Costin Răsăuțeanu Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor „minți luminate”

Costin Răsăuțeanu, foto: ZIUA de Constanța

Consilierul local PSD Constanța, Costin Răsăuțeanu denunță, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, „abuzurile Primăriei Constanța împotriva agenților economici” din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. 
 

„Pentru Primăria Constanța, abuzurile împotriva agenților economici și nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive au devenit o practică unitară!

După nerespectarea hotărârii judecătorești în ceea ce privește un bloc construit ilegal, pe care fosta avocată a investitorului îl pune în prezent în legalitate, deși există o hotărâre judecătorească definitivă care spune că imobilul încalcă legea, noi abuzuri sunt îndreptate de Primăria Constanţa împotriva agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță! 

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, se arată în postare. 


El spune că, în anul 2017, s-a ocupat, în dialog cu mediul de afaceri, de simplificarea procedurii de autorizare și funcționare a agenților economici din Constanța, pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din orașul nostru, dorindu-se reducerea birocrației.
 

„Ne-am dorit să reducem birocrația. În legea locală, s-a hotărât prezentarea a doar două documente în cazul operatorilor economici care funcționaseră în anul precedent.

Mai exact, este vorba de HCL 427/2017, în care se specifică la art.9 alin.3: "documentele necesare pentru vizarea autorizației de funcționare sunt: Cerere - formular tip și Dovada achitării taxei de viză.”

Astăzi, Primăria Constanţa CONDIȚIONEAZĂ în mod ABUZIV vizarea Autorizației de funcționare a agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță de lipsa unor documente, DEȘI LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU, dovada fiind prevederile art.6 alin.4 din OG 27/2003, care obligă Autoritatea locală să notifice solicitantul dacă lipsește vreun document din documentația depusă, fără a bloca autorizarea”, spune consilierul PSD Constanța. 


Totodată, consilierul PSD Constanța menționează că actuala administraţie „sfidează legea și refuză, în mod abuziv și fără nicio justificare legală, să vizeze autorizațiile de funcționare ale agenților economici, solicitându-le plata de noi taxe pe teren, deși, în prezent, se achită taxe aferente folosinţei terenurilor”. 
 

„Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor “minți luminate”, pentru care doar opinia lor contează.



Efectele pot fi devastatoare pentru destinația turistică Constanța-Sat Vacanță-Mamaia.

Chiar dacă ar exista această obligație de plată suplimentară, ROLUL Primăriei este acela de a găși soluții, astfel încât operatorii economici, dar și angajații și familiile acestora, să nu aibă de suferit.

Vorbim aici de operatori economici care sunt proprietarii unor active, care plătesc taxe și impozite la bugetul local și care asigură mii de locuri de muncă cu multe sacrificii, pe care doar ei le cunosc.

După doi ani de pandemie, venituri reduse, inflație, război, dar și incertitudinea zilei de mâine, primarul Chițac alege o abordare cinică care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi.

Să se dorească oare falimentarea agenților economici din orașul nostru, pentru că sunt interese mari privind terenurile pe care sunt construite terasele și căsuțele de vacanță?

Exsită hotărâri judecătorești definitive care au stabilit că Primăria Constanţa nu a răspuns solicitărilor de vizare a autorizațiilor de funcționare și, cu toate acestea, instituția se crede mai presus de lege și comite aceleași abuzuri”, mai precizează el.


Conform sursei citate, problema este una deosebit de gravă, agenților economici fiindu-le refuzate autorizațiile de funcționare în mod nejustificat. 
 

„Problema este foarte gravă, deoarece agenții economici cărora Primăria Constanţa refuză în mod nejustificat să le vizeze autorizațiile de funcționare aduc resurse importante la nivel local, prin plata de impozite, taxe etc, iar în lipsa acestora, cu siguranţă că se vă ajunge la suplinirea fondurilor de către populație, prin majorarea impozitelor deja mărite.

Dacă luam în calcul și majorarea impozitelor aferente clădirilor rezidenţiale, majorate cu mult peste valoarea normală a unei activități, precum și toate abuzurile pe care Primăria Constanța le face constant asupra agenților economici, atunci singura concluzie este că actuala administraţie și-a propus să ÎNGROAPE definitiv mediul de afaceri din orașul nostru și vă suplini lipsa fondurilor pierdute în acest fel prin majorarea taxelor și impozitelor locale ale cetățenilor.

PSD vă sprijini în permanență mediul de afaceri constănțean prin dialog și măsuri concrete/urgente!”, conform postării. 


Totodată, Costin Răsăuțeanu a precizat că se cere imperativ Primăriei Constanței să revină asupra „abordării păguboase privind zona mediului de afaceri constanțean și susținerea antreprenorilor locali prin măsuri sănătoase și responsabile”. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța

23 Apr 2024 287

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 259

Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“

20 Apr 2024 646

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 1107

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 523

Consilierul PSD, Costin Răsăuțeanu a solicitat în ședința de CLM ca UAT municipiul Constanța să se retragă din ADD

14 Feb 2024 836

Vor rămâne definitive? Propunerile PSD făcute la întâlnirea de la Năvodari Costin Răsăuțeanu la Primărie, Felix Stroe la Consiliul Județean Constanța

09 Feb 2024 1944

PSD Constanța - „Cheltuirea banului public trebuie să se facă transparent si cu respectarea legii!”

14 Jul 2023 1287

Averea și interesele lui Costin-Ioan Răsăuțeanu, consilier local la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

11 Jul 2023 2636

Un consilier local de la PSD acuză Direcția de Asistență Socială a Primăriei Constanța că-i sabotează proiectele!

31 Mar 2023 1275

Costin Răsăuțeanu „Dacă vrem să mai salvăm ceva, trebuie să desființăm taxa de parcare pe perioada sezonului în stațiunea Mamaia“

16 Jul 2022 3733

Consilierul local Costin Răsăuțeanu, în doliu. Mama lui s-a stins din viață

29 May 2022 1912

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 2542

LIVE TEXT. Ședința a început! Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe listă

29 Apr 2022 1567

Un fost viceprimar PSD al municipiului Constanța și doi consilieri locali PNL și-au depus raportul de activitate (DOCUMENTE)

09 Feb 2022 2148