#ConstantaAltfel Raport de activitate al Asociației conduse de senatorul Chițac, de la înfiițare și până în prezent

  • Asociația Constanța Altfel condusă de senatorul Vergil Chițac și-a prezentat pe pagina de socializare un bilanț al activității din 2017 și până în prezent
  • Constanța Altfel a luat ființă în decembrie 2017, fiind integral finanțată din donațiile și cotizațiilor membrilor fondatori
  • Constanța Altfel a atacat imediat în instanță proiectul Miniature Park, proiect care ar fi devalizat alte 2 ha din Parcul Tăbăcărie
  • Asociația Constanța Altfel a atacat în instanță și a obținut anularea definitivă a regulamentului parcărilor publice



Asociația Constanța Altfel condusă de senatorul Vergil Chițac și-a prezentat pe pagina de socializare un bilanț al activității din 2017 și până în prezent.

“1.În decembrie 2017, senatorul Vergil Chițac a creat Asociația Constanța Altfel, integral finanțată din donațiile și cotizațiilor membrilor fondatori și celor care au dorit să adere ulterior. O mână de oameni.

2. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat imediat în instanță proiectul Miniature Park, proiect care ar fi devalizat alte 2 ha din Parcul Tăbăcărie. A câștigat definitiv, parcul a fost salvat.

3. Același senator a răspuns favorabil disperării seniorilor din zona străzii Nicolae Iorga, zonă unde un administrator de cimitire a achiziționat spațiul verde dintre 2 blocuri de 4 etaje ca să construiască unul de 11 etaje. Litigiul este pe rol, Asociația Constanța Altfel intervenind în cauza inițiată de Prefect. Prefectul a pierdut, Constanța Altfel merge înainte. Asociația apără drepturile pensionarilor din zonă exclusiv din fonduri proprii.

4. Asociația Constanța Altfel, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a atacat în instanță și a obținut anularea definitivă a regulamentului parcărilor publice. Un singur indiciu de nelegalitate a regulamentului: nimeni nu știe unde s-au dus și ce s-a făcut cu banii încasați din taxele de parcare. Costurile litigiului au fost integral suportate de asociație și provin din donațiile și contribuțiile membrilor fondatori și ale celor atrași.

5. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat în instanță și a obținut anularea în primă instanță a hotărârii de consiliu local prin care s-a decis închirierea Lacului Siutghiol, sit ecologic Natura 2000. Motivul: lipsea avizul autorităților de mediu.

6. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac, a atacat (și câștigat în primă instanță) hotărârea de consiliu local prin care se vindeau unui investitor privat care mai avea în zonă vreo 23 de ha, încă 3000 mp din patrimoniul municipiului. Am prevenit construirea pe cele 3000 mp a încă niște blocuri.


7. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergil Chițac a suspendat prin hotărâre definitivă PUZ de pe bd. Lăpușneanu. Așa încât nu se mai pot emite autorizații de construire pe terenurile încă neconstruite, amenajate în prezent ca spații verzi, ajunse în proprietate privată.

8. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Vergi Chițac, a suspendat definitiv construirea pe bd Lăpușneanu, pe spații verzi, a unui nou bloc de locuințe, în fața blocului S5. Din fașă l-a suspendat, investitorul nu a apucat să facă decât groapa

9. Asociația Constanța Altfel, fondată, condusă și finanțată de senatorul Chițac a anulat în primă instanță PUZ din Parc Tăbăcărie, de pe bd. Mamaia, unde urmau să construiască 3 blocuri. Fix în parc”.
În final, reprezentanții Asociației transmit un mesaj tuturor celor care le contestă activitatea: “A nega activitatea benefică a Asociației Constanța Altfel pentru oraș este cel mai nepotrivit lucru pe care îl puteți face. Dacă e nevoie vă mai povestim și de alte demersuri ale senatorului Vergil Chițac pentru Constanța!”.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 305

Ziua Poliției Române Cupa Presei la Tir desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 471

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 691

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1424

MDLPA Localități din 24 de județe primesc finanțare pentru noi investiții în modernizarea infrastructurii

27 Feb 2024 468

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 918

Zi importantă pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul Spitalului Municipal din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 820

Arhiepiscopia Tomisului câștigă, din nou, procesul pentru Catedrala Eroilor, de la Casa de Cultură! Anularea autorizației nu schimbă terenul în „spațiu verde“ (MOTIVARE)

17 Jan 2024 1591

Protest seara trecută în fața Prefecturii Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jan 2024 965

Atenție șoferi! O „nouă regulă” de montat indicatoare rutiere, în municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Jan 2024 1677

Ce spectacole a pregătit Teatrul de Stat Constanța pentru acest final de an

28 Dec 2023 759

Armonia Hospital Constanța Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu, în sprijinul celor care doresc să devină părinți

20 Dec 2023 1014

Știri Constanța Fanfara “Muzica Apelor”, magie în prag de sărbătoare! Programul concertelor de la Constanța

12 Dec 2023 891

#ConstanțaEsteBine 6 decembrie 2023. O zi astrologică foarte puternică

06 Dec 2023 1148

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 1098