Coproprietar alături de mama lui Marian Oprişan Averea şi interesele lui Nicuşor Constantinescu (documente)

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este suspectat de şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.
 

Ce avere şi ce interese are însă preşedintele CJ Constanţa? Cine sunt partenerii săi de afaceri şi cu cine îşi împarte bunurile?
Potrivit declaraţiei de avere din 12 iunie 2013, Nicuşor Constantinescu deţine un teren intravilan de 1.117,35 mp în Constanţa, unul de 246,45 mp, tot în Constanţa, unul în suprafaţă de 2.000 mp, la Mila 23, judeţul Tulcea şi unul de 1.123 mp, în comuna Voluntari, judeţul Ilfov. Toate acestea sunt deţinute alături de soţia sa, Codruţa Constantinescu. Constantinescu mai are un teren intravilan de 335 mp în Piatra Neamţ, donat fiului său.
Cel mai interesant este însă un teren intravilan în municipiul Bucureşti, în suprafaţă de doar 24,16 mp, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare alături de Ionuţ Barbu, Cristian Bozgan, Daniel Bucura, Irina Elena Chircă, Lucia Gherarde, nimeni alta decât mama preşedintelui CJ Vrancea, social democratul Marian Oprişan, Mihai Mazăre, Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, Oana Mihaela Moldovan, Ioana Nadolu, Gerardina Elena Neagoe, Adrian Radu, Emilian Schwartzenberg, Roxana Elisabeta Sfrija, Carmen Antoanela Stăncescu, Sorin Strutinsky, Adrian Marin Vîlsan. Amintim că, printre aceşti coproprietari, figurează şi trei persoane pentru care, în toamna anului trecut, procurorii au dispus începerea urmăririi penale în dosarul Realitatea Media, Geraldina Elena Neagoe, Radu Adrian şi Ioana Nadolu. De asemenea, DNA anunţa, în octombrie 2013, că în acelaşi dosar, se efectuează acte de urmărire penală faţă de Ionuţ Barbu.
Nu mai puţin important, Nicuşor Constantinescu deţine, tot în Bucureşti, un teren intravilan de 35,68 mp, alături de Cristian Bozgan, Daniel Bucura, Irina Elena Chircă, Lucia Gherarde, Mihai Mazăre, Radu Ştefan Mazăre, Oana Mihaela Moldivan, Ioana Nadolu, Gerardina Elena Neagoe, Adrian Radu, Emilian Schwartenberg, Roxana Elisabeta Sfrija, Carmen Antoanela Stăncescu, Sorin Strutinsky, Adrian Marin Vîlsan.
 
Şi-a donat o parte din bunuri
 
În ceea ce priveşte clădirile, Nicuşor Constantinescu deţine o casă de locuit în suprafaţă de 360 mp în municipiul Constanţa, una de 256,57 mp în Bucureşti, pe care i-a donat-o fiicei sale, o casă de vacanţă în Piatra Neamţ, de 448,50 mp şi o alta în Capitală, în suprafaţă de 184,43 mp.
La capitolul „Bunuri mobile”, în declaraţia preşedintelui CJC figurează: o şalupă agrement, un autoturism ARO 304, un Jaguar, un Volkswagen Golf, un Fiat şi un Land Rover.
Cât despre bunurile sub formă de metale preţioase, bijuteriile, obiectele de artă şi de cult, colecţiile de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, în declaraţia de avere a lui Constantinescu se menţionează că acesta deţine „tablouri, colecţie timbre, bijuterii, numismatică, obiecte de mobilier vechi, obiecte de artă” dobândite în perioada 1990-2011 a căror valoare nu poate fi însă estimată.
Pe 29 martie 2013, Nicuşor Constantinescu şi-a donat terenul din Piatra Neamţ, o casă din Bucureşti şi casa de vacanţă din Piatra Neamţ copiilor săi.
Mai marele judeţului Constanţa are un depozit bancar de 987.000 USD şi un cont curent de 5.558 de USL la Citi Bank.
 
Împrumut de 200.000 de euro acordat în nume personal

 
Nicuşor Constantinescu deţine părţi sociale şi acţiuni în SC Xenoti SRL, SC Conpress Group, SC Royal Distribution Services, SIF Transilvania, SC Sigma Trading, SC Ideea Contrast, SC Oltenia, SC Comtext SA. De menţionat este că preşedintele CJC a acordat un împrumut în nume personal cîătre SC Xenoti SRL în valoare de 100.685 lei şi unul de 200.000 euro unei persoane fizice.
Potrivit declaraţiei de avere, Constantinescu nu are nicio datorie.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, social democratul a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, o indemnizaţie de 50.547 lei. Soţia sa, angajată a On Plonge SRL, a realizat un salariu de 8.140 de lei. Copiii săi figurează în declaraţia de avere cu alocaţie de stat în valoare de 1.008 lei.
 
Interese
 
În conformitate cu declaraţia de interese, Nicuşor Constantinescu este asociat în în SC Xenoti SRL, SC Conpress Group, SC Royal Distribution Services, SIF Transilvania, SC Sigma Trading, SC Ideea Construct, SC Comtext SA, SC Oltenia. De menţionat este că printre partenerii de afaceri ai preşedintelului CJC se numără Radu Mazăre şi Sorin Strutinski.
Aşa cum se arată în acelaşi document, Constantinescu este preşedinte al Handbal Club Municipal Constanţa, al Rugby Club Judeţean Constanţa, al Comitetului de Bazin „Dobrogea”, al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”, al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă - Canal Constanţa”, al Asociaţiei Euro Regiunea Marea-Neagră, dar şi membru în Uniunea Naţional a Consiliilor Judeţene din România. Totodată, preşedintele CJC este membru în Comitetul de Monitorizare al P.O.S.T., preşedinte al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, precum şi al Grupului de Acţiune Locală Constanţa Sud.
Nicuşor Constantinescu este prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 603

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 901

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 836

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1098

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1473

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1666

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 923

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1427

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1519

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 994

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 843

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1351

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1071