2457

Recordul noii echipe a ISJ Constanța la ședința publică de ieri 12 ore decalaj față de programare. Profesorii mulțumesc organizatorilor

21 Aug 2020 5342

#ConstantaEsteBine Altfel... despre frică

19 Aug 2020 567

#alegerilocale2020 Felix Stroe (PSD) și-a depus candidatura pentru conducerea Consiliului Județean Constanța (galerie foto+video)

18 Aug 2020 1651