Contre între consilierii locali PNL şi primarul Decebal Făgădău pe tema programului social „Respect”!

Consilierii locali municipali ai PNL susţin că în şedinţa Consiliului Local Municipal din 30 ianuarie, PNL nu a votat împotriva a 32.500 de constănţeni, ci împotriva unui primar care crede că poate cumpăra voturile unor oameni aflaţi în dificultate, cu 10 lei.
 
„Majorarea valorii tichetelor sociale cu 10 lei presupune un efort bugetar de aproximativ 2,5 milioane (550.000 euro) anual, bani pe care municipalitatea ar putea să-i direcţioneze în proiecte care să ajute cu adevărat constănţenii.
Este clar că primarul Decebal Făgădău îi subestimează şi îi subapreciază pe pensionari şi toţi ceilalţi cetăţenii beneficiari de programe sociale dacă el crede că 10 lei daţi înainte de campania electorală îi va face să uite de adevăratele problemele cauzate de o administraţie locală dezastruoasă.
 
Aceşti oameni au nevoie de spitale moderne şi curate, de acces la servicii medicale de calitate, au nevoie de locuri de muncă bine plătite, parcuri, centre de recreere şi cămine pentru vârstnici, nu de generozitatea de 10 lei a primarului. Domnule primar, cu 500.000 de euro anual, cât se contabilizează această mărire a tichetelor cu 10 lei/beneficiar, putem construi câte o creşă nouă sau o sală de sport în fiecare an, putem face ceva care să schimbe cu adevărat ceva în Constanţa.
 
Toată preţuirea şi sprijinul nostru pentru bătrâni, pentru persoanele aflate în dificultate, dar cu 10 lei nu îi ajuţi cu adevărat pe aceşti oameni, aşa cum vrea să lase impresia primarul Făgădău.
Le-ar fi mai de preţ constănţenilor ca Spitalul de Boli Infecţioase să beneficieze de investiţii consistente pentru extindere şi modernizare, le-ar fi mai util un parc unde să-şi poată plimba copiii şi nepoţii, un cămin pentru vârstnici unde să-şi poată duce liniştiţi zilele, un parc industrial care să angajeze persoanele fără loc de muncă şi beneficiare de programe sociale.
 
Este greşit, domnule Făgădău, să spuneţi că am votat împotriva bătrânilor! Am votat împotriva modului cinic în care dvs. vreţi să pozaţi în salvatorul oamenilor năpăstuiţi, cu 10 lei pe lună!”, susţine grupul consilierilor locali municipali prin intermediul unei declaraţii de presă.
 
Menţionăm că în conferinţa de presă susţinută după şedinţa CLM, primarul Decebal Făgădău a afirmat că nu a înţeles votul negativ al aleşilor liberali în legătură cu tichetele valorice şi din punctul său de vedere practic aceştia au votat împotriva celor peste 32.000 de beneficiari ai programului „Respect”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 792

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte. Sala Polivalentă, peste 10 milioane de euro (VIDEO)

27 Feb 2024 663

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1249

Negocieri intense Liderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

09 Feb 2024 930

Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)

11 Jan 2024 712

Ședință CLM O stradă din zona Peninsulară va purta numele diplomatului și fotografului Anatole Arthur Seraphin Magrin (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1294

În ședința precedentă, proiectul a fost respins Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională. PNL reclamă aspecte de nelegalitate, Pro România depune amendamente. PMP votează, USR și PSD, tac! (DOCUMENTE)

11 Dec 2023 1434

Consilierii USR Constanța au depus proiectul de hotărâre pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia!

15 Oct 2023 875

UPDATE. ADDJC a prezentat stadiul activităților derulate Consilierii liberali vor spune „Pas" ! Urmează o ședință tensionată la Consiliul Județean Constanța

29 Aug 2023 1771

Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ce proiecte au fost aprobate?

24 Aug 2023 952

Fostul viceprimar USR al municipiului Constanța și alți trei consilieri locali și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

13 Jun 2023 1291

LIVE TEXT CJC, în ședință. Aleșii județeni au aprobat introducerea biletului unic la nivelul instituțiilor de cultură județene

26 Apr 2023 1669

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 2345

Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Regulamentul parcărilor din municipiul în două variante diferite. Iată tarifele propuse! (DOCUMENT)

01 Sep 2022 2781

Atac fără precedent al primarului Vergil Chițac la adresa consilierilor PNL „Discreditarea primarului are loc eventual sâmbătă, la micul dejun, cu rugăciune” (VIDEO)

04 Jun 2022 2383