Costin Răsăuțeanu Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor „minți luminate”

Costin Răsăuțeanu, foto: ZIUA de Constanța

Consilierul local PSD Constanța, Costin Răsăuțeanu denunță, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, „abuzurile Primăriei Constanța împotriva agenților economici” din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. 
 

„Pentru Primăria Constanța, abuzurile împotriva agenților economici și nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive au devenit o practică unitară!

După nerespectarea hotărârii judecătorești în ceea ce privește un bloc construit ilegal, pe care fosta avocată a investitorului îl pune în prezent în legalitate, deși există o hotărâre judecătorească definitivă care spune că imobilul încalcă legea, noi abuzuri sunt îndreptate de Primăria Constanţa împotriva agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță! 

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, se arată în postare. 


El spune că, în anul 2017, s-a ocupat, în dialog cu mediul de afaceri, de simplificarea procedurii de autorizare și funcționare a agenților economici din Constanța, pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din orașul nostru, dorindu-se reducerea birocrației.
 

„Ne-am dorit să reducem birocrația. În legea locală, s-a hotărât prezentarea a doar două documente în cazul operatorilor economici care funcționaseră în anul precedent.

Mai exact, este vorba de HCL 427/2017, în care se specifică la art.9 alin.3: "documentele necesare pentru vizarea autorizației de funcționare sunt: Cerere - formular tip și Dovada achitării taxei de viză.”

Astăzi, Primăria Constanţa CONDIȚIONEAZĂ în mod ABUZIV vizarea Autorizației de funcționare a agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță de lipsa unor documente, DEȘI LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU, dovada fiind prevederile art.6 alin.4 din OG 27/2003, care obligă Autoritatea locală să notifice solicitantul dacă lipsește vreun document din documentația depusă, fără a bloca autorizarea”, spune consilierul PSD Constanța. 


Totodată, consilierul PSD Constanța menționează că actuala administraţie „sfidează legea și refuză, în mod abuziv și fără nicio justificare legală, să vizeze autorizațiile de funcționare ale agenților economici, solicitându-le plata de noi taxe pe teren, deși, în prezent, se achită taxe aferente folosinţei terenurilor”. 
 

„Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor “minți luminate”, pentru care doar opinia lor contează.Efectele pot fi devastatoare pentru destinația turistică Constanța-Sat Vacanță-Mamaia.

Chiar dacă ar exista această obligație de plată suplimentară, ROLUL Primăriei este acela de a găși soluții, astfel încât operatorii economici, dar și angajații și familiile acestora, să nu aibă de suferit.

Vorbim aici de operatori economici care sunt proprietarii unor active, care plătesc taxe și impozite la bugetul local și care asigură mii de locuri de muncă cu multe sacrificii, pe care doar ei le cunosc.

După doi ani de pandemie, venituri reduse, inflație, război, dar și incertitudinea zilei de mâine, primarul Chițac alege o abordare cinică care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi.

Să se dorească oare falimentarea agenților economici din orașul nostru, pentru că sunt interese mari privind terenurile pe care sunt construite terasele și căsuțele de vacanță?

Exsită hotărâri judecătorești definitive care au stabilit că Primăria Constanţa nu a răspuns solicitărilor de vizare a autorizațiilor de funcționare și, cu toate acestea, instituția se crede mai presus de lege și comite aceleași abuzuri”, mai precizează el.


Conform sursei citate, problema este una deosebit de gravă, agenților economici fiindu-le refuzate autorizațiile de funcționare în mod nejustificat. 
 

„Problema este foarte gravă, deoarece agenții economici cărora Primăria Constanţa refuză în mod nejustificat să le vizeze autorizațiile de funcționare aduc resurse importante la nivel local, prin plata de impozite, taxe etc, iar în lipsa acestora, cu siguranţă că se vă ajunge la suplinirea fondurilor de către populație, prin majorarea impozitelor deja mărite.

Dacă luam în calcul și majorarea impozitelor aferente clădirilor rezidenţiale, majorate cu mult peste valoarea normală a unei activități, precum și toate abuzurile pe care Primăria Constanța le face constant asupra agenților economici, atunci singura concluzie este că actuala administraţie și-a propus să ÎNGROAPE definitiv mediul de afaceri din orașul nostru și vă suplini lipsa fondurilor pierdute în acest fel prin majorarea taxelor și impozitelor locale ale cetățenilor.

PSD vă sprijini în permanență mediul de afaceri constănțean prin dialog și măsuri concrete/urgente!”, conform postării. 


Totodată, Costin Răsăuțeanu a precizat că se cere imperativ Primăriei Constanței să revină asupra „abordării păguboase privind zona mediului de afaceri constanțean și susținerea antreprenorilor locali prin măsuri sănătoase și responsabile”. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Costin Răsăuțeanu „Dacă vrem să mai salvăm ceva, trebuie să desființăm taxa de parcare pe perioada sezonului în stațiunea Mamaia“

16 Jul 2022 3091

Consilierul local Costin Răsăuțeanu, în doliu. Mama lui s-a stins din viață

29 May 2022 1320

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1909

LIVE TEXT. Ședința a început! Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe listă

29 Apr 2022 1110

Un fost viceprimar PSD al municipiului Constanța și doi consilieri locali PNL și-au depus raportul de activitate (DOCUMENTE)

09 Feb 2022 1515

ZIUA LIVE. Consilierii locali PSD nu vor vota majorarea prețului gigacaloriei. Prețul propus de Vergil Chițac este de 1.034 lei

29 Sep 2021 2611

ZIUA LIVE „Bebe Trusou”, un pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţii din Constanța

28 Sep 2021 1461

ZIUA LIVE Consilierul local municipal PSD, Costin Răsăuțeanu, despre prețul gigacaloriei

28 Sep 2021 1086

Schimbări la PSD Constanța. George Vișan a demisionat din funcția de președinte al organizației municipale

25 Mar 2021 3520

#alegeriparlamentare Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

28 Nov 2020 1931

Costin Răsăuțeanu „Misiunea de viceprimar m-a onorat și m-a făcut să-mi iubesc și mai mult orașul”

05 Oct 2020 2701

#alegerilocale2020 Costin Răsăuțeanu, candidat din partea PSD pentru CLM Constanța - “Ca om de stânga, întotdeauna voi sprijini întreprinzătorii mici și mijlocii să se dezvolte”

23 Sep 2020 1523

#alegerilocale2020 Costin Răsăuțeanu, candidat din partea PSD pentru CLM Constanța - “Social-democrația nu înseamnă comunism. Modele de succes precum în Norvegia, Suedia sau Danemarca dau rezultate”

15 Sep 2020 2450

Comandantul detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, vizită la Primăria Constanța

10 Sep 2020 1253

#alegerilocale2020 Costin Răsăuțeanu, candidat PSD pentru Consiliul Local Constanța - “Consilierii opoziției au votat împotriva alocării resurselor financiare școlilor constănțene”

05 Sep 2020 1862