Cseke Attila „Ministerul Dezvoltării poate aloca 50 de miliarde de lei pentru realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor”



 
  • Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării privind programul de investiții Anghel Saligny.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației poate aloca 50 de miliarde de lei pentru investiții în realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor județene și comunale – a anunțat ministrul dezvoltării Cseke Attila. 

Cseke Attila a precizat: „Aceste investiții sunt vitale, asigură accesul cetățenilor la unele servicii publice de bază. 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, iar 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze. Totodată, 29% din localități nu dispun de rețea de apă și 57% de rețea de canalizare în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile rurale.”


„Autoritățile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, în mod transparent, printr-o aplicație pusă la dispoziție recent de către Ministerul Dezvoltării. ”Prevederile actului normativ care reglementează acest program au fost îmbunătățite în ultima perioadă când propunerea a fost supusă dezbaterii publice”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, programul conține unele garanții privind durabilitatea investițiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar dacă în localitate a fost deja construită o rețea de apă și canalizare, evitând astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa țevile necesare acestor construcții. ”Indignarea oamenilor este justificată atunci când se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul și a amplasa țevile necesare rețelelor de apă și canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situații. Vom construi mai întâi rețelele de utilități și doar ulterior drumurile”, a conchis Cseke Attila.

Citește și: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" (video+document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cseke Attila „Am semnat contracte de peste 16 miliarde de lei prin programul Anghel Saligny”

14 Jun 2023 966

O creșă va fi construită la Valu lui Traian, județul Constanța cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării

13 Jun 2023 1184

Trei clădiri din Babadag, județul Tulcea, finanțate prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic

12 Jun 2023 1194

Județul Constanța Străzile din comunele Tuzla și Seimeni, reabilitate prin programul „Anghel Saligny“ (DOCUMENT)

09 Jun 2023 1081

Ministerul Dezvoltării sprijină consolidarea seismică a clădirilor prin patru instrumente de finanțare

07 Jun 2023 961

Ministrul Dezvoltării „Până în prezent, am semnat peste 1.300 de contracte prin programul "Anghel Saligny" (DOCUMENT)

26 May 2023 993

Ministrul Dezvoltării Cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

12 May 2023 922

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte de peste 574 milioane lei pentru drumuri, alimentare cu apă, canalizare, amenajări pietonale și podețe (DOCUMENT)

12 May 2023 856

Ministerul Dezvoltării a lansat Programul Interreg VI-A România-Ungaria

10 May 2023 845

Trei unități școlare din municipiul Constanța au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

04 May 2023 1153

55 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

27 Apr 2023 1061

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Derzvoltării (DOCUMENT)

21 Apr 2023 1029

Vizate și două școli din Tulcea A fost aprobată lista primelor 31 de școli cu risc seismic I, care vor fi consolidate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1596

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

25 Mar 2023 1222

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

17 Mar 2023 1166