Cristian Cirjaliu „In sapte luni se definitiveaza referendumul"

cap_5.jpg„Nu am primit nicio reacţie negativă din partea niciunui locuitor sau a autorităţilor judeţene, după referendumul din 19 iulie", a declarat primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, la două săptămâni după ce localnicii au spus un „da" hotărât trecerii zonei care cuprinde Portul Constanţa Sud - Agigea în administarea Primăriei şi a Consiliului Local.

Primarul localităţii, Cristian Cârjaliu, şi-a declarat, chiar înainte de aflarea rezultatelor scrutinului electoral, certitudinea că efectele referendumului vor avea un impact pozitiv asupra calităţii vieţii locuitorilor din Agigea. Din cei 5.598 de votanţi înscrişi pe listele permanente, 3.167 s-au prezentat, în 19 iulie, la urne, iar 3.063 au fost de acord cu iniţiativa edilului, de altfel, singulară atât la nivelul judeţului, cât şi al ţării. „Până acum, această formulă nu a mai fost pusă în practică de alte autorităţi. Este dificil să scoţi lumea la vot, mai ales că este foarte posibil ca asta să fie o palmă pe obrazul edilului", a mai evidenţiat primarul, la scurt timp după ce aflase rezultatele alegerilor.

Imediat după scrutin, autorităţile locale au urmat toţi paşii legali, astfel încât referendumul să fie validat de toate organele abilitate în acest sens. „Am primit validarea din partea Autorităţii Electorale, acum facem demersurile necesare şi întocmim toate documentele pentru a le trimite la cabinetul prefectului spre analiză", a evidenţiat Cîrjaliu. În opinia acestuia, termenul limită pentru definitivarea tuturor acţiunilor menite să aprobe sub toate aspectele referendumul este de şase - şapte luni. „În aproximativ şapte luni se vor definitiva paşii legali ai referendumului. Sperăm ca totul să meargă bine, cum au mers de fapt şi până acum. Nu am primit nicio reacţie negativă din partea nimănui, locuitori ori autorităţi judeţene", a mai evidenţiat edilul.

„Continuăm să strângem taxe din port"

Dacă totul va merge ca pe roate, bugetul anual al  administraţiei publice locale Agigea va fi mai mare cu zece milioane de lei. Practic Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), cât şi agenţii economici care deţin clădiri în zona Port Constanţa Sud - Agigea trebuie să plătească taxele şi impozitele aferente acestor clădiri către administraţia publică locală Agigea. „Noi continuăm să strângem taxe din port", a declarat Cîrjaliu. Cu banii care se vor strânge din aceste taxe, primarul are deja câteva planuri. El intenţionează să demareze mai multe proiecte care vizează construirea unui cămin cultural, dar şi mai multe programe sociale în diverse sectoare de activitate. De altfel, comuna Agigea a câştigat dreptul de a încasa impozite şi taxe în Portul Constanţa Sud - Agigea printr-o sentinţă civilă dată de Tribunalul Constanţa în 16 martie 2005.

Deşi administraţia locală a inclus în bugetul pe 2009 şi suma necesară desfăşurării în bune condiţii a scrutinului -  150.000 de lei, calculele au arătat că nu s-a cheltuit decât o treime din cât se preconizase iniţial.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1314

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 850

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1573

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 819

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 876

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 917

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2528

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1005

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 861

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1703

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 735

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2653

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3106