Cristinel Dragomir, neinteresat să conducă organizaţia PSD, condus după reguli noi - „Rezoluţia asta e despre cum ne facem Albă ca Zăpada“

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a anunţat că în organizaţia PSD Constanţa vor fi alegeri în scurt timp. Situaţia a survenit săptămâna trecută, după ce Radu Mazăre a renunţat la toate funcţiile deţinute în PSD - preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa şi membru în Consiliul Naţional al partidului. Şi asta cu doar o zi înainte ca partidul din care face parte să aprobe îndelung-discutata rezoluţie prin care membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru fapte de corupţie îşi pierd funcţiile politice şi demnităţile publice.

Cristinel Dragomir - „În cel mult o lună se vor organiza alegeri“

În acest context, fără un preşedinte de organizaţie judeţeană şi cu un preşedinte executiv aflat momentan în arest la domiciliu, conducerea Organizaţiei PSD Constanţa a fost preluată, interimar, de secretarul executiv al partidului, şi anume Cristinel Dragomir, cel care, de altfel, a preluat şi atribuţiile de preşedinte al CJC de la cel din urmă. El susţine însă că situaţia se va remedia în curând. „Nu sunt adeptul interimatelor, aşa că în cel mult o lună se vor organiza alegeri“, a declarat Cristinel Dragomir ieri, la finalul şedinţei. Cât despre situaţia actuală a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir a ţinut să precizeze: „Din punct de vedere organizaţional nu dă bine, dar decât să facem un interimat, mai bine facem alegeri. La noi lucrurile sunt clare: există o demisie din toate funcţiile din partid a domnului preşedinte Mazăre, care îşi păstrează calitatea de membru de partid şi atât.“ Întrebat dacă este interesat de prima funcţie în PSD Constanţa, Dragomir a afirmat: „Pentru preşedinte, nu, pentru conducere, da. Nu mă interesează funcţia de preşedinte şi îmi doresc să rămân în continuare secretar al organizaţiei“, a precizat acesta.

„Nu am identificat pe nimeni care să fie sub incidenţa rezoluţiei PSD“

Totodată, secretarul PSD Constanţa a declarat că astăzi se va afla în capitală, unde sunt prezenţi mai mulţi secretari executivi ai PSD din România pentru a discuta despre noile decizii adoptate în Consiliul Naţional. „Personal, mă duc mâine ca să ne lămurească. Nu am identificat pe nimeni, deocamdată, care să fie sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD, dar dacă vor fi, cu siguranţă îi vom identifica. Prin urmare, avem o rezoluţie adoptată, care produce efecte începând de azi. Or, până astăzi, domnul Nicuşor Constantinescu nu este arestat pentru fapte de corupţie, şi, ca atare, la noi lucrurile sunt clare“, a explicat secretarul PSD Constanţa situaţia în care s-ar afla preşedintele executiv al organizaţiei, plasat momentan în arest la domiciliu.

Cristian Darie - „Nu înţeleg cum mai poţi să albeşti o coală albă“

Cât despre mult-dezbătuta rezoluţie adoptată de PSD, Vicepreşedintele Cristian Gheorghe Darie are o opinie foarte interesantă: „Rezoluţia asta este despre cum ne albim noi, cum ne facem Alba ca Zăpada“. „Eu nu înţeleg cum mai poţi să albeşti o coală albă“, a accentuat trezorierul PSD Constanţa, Cristian Gheorghe Darie.
 
„Deocamdată, nu ne-am întâlnit, o să facem miercuri o şedinţă de birou în funcţie de ce o să discut şi eu mâine la Bucureşti. Din punctul meu de vedere, noi, în Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, aşa cum spune rezoluţia asta, nu avem... membri de partid în situaţia asta (n.r. suspectaţi de fapte de corupţie), care să fie suspendaţi sau excluşi. Scrie explicit, fapte de corupţie... Noi facem exact cum spune în statut, dacă e unul, atunci... gata. Partidul e un organism viu în care vin şi din care pleacă oameni“, a ţinut să puncteze Dragomir.
 
Interesant, PSD pare să aibă grijă de membrii urmăriţi penal, aşa cum nota ZIUA de Constanţa aici:

Unul dintre aceştia este deputatul PSD de Constanţa Radu Babuş, vicepreşedinte (de drept) în Biroul Judeţean al PSD Constanţa şi membru în Consiliul Naţional al partidului. Babuş Jr. este, potrivit DNA, urmărit penal „pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art. 10 lit. a din Legea nr. 78/2000“. „Să vedem încadrarea lui Radu Babuş, dacă e inculpat pentru fapte de corupţie“, a spus Cristinel Dragomir privind situaţia colegului său de partid.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prof. univ. dr. Lucian Băluţ - „Parlamentele naţionale sunt cele care validează punctul de vedere al naţiunii”

08 Dec 2016 2437

justitiecurata.ro Veteranul Hașotti a dispărut de pe listele PNL Constanța. Iulian Iancu, „omul Gazprom”, deschide lista PSD la Senat

02 Nov 2016 3065

Directorul comercial Gabriel Vişan a primit o sinecură de la Chimpex? Se sparge gaşca la Administraţia Porturilor Maritime

23 Nov 2015 6210

Hotărâri în PSD după şedinţă Ponta - „Vom lua decizii radicale despre schimbări în partid“

30 Jan 2015 1550

Orice director poate fi schimbat Frenezia restructurării Guvernului creează panică la deconcentratele din Constanța

03 Dec 2014 2459