Politic

​Consultări între reprezentanții Guvernului și cei ai Confederației Patronatului Român

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai Confederației Patronatului Român.

Întrevederea a avut loc la inițiativa premierului și a avut ca principal obiectiv relansarea și îmbunătățirea dialogului dintre Executiv și mediul de afaceri.

Premierul a subliniat deschiderea Guvernului României pentru un parteneriat cu reprezentanții patronatelor, în vederea stimulării investițiilor și pentru asigurarea unui mediu economic dinamic, concurențial, care să aducă bunăstare românilor.

”Îmi doresc să dezvoltăm un dialog aplicat și pragmatic cu mediul de afaceri și vreau să fiți parte activă în elaborarea politicilor publice. Prin eforturile pe care le depunem zilnic la nivelul Guvernului și bazându-ne pe experiența și implicarea dumneavoastră, putem construi un cadru de business care să aducă plus valoare în economie, prin implementarea unor măsuri de susținere a mediului de afaceri”,  a afirmat premierul Viorica Dăncilă.


Reprezentații Confederației Patronatului Român au prezentat principalele provocări cu care se confruntă mediul de afaceri autohton și au mulțumit Guvernului pentru deschiderea arătată pentru identificarea celor mai bune soluții, care să fie concretizate în perioada următoare.
În acest sens, şeful Executivului a propus crearea unui grup de lucru coordonat de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, care să centralizeze și să analizeze toate propunerile venite din partea patronatelor, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri guvernamentale concrete. Soluțiile vor fi discutate în cadrul unor întâlniri lunare între reprezentații Guvernului și cei ai Confederației Patronatului Român.

Temele de discuție au vizat domeniile economic, fiscal, muncă, turism, agricultură, educație, sănătate, fonduri europene.

Din partea Guvernului, la întâlnirea de la Palatul Victoria, au participat: ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, Niculae Bădălău, ministrul muncii și justiției sociale, Marius Budăi, ministrul interimar al educației naționale, Valer Daniel Breaz, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, ministrul turismului, Bogdan Trif, secretarul general al guvernului, Toni Greblă, președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, consilierii de stat Dan Matei și Dragoș Stoica, precum și reprezentanți ai altor ministere.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință la Guvernul României. Ce proiecte vor fi dezbătute

16 Sep 2019 352

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, aprobat de Guvern

12 Sep 2019 248

A fost şedinţă la Guvernul României. Iată ordinea de zi

12 Sep 2019 374

Vişan (PSD) - „Realizările în plan economic ale guvernării sunt un proiect de țară pe care astăzi unii încearcă să-l acopere cu un val de ură!“

12 Sep 2019 306

Joi, ședință la Guvernul României. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

11 Sep 2019 427

Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, la Milano. Teme de discuții cu românii stabiliți în provincia italiană

11 Sep 2019 304

Ședință la Guvern, astăzi. Ce proiecte de acte normative au fost aprobate

09 Sep 2019 382

Astăzi la Guvern. Discuţie privind înfiinţarea unui cimitir militar în Constanţa şi a unui monument dedicat Zilei Dobrogei

09 Sep 2019 855

Ședință la Guvern. Consiliul Local al Municipiului Constanța, pe ordinea de zi. Se va dezbate problema burselor elevilor

08 Sep 2019 671

UNCJR, AMR şi ACoR cer Guvernului trimiterea în Parlament a bugetului pentru 2020 până la data de 1 noiembrie

07 Sep 2019 347

Huţucă (PNL) - „Creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor a condus la probleme financiare grave pentru UAT-uri“

02 Sep 2019 555

Toți administratorii de bloc au nevoie de certificat profesional pentru a putea profesa. Până când trebuie obținut

29 Aug 2019 601

Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile de remaniere

28 Aug 2019 581

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și-a înaintat demisia din ALDE

28 Aug 2019 432

ALDE iese din Guvern. Mănescu, în continuare la şefia Ministerului Afacerilor Externe

27 Aug 2019 468